Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
MAART 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

ASCO, Ede

 

Steeds meer grondstoffen uit afvalwater

  De Nederlandse waterschappen proberen zoveel mogelijk energie en grondstoffen uit afvalwater te halen. Ze leveren al biogas en fosfaten en timmeren nu aan de weg met cellulose en bioplastics.

Lees het hele artikel »
Directiewisseling bij Hitma
 

Directiewisseling bij Hitma

Hitma Groep B.V. maakt een recente directiewisseling bekend. Per 1 maart jongstleden is Michiel Jansen benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het technische handelsbedrijf uit Uithoorn. Hij neemt het stokje over van Robert Timmer die zich volledig gaat richten op zijn functie als algemeen directeur van Indutrade Benelux B.V. (de technische Lees meer »

(Advertorial)

Complete 3-in-1 oplossing voor optimale Lockout/Tagout
 

Complete 3-in-1 oplossing voor optimale Lockout/Tagout

1. De LINK360-software helpt om op een eenvoudige manier machinespecifieke LO/TO-procedures te introduceren, goed te keuren of te bewerken, uit te rollen en te communiceren.
2. Brady beschikt over de vereiste tools om de implementatie van LO/TO op de werkplek te vereenvoudigen.
3. De ingenieurs van Brady helpen bij de identificatie van de energievergrendelpunten van de machines ter plaatse en bij het schrijven van machinespecifieke lockout-procedures.
» Download de gids
Mediciijnresten uit drinkwater halen
 

Mediciijnresten uit drinkwater halen

Een van de grootste uitdagingen voor de toekomstige drinkwaterfabrieken in Zweden is het verminderen van het chemicaliënverbruik en het voorkomen van het vrijkomen van micro-verontreinigende stoffen zoals farmaceutische reststoffen en toxines in het drinkwater. Als onderdeel van dit doel heeft een belangrijke grootstedelijke drinkwaterbeheerder Lees meer »
Luchtgedreven membraanpompen met LEAP technologie
 

Luchtgedreven membraanpompen met LEAP technologie

Het Zweedse Tapflo ontwikkelde onder de naam ‘TC’ een serie intelligente luchtgedreven membraanpompen die door toepassing van de LEAP technologie minder energie gebruikt. Deze eigenschap hangt samen met lagere interne wrijvingsverliezen en de toepassing van een magneetventiel. Testen die zijn uitgevoerd bij Tapflo hebben uitgewezen dat Lees meer »
Verbeteren van de werking van doseerpompen
 

Verbeteren van de werking van doseerpompen

In de meeste gevallen die we tegenkomen, worden doseerpompen als nauwkeurig beschouwd omdat er op basis van de theorie vanuit wordt gegaan dat een bekende pompbeweging tot verplaatsing van een bekende hoeveelheid gedurende een bekende tijd leidt, met als resultaat een bekende afgegeven hoeveelheid. In de praktijk is die Lees meer »
Doseersysteem voor brede range viscositeiten
 

Doseersysteem voor brede range viscositeiten

Op basis van uitstekende relaties met DSM Engineering Plastics in Emmen, kreeg Suurmond de opdracht om voor een productielocatie in China een vloeistofdoseersysteem te ontwikkelen. Daarbij was het een uitdaging om de brede range aan viscositeiten te verwerken bij een relatief hoge druk én met een dito nauwkeurigheid. DSM Plastics is internationaal Lees meer »
 

Snel en energiezuinig koelen met CO2-hydraten

  Snel koelen van groente en vlees verlengt de houdbaarheid, wat voedselverspilling tegengaat. Koelen met een slurry van CO2-hydraten in water blijkt veel sneller en zuiniger dan koelen met koude lucht. De vleesverwerkende industrie heeft interesse.

Lees het hele artikel »
De NPK 03 gaspomp van KNF
 

De NPK 03 gaspomp van KNF

De nieuwe NPK03 gaspomp is geschikt om een druk op te bouwen tot 5,5 barg en heeft een maximum capaciteit van 3 l/min.. Als vacuümpomp kan de pomp een eindvacuüm bereiken van 250 mbar abs.. De pomp is geschikt voor een brede range aan toepassingen. Met de borstelloze motor, die voorzien is van 4 draden, wordt de mogelijkheid geboden Lees meer »
Nieuwe high  end intelligente temperatuurtransmitter
 

Nieuwe high end intelligente temperatuurtransmitter

De serie 4000 van Klay Instruments is onlangs uitgebreid met de intelligente temperatuurtransmitter TT-4000. Deze gemakkelijk te programmeren temperatuurtransmitter is de juiste keuze voor nauwkeurige temperatuurmeting en aflezing. Volledig RVS uiteraard en leverbaar met alle gangbare procesaansluitingen. Nauwkeurigheid 0.1% Lees meer »
Spin Pompen beste Mouvex distributeur
 

