Clino aseptische koppelingen bij Schwer Fittings

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JUNI 2018
 
 
 

Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

Nocado GmbH, Delmenhorst

Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername
 

Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername

Om het belang van betrouwbare industriële monstername onder de aandacht te brengen, startte Hitma in 2013 het online platform ‘monstername.nl’. Onlangs is deze website vernieuwd en uitgebreid. De site is nu bereikbaar via de url www.hitma-monstername.nl. Kennis over de keuze en het gebruik van de juiste monsternamesystemen Lees meer »

(Advertorial)

Zijn magneetafsluiters slechts een gebruiksartikel?
 

Zijn magneetafsluiters slechts een gebruiksartikel?

Dienen magneetafsluiters als een gebruiksartikel te worden beschouwd? Er zijn mensen die magneetafsluiters slechts als een gebruiksartikel beschouwen, en er zijn mensen die eerder geïnteresseerd zijn in betrouwbaarheid op de langere termijn. Als het gaat om betrouwbaarheid op lange termijn en beschikbaarheid van de fabriek, is het beter om niet alleen naar de aankoopprijs te kijken. Gebruikers die langdurige inbedrijfstelling en uitstekende prestaties wensen, Lees meer »
Nieuw : pompputten van  Zenit
 

Nieuw : pompputten van Zenit

Zenit introduceert de nieuwe vertiBOX en sphereBOX. Een reeks PE Pompputten voor standaard toepassingen. Keuze uit verschillende types en verschillende pompen. Door de modulaire structuur vele mogelijkheden op het gebied van aansluitingen, opzetstukken en deksels. Daarnaast levert Bedu Pompen ook maatwerk pompputten naar wens. Neem Lees meer »
’s Werelds eerste zelfkalibrerende thermometer
 

’s Werelds eerste zelfkalibrerende thermometer

Endress+Hauser is door de Hannover Messe bekroond met de prestigieuze Hermes technologie-award voor de iTHERM TrustSens, ’s werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropenemer voor industriële toepassingen. De compacte thermometer iTHERM TrustSens is speciaal ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen in de Lees meer »
Memosens CCS50D chloordioxide sensor
 

Memosens CCS50D chloordioxide sensor

Endress+Hauser start met de eerste desinfectie sensor van het nieuwe platform. De Memosens CCS50D chloordioxide sensor helpt bij een efficiënte en betrouwbare desinfectie van (onder andere) was-, spoel-, koel- en proceswater. Desinfectie van water en procesonderdelen is een belangrijke processtap in allerlei industrieën en toepassingen. Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Nieuw: D-Mikxs dissolvers van Eskens Process Solutions b.v.
 

Nieuw: D-Mikxs dissolvers van Eskens Process Solutions b.v.

Eskens process solutions lanceert een nieuwe reeks mixers die geschikt zijn voor het mengen van verschillende vloeistoffen, het oplossen van droge stoffen in vloeistoffen en het dispergeren of bevochtigen van deeltjes in een vloeistof. Vanuit onze jarenlange ervaring hebben wij de D-Mikxs optimaal ontworpen voor een ergonomische gebruik Lees meer »
Dubbelwandige slangen voor chemische veiligheid
 

Dubbelwandige slangen voor chemische veiligheid

Dubbelwandige slangen worden gebruikt om extra beveiliging te bieden tegen lekken in toepassingen waarin gevaarlijke vloeistoffen worden getransporteerd. Het product bestaat uit twee buizen, de een in de andere, en zij worden ”primaire buis” (binnenbuis) en ”secundaire buis” (buitenbuis) genoemd. De vloeistof wordt in de primaire buis Lees meer »
Yara werkt (al) aan energietransitie
 

Yara werkt (al) aan energietransitie

Yara Sluiskil is op zoek naar alternatieven voor het Groningse aardgas, nu de levering aan de procesindustrie binnen vier jaar wordt stopgezet. Minister Wiebes (EZ) heeft industriële grootverbruikers hier onlangs per brief van op de hoogte gesteld. Het aardgas, waarvan Yara grootverbruiker is, is nodig voor de bereiding van waterstof, een Lees meer »

(Advertorial)

Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018
 

Innovaties roerwerken en mengers op IP 2018

Of het nu voor de chemische, farmaceutische, energiemarkt of voedingsmiddelenindustrie is, in al deze productieprocessen is er een blijvende behoefte aan de juiste oplossingen voor het verwerken van vloeistofmengsels. Voor innovaties op het vlak van mengen, roeren, emulgeren en homogeniseren bent u bij de Industrial Processing aan het juiste adres. Vele toonaangevende dienstverleners en leveranciers van mixing technologie en procesinstallaties zijn aanwezig. Lees meer »
Succesvolle Bizerba Demo Dagen afvullen
 

