Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
juli 2018
 
 
 
Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

Nocado GmbH, Delmenhorst

ADVERTORIAL
BESPAAR ENERGIE EN KOSTEN met de ASCO Numatics 653-serie
BESPAAR OP ENERGIEVERBRUIK EN -KOSTEN
Emerson kondigt de introductie van de ASCO Numatics 653-serie persluchtverzorgingsproducten aan. De 653-serie is verkrijgbaar in poortmaten van 3/4” en 1” en heeft een hoog debiet ten opzichte van de grootte. Zo kunnen klanten meer producten vanaf dezelfde filterdrukregelaar (FRL) voeden of het drukverlies binnen het systeem verminderen. Beide opties leiden potentieel tot minder energieverbruik en kosten. » Lees meer
uw pH-sensor schoon en gekalibreerd
uw pH-sensor schoon en gekalibreerd
Er bestaan verschillende sensortechnologieën om de pH van een vloeistof mee te meten. Elk van die technolo-gieën heeft zijn eigen voor- en nadelen. Echter: welke technologie u ook kiest, in toepassingen waar vervuiling en/of verlopen van het pH sensorelement op kan treden, zult u, indien u een nauwkeurige meting Lees meer »
tandradpompen MET speciale materiaLEN
tandradpompen MET speciale materiaLEN
Bij Bedu Pompen staat weer een mooie zending klaar: een tiental In-line tandradpompen in een speciale materiaalsamenstelling, verwarmingsmantel, met roestvaststalen fundatieplaat op stelpoten en koppelingsbeschermkap. Bedu Pompen heeft deze pompskids wederom volledig in eigen Lees meer »
FSL-EVO S: volautomatisch afvulsysteem
FSL-EVO S: volautomatisch afvulsysteem
Een volautomatisch afvulsysteem optimaliseert uw productieproces tot het op de gram nauwkeurig wegen, doseren van schuimende vloeistoffen en veilig verpakken zelfs van ontvlambare of corrosieve producten. U profiteert van maximale flexibiliteit voor het afvullen van verschillende types en maten containers Lees meer »
ADVERTORIAL
DANFOSS DRIVES VIERT FEESTJE OP WOTS
DANFOSS DRIVES VIERT FEESTJE OP WOTS
U kent Danfoss. Wij bestaan immers al 85 jaar. Kent u ook onze VLT en VACON frequentieregelaars? Dit jaar is het maar liefst 50 jaar geleden dat de eerste Danfoss drive geproduceerd werd. De drives zijn steeds compacter en energiezuiniger geworden. Maar een ding is er niet veranderd ... onze passie voor kwaliteit. Kom langs bij ons op stand 11C038 tijdens WoTS, vertel ons over uw passie en ontvang ons collector’s item. Lees meer »
Doedijns distributeur Debem pompen
Doedijns distributeur Debem pompen
Per 1 juni jl. is Doedijns de officiële distributeur van Debem pompen in de Benelux. Debem is een innovatief familiebedrijf en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van industriële pompen voor onder andere zeer corrosieve en agressieve toepassingen. Het ruime assortiment bevat naast een gevarieerd Lees meer »
Gpi tekent partnership met Sycamore
Gpi tekent partnership met Sycamore
Gpi Tanks heeft een ​​exclusief partnerschap getekend met Sycamore Process Engineering om op te treden als agent voor tanks in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Sycamore is al een vertrouwde leverancier van procesapparatuur voor veel Gpi-klanten in de voedings- en drankenindustrie in het Verenigd Lees meer »
Nieuwe CSO KWR
Nieuwe CSO KWR
Annemarie van Wezel is per 1 mei begonnen als nieuwe wetenschapsdirecteur van waterinstituut KWR. Zij volgt Gertjan Medema op, die 8 jaar CSO was en nu een deeltijd hoogleraarschap aan de Michigan State University gaat combineren met de functie van senior onderzoeker bij KWR. Hij zal ongeveer Lees meer »
 

Beter hergebruik van proceswater

  Zuiveren, monitoren en simuleren; de Improved-proeftuin moet de industrie meer grip geven op haar proceswater door de juiste zuiveringstechnieken en real-time inzicht in bacteriegroei in installaties aan te reiken. De verwachtingen zijn hoog.