Spin Pompen beste Mouvex distributeur

Spin Pompen is onlangs door de Pump Solutions Group (PSG) uitgeroepen tot “Best distributor 2017-Northern Europe” voor de Mouvex oscillerende zuigerpompen. Dick Kieneker, de Sales Manager van Spin Pompen B.V., nam op 6 februari jl. de Award in ontvangst van Philippe Leguay, de Regional Sales Manager Northern Europe van PSG. Elk jaar beloont Lees meer »
Vierde keer Maintenance en Pumps & Valves
 

Vierde keer Maintenance en Pumps & Valves

Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs Maintenance en PUMPS & VALVES. Met meer dan 340 exposanten bieden deze technologiebeurzen een totaalbeeld van de oplossingen en innovaties in beide sectoren. Er is een rijkelijk gevuld randprogramma met onder andere de Digital Innovation Tour, de ‘BEMAS Innovation Award’ Lees meer »
Bag-in-Box Industiële BiB verpakking - ContaineRevolution
 

Bag-in-Box Industiële BiB verpakking - ContaineRevolution

Bag-in-Box Systeem - ContaineRevolution Het Bag-in-Box systeem, een revolutie op het gebied van verpakkingen, daarvoor staat de ContaineRevolution. Een Bag-in-Box verpakking met een capaciteit van 100 liter dat door het ingenieuze perslucht systeem tot een volledige restlediging komt. Zelfs bij producten met een zeer hoge viscositeit blijft Lees meer »
GAST modulaire schottenmotoren nu beschikbaar
 

GAST modulaire schottenmotoren nu beschikbaar

De nieuwe MVP-serie (Modular Vane Power) bouwt voort op de succesvolle serie AM luchtmotoren en biedt de gebruiker een verbeterde vermogens-dichtheid in een kleiner, lichter en modulair motor design. Belangrijkste kenmerken: - Licht gewicht - Robuust - Veelzijdig (zowel gesmeerd als niet gesmeerd) - Eenvoudig te onderhouden dankzij Lees meer »
In de wolken met PENKO dankzij de cloud...
 

In de wolken met PENKO dankzij de cloud...

Big data is een modekreet. Belangrijker is, of iemand er iets aan heeft. En nog belangrijker, hoe kom je er aan. PENKO heeft de oplossing voor u. De weegbesturingen verzamelen uw productiegegevens, productnamen, gewichten, lotnummers, datum en tijd, enzovoort. Dus zo komt u er aan. De gegevens worden gegroepeerd in programma’s met bewezen Lees meer »
Terugblik op Seminar ”Uw industriële waterzuivering”
 

Terugblik op Seminar ”Uw industriële waterzuivering”

De ruim 75 aanwezigen kregen antwoord op de volgende vragen: Hoe maak je van regenwater bier? Hoe kan het verwerken van afvalwater juist 134% meer energie opleveren? Welke analysemetingen leveren geld op in een AWZI? Wat levert energieoptimalisatie van pompsystemen u op? Op 6 februari j.l. vond in het PSV-stadion het door KSB, Lees meer »
Tablet! = De nieuwe Field Xpert
 

Tablet! = De nieuwe Field Xpert

Gemakkelijke bediening en vooraf geïnstalleerde stuurprogramma’s. De Field Xpert SMT70 is een eenvoudig te bedienen en aanraakgevoelige tablet die wordt geleverd met een uitgebreide vooraf geïnstalleerde instrument bibliotheek waarmee het vinden en installeren van de juiste software componenten, dat vaak veel tijd en moeite kost, Lees meer »
M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater
 

M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater

Voor één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa, heeft M.I.P. in Vriezenveen 2 tanks van 50m³ geleverd voor de opslag van glycerine en ijzerwater. Beide tanks zijn uitgevoerd met een roerwerk, waardoor de producten regelmatig doorgeroerd kunnen worden. Omdat glycerine de neiging heeft om te gaan stollen bij een Lees meer »
Elobau lanceert een geheel nieuwe ultrasoon range
 

Elobau lanceert een geheel nieuwe ultrasoon range

De ultrasoon sensor is een echte problemsolver en toepasbaar in zeer veel verschillende toepassingen en industrieën. Het grote voordeel van ultrasoon is dat deze techniek erg nauwkeurig is en in bijna alle condities toe te passen is. Elobau heeft als doel genomen om een sensor te bieden met de kwaliteit die u van elobau gewent bent, met meer Lees meer »