Succesvolle Bizerba Demo Dagen afvullen

Enschede, 5-juni-2018 | Bizerba beschikt over een zeer uitgebreid assortiment, waar ook afvuloplossingen deel van uitmaken. Om mensen kennis te laten maken met ons afvulsysteem FSL PRO-S, organiseerde Bizerba op 17 en 24 mei 2 demo dagen in respectievelijk Leusden (NL) en Groot-Bijgaarden (BE). Tijdens het uitnodigingstraject bleek Lees meer »
Danfoss Drives is jarig en trakteert
 

Danfoss Drives is jarig en trakteert

Tijdens de beurs maritime Industry kwam mede-standhouder Richard van der Straaten van TVM en trainer/coach van meidenvoetbalteam MO15-2 van VV Dubbeldam naar ons toe en vroeg, onder het mom van niet geschoten is altijd mis, of wij zijn meiden wilden sponsoren met de Danfoss Drives sportbidons. Dit vonden wij een leuke actie en zo Lees meer »
Wat doe je aan lekkage rond filters?
 

Wat doe je aan lekkage rond filters?

Het is logisch dat de kwaliteit van een vloeistof in de fase na het filter afhankelijk is van de efficiëntie van de filters in de installatie. Deze kwaliteit neemt sterk af als er sprake is van lekkage rondom het filter. Die lekkage kan veroorzaakt worden door de constructie van het filterelement en het filterhuis. Als je relatief grote vuildeeltjes Lees meer »
Heeft u het perfecte tankweegsysteem?
 

Heeft u het perfecte tankweegsysteem?

Wegen is doorgaans de beste technologie voor voorraadcontrole in tanks, silo’s, vaten, reactoren en hoppers. De nauwkeurigheid van uw tankweegsysteem is niet alleen afhankelijk van de weegsensor, maar ook van de juiste selectie van alle onderdelen en het tankontwerp zelf. Is uw tankweegsysteem wel geschikt voor uw tankontwerp? De Lees meer »

Vacatures
Altermij - De Gouwe zoekt Project Engineer/tekenaar
Bedu Pompen B.V. zoekt technisch adviseur binnendienst (m/v)
Bedu Pompen zoekt technisch accountmanager buitendienst m/v
DGI Doedijns zoekt Process Automation Engineer
Gpi zoekt Project Engineer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Lagersmit zoekt Engineer
Lagersmit zoekt Groepsleider Tekenaar/Constructeur
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Nocado zoekt Sales Manager (m/v)
PENKO Engineering zoekt Stagiair
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Startflow B.V. zoekt Technisch Commercieel Adviseur
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Vlaamse investering zonnespiegels
 

Vlaamse investering zonnespiegels

De Vlaamse regering heeft op voorstel van de Vlaamse minister voor Energie Tommelein € 819.000 investeringssteun beloofd aan een zonnespiegelproject. Het bedrijf Azteq zal drie spiegel-proefinstallaties opstellen in Oostende, Genk en Antwerpen. De spiegels werken als volgt: door het zonlicht via parabolische spiegels te concentreren, Lees meer »
ProMinent aanwezig op de Achema 2018
 

ProMinent aanwezig op de Achema 2018

Van 11 -15 juni 2018 vindt in Frankfurt am Main de ACHEMA plaats, de wereldwijd toonaangevende, internationale beurs voor procesindustrie. Als brancheoverstijgende aanbieder presenteert ProMinent intelligente oplossingen voor digitaal fluidmanagement. Ontdek zowel oudgediende als nieuwe systemen en stel zo uw persoonlijke, duurzame Lees meer »
Nikkiso busmotorpompen nu ook leverbaar conform EN-ISO 2858
 

Nikkiso busmotorpompen nu ook leverbaar conform EN-ISO 2858

Nikkoso brengt – aanvullend op het bestaande programma canned motor pompen - vijf nieuwe modellen op de markt die ontwikkeld zijn conform EN-ISO 2858. Deze nieuwe modellen bieden de gebruikers een goed alternatief voor conventionele centrifugaalpompen met een mechanische afdichting. Dankzij de gestandaardiseerde aansluitmaten voor Lees meer »
Fuji (verschil)druktransmitters
 

Fuji (verschil)druktransmitters

- Zeer nauwkeurige druktransmitters: 0,065% - long term stability: 0,1% max span / 10 years - Sterk in ”specials” - Verschillende materialen zoals Tantaal, Hastelloy, Monel, Duplex etc beschikbaar - Scherpe levertermijn met competitieve prijzen - Meetbereiken vanaf 1 mbar tot 500 bar. - Allerlei mogelijke procesaansluitingen - Oplossingen Lees meer »

Agenda
18 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), ’s Hertogenbosch
21 jun  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
21 jun  Cursus Danfoss VLT Drives Training, Module 1, Gorinchem
22 jun  Cursus Danfoss Drives MCT 10 Programmeertraining, Module 2, Gorinchem
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London, UK
10 sep  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), ’s-Hertogenbosch
12 sep  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle aan den IJssel
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
24 sep  Congres European Water Tech Week, Leeuwarden
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 2 okt  Vakbeurs Industrial Processing , Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.