Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Nocado GmbH, Delmenhorst

 

Kosten van corrosie beperken

  Schade door corrosie loopt voor Nederland in de tientallen miljarden per jaar. In België zal dat niet vee landers zijn. Professor Herman Terryn doet met zijn team onderzoek naar het waarom, wanneer en waar van corrosie. Deel 1 van een tweedelig interview.

Lees het hele artikel »
Brochure over statistische kwaliteitscontrole afvulproces
 

Brochure over statistische kwaliteitscontrole afvulproces

De kwaliteit van uw producten wordt beoordeeld door de consument. U produceert het product en heeft daarmee, tijdens het productieproces, invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Natuurlijk wilt u de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan Lees meer »
(Advertorial)

Huikeshoven officiële vertegenwoordiger van Eltherm en Schniewindt in Nederland
 

Huikeshoven agent van Eltherm en Schniewindt in NL

Met innovatie speelt Huikeshoven in op de veranderende behoeften van onze klanten. Huikeshoven versterkt hiermee zijn marktpositie en dat is belangrijk voor de groei die we als bedrijf willen realiseren.De beste basis voor innovatie is samenwerking. Huikeshoven werkt samen met grote gerenommeerde Duitse partners als Eltherm en Schniewindt. Zo krijgen we toegang tot kennis en bronnen die in eigen land niet aanwezig zijn
» Lees meer over Eltherm en Schniewindt
Maintenance staat in startblokken voor debuut in Nederland
 

Maintenance staat in startblokken voor debuut in Nederland

De vakbeurs Maintenance staat aan de vooravond van haar debuut in Nederland: 17, 18 en 19 april 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrieel onderhoud met succesvolle edities in onder andere Dortmund, Antwerpen en Zurich. Bijna 100 exposanten nemen deel Lees meer »
DGI maakt verkoop filtratie divisie RMF Systems aan Des-Case
 

DGI maakt verkoop filtratie divisie RMF Systems aan Des-Case

Doedijns Group International (DGI) is verheugd de verkoop aan te kondigen van haar filtratie divisie, bekend onder de merknaam RMF Systems, aan Des-Case Corporation. Des-Case Corporation (Goodlettsville, Tennessee, VS) werd in 1983 opgericht en is leverancier van innovatieve oplossingen voor de optimalisatie van levensduur en prestatie van Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Process Analytical Technology voor upstream proces
 

Process Analytical Technology voor upstream proces

Endress+Hauser ontwikkelt en produceert een lijn van PAT (process analytical technology) geschikt voor het upstream en downstream bioproces. Een belangrijk kenmerk van de PAT is de bruikbaarheid die over het hele life-cycle-proces zowel in de ontwikkelingsfase als in de industriële productiefase wordt aangeboden. De Memosens CPS171D Lees meer »
Doseer- en mengmachine voor 2-componentenlijm
 

Doseer- en mengmachine voor 2-componentenlijm

De lijm voor het bevestigen van etiketten en labels op producten wordt in geautomatiseerde processen soms pas vlak voor het hechtingsproces bereid. Suurmond ontwikkelde hiervoor een module waarin twee doseerpompen, drie flowmeters en een statische menger de kwaliteit van de lijm garanderen. Lijmen bestaan in vele varianten. Lees meer »

(Advertorial)

Ontvang uw ASCO test samples binnen 2 dagen
 

Ontvang uw ASCO test samples binnen 2 dagen

Emerson is verheugd de lancering aan te kondigen van ons nieuwe 2-daagse sample programma voor ASCO microfluïdische producten. Voor Original Equipment Manufacturers (OEM’s) in de medische industrie is de vroege ontwikkelingsfase van een nieuw project een kritieke tijd. Als zodanig hebben ze vaak een snelle doorloop van monsters van afsluiters nodig om hun concepten en ontwerpen te testen en hun projectdeadlines te halen. Ons nieuwe 2-daagse sampleprogramma heeft Lees meer »
Nieuwbouwplannen melkzuurfabriek
 

Nieuwbouwplannen melkzuurfabriek

Biotechnologiebedrijf Corbion maakt plannen voor de bouw van een nieuwe melkzuurfabriek. Deze melding in FD, opgevangen tijdens een strategische uiteenzetting in Amsterdam in november 2017, werd bij navraag bevestigd. De fabriek komt waarschijnlijk in Europa, met Nederland als mogelijke locatie. De bouw van de fabriek wordt waarschijnlijk Lees meer »
5.135 bezoekers uit 46 landen, beoordeling 8.6 van 10
 

5.135 bezoekers uit 46 landen, beoordeling 8.6 van 10

Het grootste Belgische trefpunt voor industrieel onderhoud en voor pompinstallaties en uitrusting van vloeistoffen en gassen verwelkomde 5.135 bezoekers uit zesenveertig landen. De bezoekers en exposanten gaven deze editie een fantastisch rapportcijfer van maar liefst 86%. Op 21 en 22 maart 2018 verwelkomde Antwerp Expo 5135 Lees meer »
4 voordelen van digitale weegtechnologie in vloerweegschalen
 

4 voordelen van digitale weegtechnologie in vloerweegschalen

Traditionele vloerweegschalen kunnen voor problemen zorgen in het dagelijkse productieproces door de verouderde technieken. Frustrerend voor u en uw medewerkers, maar vooral niet efficiënt. Ontdek de voordelen van de PowerDeck™ digitale vloerweegschalen en vind de oplossing voor knelpunten in uw productie. Mettler toledo powerDeck™ Lees meer »
 

Restwarmte terugwinnen met add-on warmtepomp

  Dit is een technische tekening van een industriële koelinstallatie, waarop een add-on warmtepomp is geplaatst die met twee leidingen aan de koelinstallatie is verbonden.

