Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
FEBRUARI 2018
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

 

Alcohol uit lucht maken is haalbaar

  Op 14 september 2017 promoveerde Ming Ma aan de TU Delft op een manier om alcohol uit de lucht te halen. Althans, Ma heeft een manier ontdekt om het elektroreductieproces van CO2 zo te beheersen dat er een scala aan nuttige producten, waaronder alcohol, mee kan worden geproduceerd.

Lees het hele artikel »

(Advertorial)

Nationale Watertechnologieweek in Gorinchem
 

Nationale Watertechnologieweek in Gorinchem

Aqua Nederland Vakbeurs lanceert in 2018 twee nieuwe initiatieven: ‘Innovatiestraat’ en ‘In de schijnwerpers’. Beurspartner ENVAQUA gaat kennissessies verzorgen in samenwerking met Netherlands Water Partnership, Water Alliance en Innovatie Kenniscentrum Nederland.
Aqua Nederland Vakbeurs wordt in 2018 opnieuw gecombineerd met RioleringsVakdagen.
» Ga naar de nationalewatertechnologieweek.nl
7 cruciale stappen voor meer werkveiligheid bij het afvullen
 

7 cruciale stappen voor meer werkveiligheid bij het afvullen

Vandaag de dag staat veiligheid hoog in het vaandel. Om deze veiligheid in uw bedrijf te garanderen moet u voldoen aan een aantal richtlijnen. Hiervoor dient deze white paper. Daarnaast hebben wij voor u 7 cruciale stappen opgesteld naar risicobeoordeling. De white paper is van groot belang voor uw bedrijf en u kunt hem nu downloaden. Lees meer »
De toekomst van de gasboostertechnologie
 

De toekomst van de gasboostertechnologie

De H-Drive is Haskel’s nieuwe generatie hydraulisch aangedreven gasboosters. De boosters zijn specifiek ontworpen om de veiligheid van kritische en hoge druk gascompressie te garanderen. Hierbij is veelal sprake van hoge snelheden en drukken voor de meest veeleisende toepassingen. Het eenvoudig en bewezen ontwerp is Lees meer »
Picomag: de flowmeter in zakformaat
 

Picomag: de flowmeter in zakformaat

In industriële procesmetingen en -automatisering is steeds meer vraag naar eenvoudige, betrouwbare en onderhoudsvrije meetinstrumenten in zakformaat. De nieuwe Picomag van Endress+Hauser voldoet volledig aan deze vereisten. De Picomag meet niet alleen de flow van elektrisch geleidende vloeistoffen, maar ook de procestemperatuur. Lees meer »

(Advertorial)

Problemen met uw persluchtvoorziening?
 

Problemen met uw persluchtvoorziening?

Ontdek hoe u problemen met de persluchttoevoer kunt vaststellen met behulp van het Sentronic HD proportionele ventiel voor drukregulatietoepassingen met hoge nauwkeurigheid, welke gereed is voor Industrie 4.0. Als de ingangsdruk op uw machine daalt, is dit niet altijd direct zichtbaar totdat u prestatieproblemen of een niet-conform product ziet. Het maakt niet uit welke druk u voor het ventiel instelt, want het kan deze druk niet bereiken zolang Lees meer »
Lancering Pneumapole voor Festo VTUG ventieleilanden
 

Lancering Pneumapole voor Festo VTUG ventieleilanden

Ebora Process Automation ontwikkelde samen met Festo voor de VTUG ventieleilanden een Pneumapole doorvoerplaat. Deze is speciaal ontworpen voor toepassing in een hygiënische omgeving. De functionaliteit van het ventieleiland VTUG in combinatie met de Pneumapole, maakt dit voor de CPV ventieleilanden met doorvoerplaat een waardige Lees meer »
Gröninger moderniseert reinigingsinstallatie in Duitsland
 

Gröninger moderniseert reinigingsinstallatie in Duitsland

Opgericht in 1963 als eenmanszaak, bestaat het familiebedrijf vandaag uit een competentienetwerk van 50 dochterondernemingen en bedrijfs-eenheden van GP Günter Papenburg AG met circa 3500 werknemers in dienst. Actief op het gebied van constructie. In 2007 nam Papenburg, Keunecke Silospedition over, die al tientallen jaren actief Lees meer »
Wordt hydrozine de opvolger van de fossiele brandstoffen?
 

Wordt hydrozine de opvolger van de fossiele brandstoffen?

Lotte Plegin is student Sustainable Innovation aan de Technische Univer-siteit Eindhoven en lid van Team FAST, een enthousiast, multidisciplinair studententeam van de TU Eindhoven (TU/e) met een ambitieus doel voor ogen: de ontwikkeling van hydrozine: een baanbrekende en duurzame brandstof. ”Ons doel is aan te tonen dat hydrozine een ideale Lees meer »
(Advertorial)

Zijn uw veiligheidspictogrammen ISO 7010-conform?
 

Zijn uw veiligheidspictogrammen ISO 7010-conform?

