Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
OKTOBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Chemelot heeft volop ruimte voor nieuwe bedrijven

Lees het hele artikel
  Zijn missie liegt er niet om: in 2025 moet Chemelot de meest duurzame en meest concurrerende chemie- en materialensite van Europa zijn. Als ‘executive director’ van de nieuwe Chemelot-organisatie heeft Robert Claasen er alle vertrouwen in. “We moeten niet te bescheiden zijn over de innovaties die we hier maken.”
Lees het hele artikel »

(Advertorial)

Emerson producten voor de Microfluidic
 

Emerson producten voor de Microfluidic

Vanwege de toenemende technische eisen die gesteld worden aan tandheelkundige instrumenten, ontwikkelde ASCO een klantspecifiek ventielblok, die met verscheidene ASCO ventielen gecombineerd kan worden om de door de tandarts benodigde media aan te sturen. In een tandartspraktijk werken zowel tandartsen als mondhygiënisten met het instrumentenconsole om de patiënten veilig en efficiënt te behandelen. De console is een alles-in-een werkstation Lees meer »
High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter
 

High accuracy Magnehelic, nieuwe Dwyer-drukverschilmeter

Hitma Instrumentatie brengt de nieuwe drukverschilmeter van Dwyer op de markt. Dit instrument is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een verhoogde nauwkeurigheid noodzakelijk is, zoals in cleanrooms, zieken-huizen of farmaceutische processen. De 2000-HA serie High Accuracy Magnehelic is 2 keer zo nauwkeurig als de standaard Lees meer »
Leakage Monitoring System (LMS) voor opslagtanks
 

Leakage Monitoring System (LMS) voor opslagtanks

Opslag van chemische vloeistoffen brengt altijd risico’s met zich mee, daarom hebben overheden en bedrijven verschillende manieren bedacht om de veiligheid voor mens en milieu te waarborgen. Een voorbeeld hiervan is de Vlarem II wet, die specifiek is ontworpen door de Belgische overheid. Dubbelwandige tanks (tanks met 3D weefsel) en betonnen Lees meer »
Team FAST partnered up with Huikeshoven B.V.
 

Team FAST partnered up with Huikeshoven B.V.

Team Fast is excited to say that we’ve partnered up with Huikeshoven B.V. They are experts on electro thermic solutions and they’ve provided us with heat tracing cables. The tracing cables ensure there is no formation of condensate in the REX system. Condensate can be fatal to our sensors, valves and the fuel cell and these cables help Lees meer »
(Advertorial)

Conform, veilig en efficiënt in een handomdraai!
 

Gratis gids met 16 praktijkvoorbeelden voor

een veilige en efficiënte werkplaats

Maak uw werkplaats conform met de duurzame leidingmerkers, veiligheidspictogrammen, CLP-labels en zoneafbakening. Brady biedt duurzame oplossingen aan waarmee alle bedrijven snel aan deze Europese Richtlijnen en aan de nationale wetgeving kunnen beantwoorden.
Bekijk praktijkvoorbeelden in onze gids "16 tools voor een veilige en efficiënte werkplaats". » Download de gratis gids!
Nieuwe MCC 107 filters voor Danfoss VLT Midi Drive FC 280
 

Nieuwe MCC 107 filters voor Danfoss VLT Midi Drive FC 280

De nieuwe serie VLT® MCC 107 externe filters zijn specifiek ontworpen voor de VLT® Midi Drive FC 280. Deze filters kunnen zowel onder als naast de VLT Midi Drive gemonteerd worden. De nieuwe MCC 107 externe filters zijn geschikt voor de VLT Midi Drive FC 280 tot 7.5kW en leverbaar in 400V (T4) en 200V 1-fase (S2). Meer specifieke informatie Lees meer »
Keller Y-lijn: niveautransmitter voor vloeistoffen
 

Keller Y-lijn: niveautransmitter voor vloeistoffen

De Y-lijn transmitters van KELLER hebben een extreem kleine temperatuur-fout. Dit wordt bereikt door extra circuit dat over een temperatuursensor beschikt waardoor het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K wordt verdeeld. De vertikale opzet van de produktielijn, het modulaire ontwerp en de programmeerbare electronika maken Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

KNF introduceert nieuwe membraanvloeistofpomp
 

KNF introduceert nieuwe membraanvloeistofpomp

Deze zijn geschikt voor het verpompen van vloeistoffen en/of een combinatie van gassen en vloeistoffen. De pompen zijn modulair opgebouwd en daardoor eenvoudig aan te passen aan de wensen van de klant. Afhankelijk van het type levert de pomp een max. flow van 230 ml/min. en kan deze een max. druk van 3 bar opbouwen Lees meer »
Hiltra warmtekamer spin-off van prefab-installatieruimtes
 

Hiltra warmtekamer spin-off van prefab-installatieruimtes

Hiltra Barneveld B.V. is al ruim 35 jaar actief als producent van opslagsystemen voor verpakte gevaarlijke stoffen met als specialisatie brandwerende oplossingen. Naast de ontwikkeling, productie en verkoop van opslagsystemen worden er steeds meer speciale toepassingen op klantenwens, zoals bijvoorbeeld prefab-installatieruimtes in Lees meer »
IBC container roerwerken, mixers & mengers
 

IBC container roerwerken, mixers & mengers

IBC container roerwerken, mixers & mengers Mixen in IBC containers met Vortex Technology® Roerwerken voor het homogeniseren- het in suspensie houden- en oplossen van vloeistoffen in IBC containers en vaten. Frank Berg industrial supplies levert diverse elektrische en pneumatische (ATEX gecertificeerde) roerwerken. VORTEX Technology® Lees meer »