Lees het hele artikel »
CartReg inline regelaar
 

CartReg inline regelaar

In veel situaties is het wenselijk of zelfs noodzakelijk dat de druk op het afnamepunt gereduceerd wordt. Gereedschap behoeft doorgaans niet meer dan 6.3 bar. Iedere tiende bar meer, is feitelijk pure energie verspilling. Het is dan vanzelfsprekend een drukregelaar toe te passen. Veel drukregelaars worden na ingesteld te zijn, zelden opnieuw ingeregeld Lees meer »
Bedu Pompen verwerft dealerschap Habermann
 

Bedu Pompen verwerft dealerschap Habermann

Bedu Pompen heeft vanaf 1 maart 2018 het exclusieve dealerschap van de Duitse producent Habermann voor de Benelux verworven. Habermann is producent van slijtvaste centrifugaal- en insteekpompen voor o.a. de chemische industrie. De pompenrange is onder te verdelen in pompen met een polyurethaan of rubber lining en pompen vervaardigd Lees meer »
M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³
 

M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³

M.I.P. leverde een GVK tank voor pekelaanmaak met een opslagcapaciteit van 25m³ (linkse tank op de foto). In het verleden moest de klant constant manueel zoutzakken in de tank bijvullen. Dankzij de nieuw geleverde tank verloopt dit proces voortaan automatisch. De twee andere tanks op de foto zijn chemietanks. Lees meer »

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Monteur pomptechniek (m/v)
Bedu Pompen B.V. zoekt technisch adviseur binnendienst (m/v)
Bedu Pompen zoekt Technisch accountmanager buitendienst m/v
DGI Doedijns Waddinxveen zoekt System Engineer
Endress+Hauser zoekt Area Sales Manager Chemie
Endress+Hauser zoekt Site Service Engineer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
PENKO Engineering zoekt Stagiair
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Startflow B.V. zoekt Technisch Commercieel Adviseur
Lagersmit zoekt Medewerker Customer Support
VAPO zoekt Technische verkoper binnendienst (m/v) – fulltime
VEGA zoek een Technisch-commercieel medewerker
VEGA zoekt een Technisch specialist
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Jumo in-house kennisevent voor de waterbranche 17-19 april
 

Jumo in-house kennisevent voor de waterbranche 17-19 april

Om onze kennis uit ruim 40 jaar ervaring met u te delen organiseert JUMO ook dit jaar weer een kennisevent speciaal ontwikkeld voor de water-professional. Ligt uw interesse bij het correct kalibreren, registeren en het meten van geleidbaarheid? Heeft u vragen over pH-, redox-, geleidbaar-heid-, troebelheid-, desinfectie- en zuurstofmeting? Lees meer »
Gpi splitst activiteiten in twee divisies
 

Gpi splitst activiteiten in twee divisies

Gpi Tanks en Process Equipment gaat haar activiteit opsplitsen in twee aparte divisies. De divisie Tanks zal zich volledig gaan richten op het ontwerp en de productie van tanks, waar de nieuw opgerichte divisie Process Equipment zich verder specialiseert in het ontwerp en de productie van complexe en kennisintensieve proces apparatuur. Lees meer »
Ultrasone niveaumeter van Siemens nu direct aan Profinet
 

Ultrasone niveaumeter van Siemens nu direct aan Profinet

Siemens brengt met de Sitrans Multiranger 200 HMI de volgende generatie digitale ultrasone niveaumeters op de markt. Deze ruisongevoelige en uiterst nauwkeurige niveaumeter is geschikt voor applicaties waarin een kwalitatief hoogwaardige niveaumeting van vloeistoffen en vaste stoffen vereist is. Daartoe behoren bijvoorbeeld niveau- Lees meer »

Agenda
13 apr  Cursus Stromingsleer, Naaldwijk
13 apr  Cursus Danfoss Drives MCT 10 Programmeertraining, Module 2, Gorinchem
16 apr  Seminar Varnish in, conditioneren van turbinesmeerolie, Uithoorn
17 apr  Seminar Robotica in de voedingsmiddelenindustrie, volgt
19 apr  Cursus Danfoss VLT Harmonischen Training, Gorinchem
20 apr  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
20 apr  Cursus (Pomp)storingen analyseren en oplossen, Naaldwijk
25 apr  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle aan den IJssel
30 apr  Cursus Certified Secure Software Lifecycle Professional (CSSLP), Utrecht
17 mei  Seminar en Beurs Emerson Innovation Days, Dordrecht
18 mei  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
24 mei  Cursus Danfoss VLT HVAC Drive Training, Module 1, Gorinchem
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.