Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
DECEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Promotieonderzoek naar leiderschap en veiligheid

Lees het hele artikel
  Victor Roggeveen, veiligheidskundige en promovendus aan de Rijksuniversiteit Leiden bij de faculteit Governance and Global Affairs doet onderzoek naar de rol van leidinggevenden bij ernstige incidenten. “Want als er iets gebeurt, zijn de ‘dichtstbijzijnde’ al snel schuldig bevonden. Maar sinds Mali weten we dat de foute inschatting al vaak veel eerder plaatsvindt.”

Lees het hele artikel »
(Advertorial)

Veilig flensvergrendelingssysteem voor leidingen
 

Veilig flensvergrendelingssysteem voor leidingen

Het flensvergrendelingssysteem kan worden aangebracht op het grootste assortiment leidingen om gemakkelijk en tijdelijk leidingen af te sluiten. Met het flensvergrendelingssysteem kunnen gebruikers voorkomen dat er gas, stoom en gevaarlijke vloeistoffen vrijkomen tijdens onderhoudswerken aan leidingen. Meer veiligheid en conformiteit, en vonkvrij materiaal.
» Ontvang de productfiche
» Download de gratis Lockout/Tagout-gids
Vloeistoffen veilig en met precisie doseren
 

Vloeistoffen veilig en met precisie doseren

Vloeistoffen afvullen wegen en met precisie doseren. Of het nu de farmaceutische, petrochemische of de voedingsmiddelen industrie betreft. Werkveiligheid voor uw medewerkers en een goede bescherming staan voorop. Met de juiste processen en optimaal gekozen machines kunnen deze doelen gemakkelijk bereikt worden. Lees meer »
Allrounders in techniek hard nodig
 

Allrounders in techniek hard nodig

Afgelopen weekend kopte de Telegraaf: ’Groei stagneert door tekort aan vakmensen’. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, geeft aan dat de economische groei tot stilstand dreigt te komen. De vele openstaande vacatures en de honderdduizenden mensen zonder werk laten ruimte voor verbetering zien op de arbeidsmarkt. In de techniekbranche Lees meer »
Zenit Chopper dompelpompen met snijinrichting
 

Zenit Chopper dompelpompen met snijinrichting

De Zenit Chopper pomp is de oplossing voor die situaties waar zwaar vervuild afvalwater met grote (te versnijden) delen verpompt moeten worden. Leidingsystemen of pompen die verstopt raken door vuilophoping is een veel voorkomend probleem die met deze Zenit Chopper dompelpomp eenvoudig opgelost kan worden. Het toepassen van strainers Lees meer »

(Advertorial)

Gratis CAD-tekeningen ASCO & ASCO Numatics
 

Gratis CAD-tekeningen ASCO & ASCO Numatics

Heeft u de behoefte om magneetafsluiters, cilinders, proportio-nele afsluiters, ventieleilanden en persluchtverzorgingsapparatuur op te nemen in uw CAD ontwerp? Waarom zou u deze zelf moeten renderen als u de CAD tekeningen snel en eenvoudig gratis kunt downloaden? Wilt u uw time-to-market versnellen? Heeft u het bovenstaande met een ”ja” beantwoord, lees dan verder… Om haar klanten te helpen bij het gebruik van krachtige CAD-tools, biedt Emerson een gemakkelijk Lees meer »
Een kijkje in de keuken van Endress+Hauser
 

Een kijkje in de keuken van Endress+Hauser

Begin november zijn 53 instrumentatie-enthousiastelingen uit verschillende industrieën afgereisd naar Bazel voor de engineeringcursus van Endress+Hauser. Deze 3-daagse cursus brengt de theorie en praktijk van instrumentatie dichter bij elkaar. Bazel (Zwitserland) vormt het epicentrum van deze operatie. Rond deze plaats liggen 4 productiecentra Lees meer »
Turbine flowmeters voor extreme procescondities
 

Turbine flowmeters voor extreme procescondities

Hoffer Flow Controls gevestigd in het Amerikaanse Elizabeth City, levert al meer dan 45 jaar hoogwaardige turbine flowmeters voor de Industrie, Olie & Gas en zelfs de Ruimtevaart. Naast een standaard productlijn van turbine flowmeters voor gassen en vloeistoffen ligt de focus op specials voor o.a. cryogene applicaties, SubSea en hoge druk applicaties Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Samson neemt SED over
 

Samson neemt SED over

Op 7 september 2017 is het gespecialiseerde ventielbedrijf SED Flow Control GmbH met het hoofdkantoor in Bad Rappenau, Duitsland bij Samson aangesloten. Dankzij deze overname verbreedt Samson haar productprogramma met name in de farmaceutische-, biotech-, voedings-middelen- en drankenindustrie. De aankoop van SED Lees meer »
Visualiseer uw productieproces met Collect+ software
 

Visualiseer uw productieproces met Collect+ software

Productieprocessen zijn dynamisch. Deze variabiliteit heeft gevolgen voor uw productkwaliteit en productie-efficiëntie. Een goed inzicht in deze processen is van essentieel belang om een uitstekende kwaliteit en productiviteit te handhaven. CollectPlus™ software van Mettler toledo voor dataverzameling en visualisatie kan u een nieuw perspectief Lees meer »
Verwarmbare pompunit voor corrosieve vloeistoffen
 