Veiligheidspictogrammen zijn een ideale oplossing om snel belangrijke informatie te communiceren op de werkvloer.
Met behulp van deze gids kunt u nagaan of de veiligheids-pictogrammen in uw bedrijf ook effectief ISO 7010-conform zijn. Verder vindt u in deze gids tal van mogelijkheden en tools om on-site veiligheidspictogrammen aan te brengen en te creëren.
» Ontvang de gids over ISO 7010-veiligheidspictogrammen
BEDU Belgium bestaat 10 jaar
 

BEDU Belgium bestaat 10 jaar

Bedu Belgium: al 10 jaar tot uw dienst! Het deskundige team van Geert Woussen, Wim Guldentops, Mattias Vercruysse en Simone Braber van Bedu Belgium staat al 10 jaar voor u klaar voor alle oplossingen op het gebied van vloeistofpompen. Bedu Belgium B.V.B.A. richt zich, net zoals ons hoofdkantoor in Nederland (Heteren) op de (chemie) Lees meer »
Nieuwe ISO 7010 pictogrammen beschikbaar bij Brady
 

Nieuwe ISO 7010 pictogrammen beschikbaar bij Brady

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft 10 nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen gepubliceerd. De nieuwe pictogrammen zijn nu al verkrijgbaar bij Brady op kwalitatieve materialen voor optimale duurzaamheid en conformiteit in diverse industriële omgevingen. Internationaal begrijpelijke pictogrammen Een eenvoudig Lees meer »
Hitma met ’zuster’ Hanwel op Pumps & Valves 2018
 

Hitma met ’zuster’ Hanwel op Pumps & Valves 2018

20 en 21 maart 2018 vindt in Antwerp Expo de beurs Pumps & Valves plaats. Deze vakbeurs geeft een compleet overzicht van alle technologieën en innovaties op het gebied van pompinstallaties en uitrusting voor industriële processing. Tijdens de beurs Pumps & Valves is Hitma samen met Indutrade-zuster Hanwel België te vinden op stand D4190 Lees meer »
 

Koelwaterbehandeling bij Lamb Weston/Meijer

  In 2014 verdubbelde aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer de capaciteit van zijn vestiging in Bergen op Zoom. In 2016 ging de koelwatervoorziening van de nieuwe productielijn op een chemicaliënvrije waterbehandeling. Maintenance engineer Luc Wuyts maakt een jaar later de balans op.

Lees het hele artikel »
Klein, kleiner, kleinst: de micro-Coriolis massflowsensor
 

Klein, kleiner, kleinst: de micro-Coriolis massflowsensor

De BL100 is een Coriolis-instrument dat op de MEMS-technologie gebaseerd is. Wereldwijd is op dit moment geen enkel andere Coriolis-sensor in staat om zulke kleine flows te meten als deze sensor. MEMS is trouwens de afkorting van Micro Electro Mechanical System. En dit unieke Coriolis-instrument is sinds kort beschikbaar voor praktijktests Lees meer »
2e editie Europees congres over Sustainable Ammonia een feit
 

2e editie Europees congres over Sustainable Ammonia een feit

Schiedam, 11 januari 2018 – Rotterdam is ook in 2018 het decor van het tweede Ammoniak Congres van Europa. Het congres vindt plaats op 17 en 18 mei 2018 in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De European Conference on Sustainable Ammonia – georganiseerd door Stichting NH3 Event Europe – brengt wetenschappers, bedrijven en experts samen Lees meer »
Suurmond ontwikkelt testunit voor hars
 

Suurmond ontwikkelt testunit voor hars

Als wereldwijde speler op het vlak van het verwerken van industriële lijmen voor etikettering, investeert onze klant voortdurend in het verbeteren en optimaliseren van haar producten. Voor onderzoek naar de stabiliteit van een bepaalde harssoort informeerde het bedrijf bij Suurmond naar de mogelijkheden voor een testunit. Suurmond ontwikkelde Lees meer »

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Technisch accountmanager buitendienst m/v
Beko Technologies zoekt Service engineer
Endress+Hauser zoekt Area Sales Manager Chemie
Endress+Hauser zoekt Site Service Engineer
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
M.I.P. nv zoekt Kwaliteitsverantwoordelijke
M.I.P. zoekt Meertalig calculator met commerciële feeling
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
VAPO zoekt Technische verkoper binnendienst (m/v) – fulltime
Wil j ij werken in een compact bedrijf in ondere pompen?
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe GSM module voor Keller niveaumetingen (BIP-ELNEO)
 

Nieuwe GSM module voor Keller niveaumetingen (BIP-ELNEO)

De Keller gsm2 modelogger was aan een update toe. De grootste veranderingen zitten ”onder de motorkap”. Zo werd het kloppend hart van de ARC-1 geupgrade naar een 3G module en hebben we in de benaming afscheid genomen van de referentie aan een technologie (GSM). Optioneel is de ARC-1 ook in een 4G- of LORA uitvoering leverbaar. Lees meer »
M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor gist
 

M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor gist

M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor de opslag van gist. Meer specifiek gaat het om een tank op een GVK rokondersteuning en de tank heeft een geïsoleerde uitvoering op rok. Wilt u meer weten over de voordelen van composiet? Lees hieronder verder en ontdek ze, composiet is corrosiebestendig; composiet is licht van gewicht Lees meer »
Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar
 

Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar

Met oog op het toenemende belang van informatiebeveiliging en het dagelijkse nieuws over hackers en het lekken van informatie, is het waarborgen van data-integriteit een zeer belangrijk onderwerp. In toenemende mate verlegt de FDA en andere inspectie-organisaties die waken over de GMP-richtlijnen, de focus op data-integriteit. Lees meer »

Easyfairs NV, Brussel

Agenda
 9 feb  Cursus Danfoss VACON 100 Training, Module 1 (Nieuw!), Gorinchem
21 feb  Cursus Danfoss VACON NXP Training, Module 1 (Nieuw!), Gorinchem
22 feb  Cursus Danfoss VLT HVAC Drive Training, Module 1, Gorinchem
23 feb  Cursus Danfoss HVAC MCT 10 Programmeertraining, Module 2, Gorinchem
 2 mrt  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  9-daagse opleiding Project control, Utrecht
13 mrt  Training Project Control, Utrecht
13 mrt  Vakbeurs Aqua Nederland, Gorinchem
13 mrt  Workshop Hygiënische Perslucht, Ede
13 mrt  Cursus Leidingsystemen, Naaldwijk
14 mrt  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.