Verderflex Vantage 5000

Praktijkonderzoek clamp-on flowmeters
 

Praktijkonderzoek clamp-on flowmeters

Het moet gezegd: we zijn niet snel tevreden en willen dingen graag altijd precies weten. Daarom gaan we dan ook zelf op onderzoek uit om te bekijken hoe onze meter reageert op bijvoorbeeld lucht in de leiding. In onze transit-time meter zitten verschillende log-parameters en we wilden weten in welke parameters we veranderingen zouden zien Lees meer »
Polyfluor Plastics duale PTFE/FEP krimpslangen
 

Polyfluor Plastics duale PTFE/FEP krimpslangen

Krimpslangen zijn verkrijgbaar bij Polyfluor Plastics in verschillende maten, materialen en kleuren. Onze range bestaat uit de materialen: PTFE, FEP, PFA, Polyolefin, Viton, Kynar, PEEK of PVDF. Een speciale uitvoering uit de range van de fluorpolymeren krimpslangen is de duale krimpslang. Een duale krimpslang bestaat uit 2 lagen; de buitenste Lees meer »
Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie
 

Beko Technologies introduceert een nieuwe filtergeneratie

Neuss, dd. september 2017 – Beko Technologies GmbH, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, brengt met Clearpoint 3eco een nieuwe generatie persluchtfilters op de markt. De nieuwe filters bereiken een tot wel 10 maal hogere capaciteit om olie-aerosolen te scheiden bij een – in vergelijking met het voorgangermodel Clearpoint Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt plaatwerker/lassers
Beko Technologies zoekt Service engineer
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hydrochemie-Conhag zoekt tekenaar/werkvoorbereider
M.I.P. nv zoekt industrieel technisch tekenaar (m/v)
PENKO Engineering zoekt account manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt Monteur Technische Dienst
Startflow B.V. zoekt Project Engineer Flow Controls
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

M.I.P. installeerde 3 conische tanks voor de feed industrie
 

M.I.P. installeerde 3 conische tanks voor de feed industrie

M.I.P. installeerde recent 3 conische tanks op een rokondersteuning voor de opslag van puree met als bestemming de feed industrie. De tanks hebben een opslagcapaciteit van 165m³ en een diameter van 4 meter. Ze zijn geïsoleerd (60 mm PUR), hebben ladders (conform de geldende normen EN14122) en bordessen. Bovendien zijn ze van een tracing voorzien Lees meer »
Weet u wat Industry 4.0 voor uw processen betekent?
 

Weet u wat Industry 4.0 voor uw processen betekent?

Recente ontwikkelingen rond Industry 4.0 en het Internet of Things hebben in diverse industrieën aanzet gegeven tot een grote paradigmaverschuiving. De traditionele productie-hiërarchie met een gecentraliseerd beheer verandert in een gedecentraliseerde organisatie, waarin het eindproduct op onafhankelijke wijze met de productieapparatuur Lees meer »
Marco Heijkoop nieuwe Commercieel Medewerker bij USP
 

Marco Heijkoop nieuwe Commercieel Medewerker bij USP

Naast de start van Rick de Jonge als nieuwe Sales Engineer is ook Marco Heijkoop begin augustus gestart in de functie van Commercieel Medewerker Binnendienst bij Unique Safety Products. Marco is ooit van huis uit als elektricien aan de slag gegaan. Na versneld zijn diploma’s te hebben gehaald is hij vertrokken naar het buitenland en heeft Lees meer »
16 praktijkvoorbeelden voor een veilige, efficiënte werkplek
 

16 praktijkvoorbeelden voor een veilige, efficiënte werkplek

Brady Corporation biedt duurzame leidingmerkers, veiligheids-pictogrammen, CLP-labels en zoneafbakening aan waarmee bedrijven in een handomdraai conforme, veilige en efficiënte werkplaatsen kunnen creëren. Door de duurzame leidingmerkers, veiligheidspictogrammen, CLP-labels en zoneafbakening van Brady te gebruiken, Lees meer »
Machevo en Easyfairs intensiveren partnerschap
 

Machevo en Easyfairs intensiveren partnerschap

Machevo-leden gaan nog meer profiteren van de samenwerking tussen Machevo en Easyfairs. Een nieuwe samenwerkingsovereenkomst moet deelname aan buitenlandse beurzen nog aantrekkelijker maken. Dat blijkt uit de overeenkomst die Machevo en Easyfairs woensdag 4 oktober jl. op de beursvloer van Solids en Pumps & Valves in Rotterdam Lees meer »
Pumps & Valves 2017, ook deze editie weer een succes
 

Pumps & Valves 2017, ook deze editie weer een succes

Meer dan 250 exposanten presenteerden hun innovaties en technologische oplossingen aan meer dan 3000 bezoekers als algemeen directeuren, technisch managers, procestechnologen, onderhoudsmanagers, R&D managers en operationeel managers uit de olie & gas -, (petro) chemie -, metaal -, food & beverage en (proces) waterbehandeling Lees meer »

Agenda
20 okt  Cursus Stromingsleer, Naaldwijk
20 okt  Cursus Allround pomptechniek, Naaldwijk
24 okt  Masterclass Pompberekening, Naaldwijk
24 okt  Cursus Pompberekening (centrifugaalpomp), Naaldwijk
25 okt  Workshop Hygiënische Bekabeling in de voedingsmiddelenindustrie, Roeselare
25 okt  Training Project Control, Utrecht
 1 nov  Cursus Productiemanagement, Ede
 1 nov  Cursus VLT AQUA Drive, Gorinchem
 1 nov  Training IAM Certificate in Asset Management, Amsterdam
 2 nov  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
 2 nov  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
 3 nov  Cursus (Pomp)storingen analyseren en oplossen, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.