Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
NOVEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Stikstofinjectie geeft Groninger-gas

Lees het hele artikel
  In een onlangs verschenen TNO-rapport stelde de organisatie dat er misschien meer stikstoffaciliteiten bij moeten komen om buitenlands hoogcalorisch gas om te vormen tot het laagcalorisch Gronings-gas. Gasunie, eigenaar van dergelijke fabrieken, spreekt die bewering tegen.

Lees het hele artikel »
Nieuwe Murzan self draining hygiënische membraanpomp
 

Nieuwe Murzan self draining hygiënische membraanpomp

Spin Pompen introduceert de nieuwe Murzan “self draining” PI 50 hygiënische luchtgedreven membraanpomp. Deze unieke pompuitvoering is voorzien van membraanventielen en een speciale drainvoorziening. De “self draining” membraanpomp maakt de CIP-procedure sneller en eenvoudiger en biedt de zekerheid dat er geen restvloeistof in de pomp Lees meer »

(Advertorial)

Meer flexibiliteit en groter debiet door uitbreiding
 

Meer flexibiliteit en groter debiet door uitbreiding

Emerson, heeft zijn ASCO Sentronic LP (laag vermogen) serie 617 proportionele ventielen uitgebreid met de toevoeging van 8 en 15 mm poortmaten (3/8 en 1/2”).
Voorheen alleen leverbaar in 4 mm (1/4”), is dit ventiel ontworpen voor nauwkeurige drukregeling van lucht en neutrale gassen in toepassingen waar spanning beperkt is.
Met deze uitbreiding van het assortiment heeft u nu meer flexibiliteit in poortgroottes en doorstroomwaarden. Lees meer »
Bedu Pompen investeert in de toekomst
 

Bedu Pompen investeert in de toekomst

Met 32 medewerkers en vestigingen in Nederland en België, richt Bedu Pompen zich vooral op de chemische industrie en de afvalwatermarkt. Om te voldoen aan de groeiende behoefte aan maatwerk onder zijn klanten, heeft Bedu Pompen een aantal belangrijke investeringen gedaan. Slagvaardig en gericht op de toekomst. Zeker in de Lees meer »
Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar
 

Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar

De 2018-uitgave van de Dwyer-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma Instrumentatie. Deze productcatalogus telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete meet- en regelassortiment van Dwyer Instruments. Technische specificaties Alle instrumenten in de catalogus zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Lees meer »

(Advertorial)

Industrieel hybride verwarmingssysteem
 

Industrieel hybride verwarmingssysteem

Huikeshoven is in samenwerking met Croonwolter&dros en Emmtec bezig met de ontwikkeling van een industrieel hybride systeem om elektrische energie uit de onbalans markt, vaak duurzaam opgewekte energie, effectief in te zetten in een bestaand gasgestookt verwarmingsproces   Het tarief van energie uit de onbalans markt verandert elk kwartier waardoor het tarief vaak lager is dan het gastarief. Snel schakelen van het verwarmingssysteem is daarom erg belangrijk Lees meer »
Beko Technologies brengt METPOINT® OCV compact op de markt
 

Beko Technologies brengt METPOINT® OCV compact op de markt

Beko Technologies, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, breidt zijn productassortiment op het gebied van meettechniek uit: de nieuwe Metpoint® OCV compact is een verdere ontwikkeling van de Metpoint® OCV, die sinds acht jaar op de markt is en zich in talrijke toepassingsvelden heeft bewezen. „Onze compacte variant Lees meer »
Hybridisatie, samenwerking van meerdere energiebronnen
 

Hybridisatie, samenwerking van meerdere energiebronnen

Volgens een eenvoudige, ruime definitie is sprake van hybridisatie wanneer in een systeem meerdere energiebronnen samenwerken om een taak uit te voeren. De bekendste hedendaagse vorm van hybridisatie zijn waarschijnlijk de hybride voertuigen waarbij een conventionele interneverbrandingsmotor wordt gecombineerd met een Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Geautomatiseerde scheidingstechnologie in voedselverwerking
 

Geautomatiseerde scheidingstechnologie in voedselverwerking

Haitlogou Bros SA is wereldwijd marktleider in het maken van sesamzaad-producten, waaronder tahinipasta. Het bedrijf verwerkt tot 150 ton sesamzaad per dag met zijn moderne productie-installaties in Thessaloniki en levert topkwaliteit producten via een wereldwijd netwerk van klanten. Het bedrijf heeft een langdurige relatie opgebouwd met Russell Lees meer »
Nieuw: Op volle zee batches vis nauwkeurig doseren
 