Verwarmbare pompunit voor corrosieve vloeistoffen

De pomp unit wordt gebruikt om corrosieve en giftige vloeistoffen te transporteren en is daarom uitgerust met een magneetkoppeling. Door de toepassing van een magneetkoppeling worden mogelijke as-afdichtings-lekkages voorkomen. De tandwielpomp van MAAG, type therminox, is verwarmbaar evenals de magneetkoppeling van MAAG, Lees meer »

Verderflex Vantage 5000

M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m³
 

M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m³

Voor een trouwe klant leverde M.I.P. een dubbelwandige liggende tank van 80m³ en Ø2.800mm. In de tank werd zoutzuur (32%) opgeslagen. De tank is Vlarem gekeurd. Bij M.I.P. kan u voor al uw duurzame opslagsystemen terecht. Onze silo’s en tanks worden in GVK (Glasvezel Versterkte Kunst-stof) geproduceerd. GVK heeft een aantal eigenschappen Lees meer »
Uniek Parker Manifolds  PTFree connect-systeem
 

Uniek Parker Manifolds PTFree connect-systeem

BIP-ELNEO biedt een uitgebreid assortiment van Parker manifolds aan voor olie-, gas- en (petro) chemische toepassingen. Dit met een verscheidenheid aan aansluitingen en configuraties voor alle soorten installaties en specificaties. Het unieke PTFree connect™-systeem, met pen vergrendeld en onder druk getest - stelt gebruikers in staat om Lees meer »
Endress+Hauser ontvangt prijs voor Promass Q flowmeter
 

Endress+Hauser ontvangt prijs voor Promass Q flowmeter

Endress+Hauser heeft met de Promass Q de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Deze op Coriolis-krachten gebaseerde flowmeter, speciaal ontwikkeld voor toepassing in de olie-en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie, werd geprezen om de uitmuntende meetnauwkeurigheid, ook onder lastige gebruiksomstandigheden. Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Bedu Pompen B.V. zoekt accountmanager buitendienst
Beko Technologies zoekt Service engineer
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Endress+Hauser zoekt Area Sales Manager Chemie
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
Hydrochemie-Conhag zoekt tekenaar/werkvoorbereider
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Software Developer, Technisch Tekenaar
Polem zoekt Monteur Technische Dienst
Startflow B.V. zoekt Project Engineer Flow Controls
VAPO zoekt Technische verkoper binnendienst (m/v) – fulltime
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nu ook Dynamisch Balanceren bij Hydrotec International bv
 

Nu ook Dynamisch Balanceren bij Hydrotec International bv

Het correct balanceren draagt bij aan een langere levensduur, minder onderhoud en daardoor een grote besparing op de onderhoud- en reparatiekosten. Een belangrijke oorzaak van slijtage en machine falen ligt in onbalans van de draaiende delen, waarbij onnodige trillingen en krachten worden uitgeoefend op de machine delen zoals as en Lees meer »
Vorstvrij configurator van Huikeshoven
 

Vorstvrij configurator van Huikeshoven

Met de kans op koud weer neemt ook de kans op stilstand door vorst toe. Huikeshoven biedt een groot scala aan oplossingen. De welbekende zelflimiterende verwarmingskabel geschikt voor de EL-Clic snel verbinder, op maat af te knippen en zeer geschikt voor vorstvrij oplossingen in het laag temperatuurgebied. Het voordeel van deze kabel is de Lees meer »
Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen
 

Pneumatisch en elektro pneumatisch bediende ventielen

Camozzi breidt de Serie 8 ventielen uit met modellen waarbij het cartridgeventiel direct is geïntegreerd in een geanodiseerde aluminium behuizing en afdichtingen in FKM. De nieuwe behuizingen maken het gebruik mogelijk van pneumatische modellen met externe bediening en versies met elektro-pneumatisch bediening met zowel Lees meer »
VLT filters stimuleren het VACON 100 productaanbod Danfoss
 

VLT filters stimuleren het VACON 100 productaanbod Danfoss

Het gezamenlijke Danfoss productportfolio van VLT en VACON frequentie-regelaars biedt het beste van twee werelden. Een van de opmerkelijke voorbeelden van de voordelen van een gecombineerde portefeuille heeft betrekking op de stroomopties. ”Het is nu mogelijk om VLT Advanced Harmonic Filters toe te passen in combinatie met VACON 100 Lees meer »

Agenda
18 jan  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
23 jan  Basistraining Intrinsieke Veiligheid, Ede
 1 feb  Training Project Control, Amsterdam
 6 feb  Seminar Energie besparen met uw industriële waterzuivering, Eindhoven
 6 feb  Conferentie Shutdowns & Turnarounds , Spijkernisse
 2 mrt  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
12 mrt  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
13 mrt  Vakbeurs Aqua Nederland, Gorinchem
13 mrt  Cursus Leidingsystemen, Naaldwijk
14 mrt  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
20 mrt  Conferentie Nationaal Buisleidingen Platform 2018, Spijkenisse
23 mrt  Innovatietour langs chemische hotspots, Amsterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.