Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
september 2018
 
 
 
Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

Nocado GmbH, Delmenhorst

ADVERTORIAL
Danfoss Drives is jarig en trakteert
Danfoss Drives is jarig en trakteert
Tijdens de beurs maritime Industry kwam mede-standhouder Richard van der Straaten van TVM en trainer/coach van meidenvoetbalteam VV Dubbeldam naar ons toe en vroeg, of wij zijn meiden wilden sponsoren met de Danfoss Drives sportbidons. Dit vonden wij een leuke actie en zo verraste Richard afgelopen weekend zijn team met de drinkflessen. ”Nogmaals dank voor de bidons, we hebben ze vandaag bij een toernooi al gelijk in gebruik genomen Lees meer »
Proline Promass A: lichtgewicht kampioen
Proline Promass A: lichtgewicht kampioen
De nieuwe Proline Promass A compacte flowmeter, voor de meest nauwkeurige meting bij lage flowsnelheden. Wat voor proces het ook is, de nieuw ontwikkelde flowmeter Promass A garandeert een nauwkeurige meting met een ongeëvenaarde herhaalbaarheid, zelfs in toepassingen waarin de proces- en Lees meer »
grootste EHEDG spindelpomp SPIN POMPEN
grootste EHEDG spindelpomp SPIN POMPEN
Tijdens de komende editie van de WOTS-Industrial Processing vakbeurs kunnen bezoekers op de stand van Spin Pompen (standnr. 9.A.039) een unieke spindelpomp komen ontdekken: de SLH-4G-6000. Deze pomp van de fabrikant Bornemann is de grootste en meest hygiënische EHEDG gecertificeerde spindelpomp Lees meer »
ADVERTORIAL
ENGINEERING VAN PROCESINSTALLATIES OP INDUSTRIAL PROCESSING 2018
ENGINEERING VAN PROCESINSTALLATIES OP INDUSTRIAL PROCESSING 2018
Om een procesinstallatie optimaal te ontwerpen is een geraffineerde engineering nodig. Iedere klep, leiding, instrument, drukvat en tank moet perfect op elkaar aansluiten. Alle individuele componenten creėren samen een geheel. Voor o.a. (petro)chemische, farmaceutische, levensmiddelen industrie biedt Industrial Processing alle specialistische kennis over de procestechniek op component- en installatieniveau. » Lees meer
Massadebiet ongevoelig voor drukvariatie
Massadebiet ongevoelig voor drukvariatie
De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor. In combinatie met de sensortechnologie “Differential Temperature Balancing” en een ingebouwde gasdatabase met Lees meer »
DULCOnneX Extended Connectivity
DULCOnneX Extended Connectivity
De hoeveelheid gegevens die sensoren of pompen in installaties verzamelen, zal in de toekomst duidelijk toenemen. Het is belangrijk veel informatie te registreren, beschikbaar te stellen en efficiënt te gebruiken voor de sturing van processen. Hiervoor zijn op gegevens gebaseerde bedrijfsmodellen Lees meer »