Lees het hele artikel »
KIWA BRL-K796/02 certificering
KIWA BRL-K796/02 certificering
Altermij-De Gouwe BV is verheugd nu ook het Kiwa brl-K796/02 in ontvangst te mogen nemen. Dit houdt in dat wij tevens KIWA gecertificeerd zijn voor bovengrondse horizontale cilindrische stalen tanks tot 150m3 voor de drukloze opslag van vloeistoffen. Lees meer »
Deutsche Gründlichkeit
Deutsche Gründlichkeit
Bij beurzen gaat het in de marketing steeds minder om de bezoekersaantallen en steeds meer om de kwaliteit van de bezoekers. Die kwaliteit dat bent u. Coördinerend of leidinggevend op de werkvloer, medebepalend of -beslissend bij investeringen en uiteraard goed opgeleid. Dat soort bezoekers zien beursorganisaties Lees meer »
Industry 4.0: intelligentere productie
Industry 4.0: intelligentere productie
Producenten staan onder steeds meer druk om de procesefficiëntie en de winstgevendheid te verbeteren. Belangrijke drijfveren zijn een perfecte procesbesturing en een efficiëntere onderhoudscyclus. Met de Industry 4.0-basisprincipes geeft u uw bedrijf een concurrentie-voordeel en zet u de eerste stappen Lees meer »
Nauwkeurige metingen: meer dan winst
Nauwkeurige metingen: meer dan winst
Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst. Het meten van de deeltjesgrootte helpt bij het ontwikkelen van ingenieuze oplossingen voor eeuwenoude problemen. Het draagt bij aan duurzame bedrijven in sterk gereguleerde industrieën en heeft invloed op de gezondheid van miljarden mensen overal Lees meer »
Denios Connect: veilig werken inzichtelijker
Denios Connect: veilig werken inzichtelijker
Waarborg voor het veilig werken met gevaarlijke stoffen door de functionaliteit van bedrijfsmiddelen continu te inventariseren. Bij het ‘Denios Connect’ principe wordt de connectie gelegd met het bedrijfsmiddel om de functionaliteit van de specifieke aspecten, die uw veiligheid als ook de veiligheid van Lees meer »

Vacatures
Altermij - De Gouwe zoekt Project Engineer/tekenaar
ASCO Controls zoekt Business Process Analyst
ASCO Controls zoekt Outside Sales Engineer
Bedu Pompen B.V. zoekt technisch adviseur binnendienst (m/v)
Bedu Pompen zoekt technisch accountmanager buitendienst m/v
Bedu Pompen zoekt Technisch adviseur binnendienst (m/v)
DGI Doedijns zoekt Process Automation Engineer
Gpi zoekt Project Engineer
Hethon zoekt binnendienst medewerker
Lagersmit zoekt Engineer
Lagersmit zoekt Groepsleider Tekenaar/Constructeur
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Nocado zoekt Sales Manager (m/v)
PENKO Engineering zoekt Stagiair
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt After sales manager
Startflow B.V. zoekt Technisch Commercieel Adviseur
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Delft Hyperloop Atlas01 getest bij Danfoss
Delft Hyperloop Atlas01 getest bij Danfoss
Atlas01 is de tweede Hyperloop Pod van het Delft Hyperloop studententeam. Hiermee proberen ze op 22 juli 2018 in Los Angeles het huidige snelheidsrecord van Virgin Hyperloop One te breken, wat op 384 km/u staat. Voor het testen zochten de studenten een locatie met een krachtige voeding. Deze vonden ze Lees meer »
ARO membraan- en plunjerpompen BIJ ERIKS
ARO membraan- en plunjerpompen BIJ ERIKS
ERIKS heeft recent een overeenkomst gesloten met ARO FIuid Management. Om ARO membraan- en piston-pompen te vertegenwoordigen in de Nederlandse Industrie. ARO is onderdeel van Ingersoll Rand. Het bedrijf heeft meer dan 85 jaar ervaring met compres-soren, powertools en pompen. Lees meer »
Bespaar water door ozon reiniging
Bespaar water door ozon reiniging
Had nou maar aan ozon techniek gedacht. Het komt niet vaak voor, de schaarste aan water in Nederland, maar als het zover is, wordt er anders tegen watergebruik aangekeken. Het gebruik van ozoninstallaties levert een forse besparing aan water op. Het is niet alleen in veel gevallen meerdere malen te gebruiken Lees meer »
M.I.P. levert buizen voor een biogasinstallatie
M.I.P. levert buizen voor een biogasinstallatie
Voor een biogasinstallatie in Nederland leverde M.I.P. ongeveer 300 meter buizen met een diameter van Ø1900. De buizen van gemiddeld 17 meter lang werden op locatie voorzien van bochten en aansluitstukken en werden ter plaatse aan elkaar gelamineerd. De buizen hebben een transportfunctie voor Lees meer »
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
De inhoud van dit seminar is gericht op het optimaliseren van processen door technologische versterkingen. De sprekers behandelen ieder hun eigen onderwerp van dit vraagstuk. Onderwerpen zoals technische verbeteringen, logistieke optimalisatie, digitalisering, robotiseren en verhogen van efficiency in het proces Lees meer »
Keller digitale manometer Leo 5
Keller digitale manometer Leo 5
De LEO 5 combineert de opvallende kenmerken van Keller’s succesvolle LEO -Record en LEX 1 digital manometers , met een IP66- behuizing van roestvrij staal. Deze robuuste behuizing combineert op een moderne microcontroller gebaseerde elektronica en capacitieve-touch knoppen, die u bedient op het Lees meer »

Agenda
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London
10 sep  Training Global Industrial Cyber Security Professional, ’s-Hertogenbosch
12 sep  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle aan den IJssel
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Workshop Hygiënische Perslucht, Apeldoorn
24 sep  Congres European Water Tech Week, Leeuwarden
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 3 okt  Training Project Control, Utrecht
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
19 okt  Cursus Hygiënische stoom in de voedingsmiddelenindustrie, Apeldoorn
 2 nov  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.