Nieuw: Op volle zee batches vis nauwkeurig doseren

Aan boord van een zeegaand visserschip nauwkeurig wegen is geen sinecure. In de eerste plaats stampt en rolt het schip door de golven voortdurend. Verder veroorzaken de motoren, hijswerktuigen, lieren en dergelijke een veelvoud aan trillingen met de bijbehorende harmonischen. Gebruik makende van bestaande instrumentatie Lees meer »

Verderflex Vantage 5000

Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy rolt concept verder uit
 

Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy rolt concept verder uit

De vierde editie van Pumps & Valves op 4 en 5 oktober in Rotterdam Ahoy is in combinatie met de vakbeurs Solids bezocht door ruim 3.000 professionals. Gezamenlijk telden beide beurzen 250 exposanten, die hun innovaties en technologische oplossingen presenteerden aan duizenden belangstellenden, als algemeen directeuren, Lees meer »
Typhoon-roerwerk draait 98.520 uur zonder onderhoud
 

Typhoon-roerwerk draait 98.520 uur zonder onderhoud

Onlangs bestelt een klant van ons een nieuw roerwerk, identiek aan voorgaande levering. Voor het reeds bestaande roerwerk hebben wij een revisie voorgesteld, zodat dit roerwerk als reserve kan dienen. Vervolgens wordt door onze monteur het nieuwe roerwerk gemonteerd en het oude gedemonteerd en meegenomen naar Typhoon voor revisie. Lees meer »
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie
 

M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie

Deze maand zijn we gestart met het inrichten van de nieuwe fabriek te Moerdijk en we hebben zeker niet stilgezeten. De afzuiginginstallatie voor styreen is deels geplaatst en de plaatsing van de nieuwe horizontale wikkelmachine is vol aan de gang. Heftrucks en hoogtewerkers zijn geleverd samen met de eerste gelcoat en spuitmachines. Lees meer »
Colloïd Molens van Probst Und Class (PUC) bij Eskens
 

Colloïd Molens van Probst Und Class (PUC) bij Eskens

Wanneer men wil dispergeren dan denkt men vaak aan dissolvers of parelmolens, maar voor heel wat toepassingen is er een goedkopere en eenvoudigere oplossing, namelijk de Coloïd mill. Reeds in 1933 behaalde het Duitse Probst und Class een eerste patent voor een Coloïd mill en sindsdien hebben ze hun producten steeds verder Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Bedu Pompen B.V. zoekt accountmanager buitendienst
Beko Technologies zoekt Service engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hitma Groep B.V. zoekt Service Engineer Buitendienst
Hydrochemie-Conhag zoekt tekenaar/werkvoorbereider
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
PENKO Engineering zoekt account manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt Monteur Technische Dienst
Startflow B.V. zoekt Project Engineer Flow Controls
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Danfoss verwerft Visedo
 

Danfoss verwerft Visedo

Danfoss blijft investeren in innovatie om verdere groei mogelijk te maken - nu met de overname van Visedo Oy, een wereldleider in elektrische oplossingen voor de off-road en maritieme markten. Met deze stap reageert Danfoss op de groeiende vraag van klanten naar elektrische oplossingen om emissies en vervuiling te verminderen en de productiviteit Lees meer »
Meer efficiëntie met het nieuwe SaniForce-vatenlossysteem
 

Meer efficiëntie met het nieuwe SaniForce-vatenlossysteem

Er is een nieuw product toegevoegd aan het assortiment SaniForce-vatenlossystemen: een systeem voor de evacuatie van Eurobin-containers (norm DIN 9797). Met het systeem voor de evacuatie van deze containers bespaart u tijd en geld in uw productiefaciliteit door materialen efficiënt te evacueren uit Eurobin-containers, waardoor handmatig Lees meer »
Bioreactor Technology: debiet van gassen
 

Bioreactor Technology: debiet van gassen

In de afgelopen jaren hebben we steeds meer vraag naar betrouwbare, herhaalbare en flexibele gastoevoersystemen voor bioreactoren. Dit komt door de steeds veeleisende, kritieke en delicate processen in de bio-industrie, waar VA-meters niet meer geschikt zijn en “Mass-Flow-Controllers (MFC)” het proces verbeteren. In dit artikel laten Lees meer »

Agenda
10 nov  Cursus Gemalenbeheer, in overleg
10 nov  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
14 nov  6-daagse Opleiding Industrieel Shutdown Management, Amsterdam
15 nov  Training Danfoss VLT Harmonischen, Gorinchem
16 nov  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
17 nov  Cursus Specialist pomptechniek, Naaldwijk
17 nov  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
22 nov  3-daagse training Data Analytics voor Predictive Maintenance , Amsterdam
22 nov  Workshop voor R&D Let’s be clear; push your limits, Breda
23 nov  Congres Machevo Connect 2017, Utrecht
24 nov  Cursus Wat u moet weten over de RI&E, Regio Zeist
24 nov  Cursus Frequentieomvormers, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.