ASCO CONTROLS BV, Ede

Engineering van procesinstallaties op IP2018
Engineering van procesinstallaties op IP2018
Om een procesinstallatie optimaal te ontwerpen is een geraffineerde engineering nodig. Iedere klep, leiding, instrument, drukvat en tank moet perfect op elkaar aansluiten. Alle individuele componenten creëren samen een geheel. Onder meer voor de chemische, farmaceutische, levensmiddelen Lees meer »
ontwerpen van een weegsysteem
ontwerpen van een weegsysteem
Wegen is een vak. Zoals veel dingen lijkt het eenvoudiger dan het is. Ook deze techniek kent de nodige aandachts-punten. Om het u gemakkelijk te maken heeft Penko die, per type weegsysteem, voor u op een rijtje gezet. Inmiddels zijn deze hulpmiddelen, in de vorm van white papers, voor de volgend weegtoepassingen Lees meer »
Product lancering: ATEX Utrasoon sensoren
Product lancering: ATEX Utrasoon sensoren
De ultrasone ATEX-sensoren van elobau zijn speciaal ontworpen voor gebruik in explosieve gas- en stofatmosferen. Met ATEX-goedkeuring zijn ze geschikt voor gebruik in chemische, farmaceutische, olie- en gaswinning en andere veeleisende industrieën en toepassingen. Onze UIDA18 ultrasone Lees meer »
Droog opgestelde Cantilever pompen
Droog opgestelde Cantilever pompen
Weer een stukje maatwerk van Bedu Pompen: Droog opgestelde Cantilever pompen met teruggetrokken waaier, robuust lagerblok, zonder asafdichting zonder glijlagers. De pompen verpompen allerlei zwaar vervuilde vloeistoffen met vaste delen. Kortom: geen lekkende asafdichtingen en nagenoeg geen Lees meer »
Debietsmeters voor gassen
Debietsmeters voor gassen
Thermische gasmassaflowmeters en -controllers (een flowmeter met een geïntegreerd regelklepje) die zijn gebaseerd op het bypass concept worden generaliserend “MFC’s” (MassFlowController) genoemd. De RED-Y debietsmeters zijn in het bijzonder geschikt voor kleinere gasstromen. De kleinste volle schaal Lees meer »
Bezoek Huikeshoven op IP 2018
Bezoek Huikeshoven op IP 2018
Ook dit jaar is Huikeshoven van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 oktober weer te vinden in de Jaarbeurs Utrecht Industrial Processing. Huikeshoven vind je dit jaar op de Machevo Hotspots. Hier tonen leden van de Machevo & Bulk vereniging gezamenlijk hun innovaties en delen zij hun brede kennis op het gebied Lees meer »
traceerbaarheid, transparantie en tracking
traceerbaarheid, transparantie en tracking
Kritische processen worden continu bewaakt op kwaliteit. Maar vaak wordt perslucht vergeten, terwijl deze vervuild is met stof, olie, vocht en bacterie. Een onafhankelijke Air Audit biedt de gebruiker de mogelijkheid om de kwaliteit van zijn perslucht inzichtelijk te maken door middel van het in kaart brengen van de installatie Lees meer »
De eerste producten VAN M.I.P. Megasolutions
De eerste producten VAN M.I.P. Megasolutions
Ongeveer 1 jaar geleden opende de nieuwe fabriek in Moerdijk zijn deuren en zijn we gestart met de inrichting en opbouw van machines. Nu bijna een jaar later draait onze nieuwe fabriek op volle toeren en hebben de eerste producten hun weg naar een tevreden klant gevonden. Afgelopen week vertrok vanuit M.I.P. Lees meer »

Vacatures
Altermij - De Gouwe zoekt Project Engineer/tekenaar
Asco Controls BV zoekt Operations Manager
ASCO Controls zoekt Business Process Analyst
ASCO Controls zoekt Outside Sales Engineer
Bedu Pompen zoekt Technisch adviseur binnendienst (m/v)
DGI Doedijns zoekt Process Automation Engineer
Gpi zoekt Project Engineer
Hethon zoekt binnendienst medewerker
Nocado zoekt Sales Manager (m/v)
PENKO Engineering zoekt Stagiair
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt full time teamleider composiet
ProMinent Verder zoekt Sales Engineer buitendienst
Startflow B.V. zoekt CAD tekenaar-werkvoorbereider
Startflow B.V. zoekt Commercieel Adviseur Binnendienst
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

schroefcompressoren 35% energiezuiniger
schroefcompressoren 35% energiezuiniger
De nieuwste olievrije schroefcompressor van Atlas Copco uit de reeks ZR 90-160 VSD+ levert een energiebesparing op tot wel 35%. Dit nieuwe type compressor is daardoor veel duurzamer en geeft een snel rendement op de investering. Deze reeks olievrije schroefcompressoren is ideaal voor gebruik in de voedingsmiddelen- Lees meer »
Endress+Hauser steunt Stichting Hartekind op WoTS 2018
Endress+Hauser steunt Stichting Hartekind op WoTS 2018
Twee jaar geleden heeft Endress+Hauser tijdens de beurs de WoTS het ultieme relatiegeschenk geïntroduceerd en dat zetten we dit jaar voort. Endress+Hauser gelooft in duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid en steunt daarom voor deze editie van de WoTS weer een goed doel. Lees meer »
de juiste recepteeroplossing loont
de juiste recepteeroplossing loont
In het nieuwe eBook ’Formulation Solutions’ van Mettler toledo staat veel informatie over welke manieren er zijn om consistent te recepteren. Want, alleen nauwkeurige, reproduceerbare en foutloze receptuurprocessen in uw productie zorgen voor de gewenste eigenschappen en prestaties van uw product Lees meer »

Agenda
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Workshop Hygiënische Perslucht, Apeldoorn
24 sep  Congres European Water Tech Week, Leeuwarden
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
27 sep  Cursus Project control, Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 2 okt  Vakbeurs Industrial Processing , Utrecht
 3 okt  Training Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk , Rotterdam
 3 okt  Cursus Certified Cost Professional (CCP) in de praktijk, Rotterdam
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
 3 okt  Logistieke beurs Logistics & Distribution, Brussels Expo
 4 okt  Seminar Procesoptimalisatie, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.