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Monteur pomptechniek (m/v)
Bedu Pompen zoekt Technisch accountmanager buitendienst m/v
Endress+Hauser zoekt Area Sales Manager Chemie
Endress+Hauser zoekt Site Service Engineer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
PENKO Engineering zoekt Stagiair
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
VAPO zoekt Technische verkoper binnendienst (m/v) – fulltime
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Keller digitale manometer (via BIP - ELNEO)
 

Keller digitale manometer (via BIP - ELNEO)

Het vlaggeschip onder de KELLER manometers, de LEO5, was al verkrijgbaar met BlueTooth interface. Recent is daar een LORA uitvoering aan toegevoegd. Deze uitvoering kan probleemloos aan een LORA netwerk worden toegevoegd, waaronder ook de medio 2018 te introduceren Keller cloud. Lees meer »
Nieuw: de DYNO®-MILL UBM
 

Nieuw: de DYNO®-MILL UBM

Het Zwitserse WAB ontwikkelde een nieuwe reeks DYNO®-MILL maalmolens onder de naam UBM : Universal Bead Mill, en samen met Eskens process solutions worden deze nu in de Benelux geïntroduceerd. De DYNO®-Mill ubm maalmolens zijn inderdaad universeel inzetbaar. Met hun zeer efficiënt nieuw maalprincipe en maalkamers Lees meer »
Bedu Pompen introduceert nieuwe generatie doseerpompen
 

Bedu Pompen introduceert nieuwe generatie doseerpompen

In het uitgebreide vloeistofpompen-assortiment van Bedu Pompen in Heteren vindt u nu de nieuwe Ecolab/BEDU EcoPro / EcoAdd serie innovatieve doseerpompen met stappenmotortechnologie. Deze technologie biedt u een aantal voordelen, zoals: Instelbare doseercapaciteit van 1:100; Constante, nagenoeg pulsatievrije dosering; Variabele Lees meer »
SSP L-serie lobbenpompen van Gardner Denver
 

SSP L-serie lobbenpompen van Gardner Denver

L-serie Lobbenpompen voor elke toepassing. De SSP roestvaststalen lobbenpompen bieden wereldwijd de juiste oplossing voor een groot aantal procestoepassingen in de levensmiddelen-, genotsmiddelen-, farmaceu-tische- en chemische industrie. De L-serie lobbenpompen is ontworpen voor de meest gangbare toepassingen en is EHEDG gecertificeerd Lees meer »
TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter van GE
 

TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter van GE

GE Oil & Gas introduceert de TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter, een clamp-on flowmeter voor vloeistoffen. Het ontwerp van de TransPort® PT900 is ontwikkeld in samenspraak met onze klanten en gebruikers heeft geleid tot een geheel nieuwe meetomvormer met applicatie gestuurde gebruikersinterface op een Android-tablet. Lees meer »

Easyfairs NV, Brussel

Bezoek ons op de Emerson Stand D4100 op Pumps & Valves
 

Bezoek ons op de Emerson Stand D4100 op Pumps & Valves

Laat u inspireren op de Emerson stand D4100 tijdens de beurs Pumps & Valves in Antwerpen op woensdag 21 en donderdag 22 maart. Tijdens deze beurs zullen wij u onze laatste innovaties en rendement verhogende oplossingen op het vlak van industriële automatisering demonsteren. Voorts doen wij u ideeën aan de hand om de veiligheid, Lees meer »
Innovatie belangrijke pijler op Maintenance & Pumps & Valves
 

Innovatie belangrijke pijler op Maintenance & Pumps & Valves

Op 21 en 22 maart 2018 opent Antwerp Expo haar deuren voor de duobeurs Maintenance en Pumps & Valves. Met meer dan 340 exposanten bieden deze technologiebeurzen een totaalbeeld van de oplossingen en innovaties in beide sectoren. Er is een rijkelijk gevuld randprogramma met onder andere de Digital Innovation Tour, de BEMAS Lees meer »

Agenda
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
13 mrt  9-daagse opleiding Project control, Utrecht
13 mrt  Cursus Leidingsystemen, Naaldwijk
13 mrt  Vakbeurs Aqua Nederland, Gorinchem
14 mrt  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
16 mrt  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
20 mrt  Conferentie Nationaal Buisleidingen Platform 2018, Spijkenisse
21 mrt  Vakbeurs Pumps & Valves, Antwerpen
22 mrt  Training Project Control, Utrecht
23 mrt  Innovatietour langs chemische hotspots, Amsterdam
27 mrt  Vakbeurs FVG Asia 2018, Bangkok
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.