Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
SEPTEMBER 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Ketenaanpak moet drempels warmtepomptechnologie slechten

Lees het hele artikel
  Het aantal warmtepompen of aanverwante technieken in de procesindustrie is schaars. De energieprestaties zijn veelbelovend maar door de lange terugverdientijden en een beperkt technologieaanbod deinzen nog veel bedrijven ervoor terug. Een ketenbreed initiatief moet de restwarmtebenutting in de industrie nu echt eens aan de praat krijgen

Lees het hele artikel »
Pumps & Valves en Solids samen op één beursvloer
 

Pumps & Valves en Solids samen op één beursvloer

Op 4 & 5 oktober 2017 komen professionals bijeen op het meest waardevolle netwerkplatform voor de hele fluids processing community. In het hart van de industrie staat Rotterdam Ahoy twee dagen in het teken van componenten voor de verwerking van vloeistoffen en gassen. Bezoekers komen samen om de nieuwste innovaties en technische Lees meer »

(Advertorial)

Nieuwe roestvast stalen ventielaccessoires van ASCO
 

Nieuwe RVS ventielaccessoires van ASCO

Emerson introduceert een nieuw assortiment van 316L roestvast stalen accessoires voor actuatoraandrijvingen. De ASCO serie 800 omvat snelontluchters, terugslagkleppen, debietregel-ventielen (met en zonder geïntegreerde terugslagkleppen) en overdrukventielen. Door deze ventielaccessoires toe te voegen aan ons bestaande productenprogramma, bestaande uit Switch boxes, Magneetventielen, Filter-drukregelaars, Volume boosters en positioners, kunnen we een compleet pakket Lees meer »
Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser
 

Masterclass Safety met bezoek aan showtruck Endress+Hauser

Masterclass Safety met een bezoek aan de showtruck. Het idee van veiligheid is met zekerheid diep verankerd in de filosofie van uw bedrijf. Omgaan met risicoreductie is een kwestie van bescherming van mensen, milieu, infrastructuur en last but not least reputatie. Echter, om de juiste veiligheidsmaatregelen op een juiste manier toe te passen Lees meer »
Automatische viscositeitsmeting bij referentietemperatuur
 

Automatische viscositeitsmeting bij referentietemperatuur

De optimale procescontrole bereikt u door de viscositeit te meten bij referentietemperatuur. Een correcte meting is essentieel in productie-processen waarin (ruwe) aardolie wordt verwerkt; viscositeit beïnvloedt de opslag, handling en operationele omstandigheden. Met de Thermoset van Sofraser meet u real-time de viscositeit bij referentie- Lees meer »
Magneetgedreven centrifugaalpompen van M Pumps
 

Magneetgedreven centrifugaalpompen van M Pumps

De eisen die de industrie stelt aan pompen qua toepassing en veiligheid worden steeds hoger. Voor agressieve, corrosieve en explosiegevaarlijke vloeistoffen heeft M Pumps een breed gamma magneetgedreven pompen. Geconstrueerd volgens de richtlijnen ISO2858-ISO5199, ANSI B73.3, API685 en/of Atex 2014/34/EU. M Pumps is een betrouwbare Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

MQ-Line: blanke lasfittingen volgens EHEDG richtlijnen
 

MQ-Line: blanke lasfittingen volgens EHEDG richtlijnen

Montakon is dagelijks bezig om haar assortiment optimaal aan te sluiten op de wensen van de klanten. Montakon heeft onder haar eigen merk de MQ – Line een complete product range met blanke fittingen in het assortiment opgenomen. Rₐ-waarde De Rₐ-waarde is een eenheid die gebruikt wordt voor het aangeven van oppervlakteruwheid Lees meer »
Digitale VA-meter ongevoelig voor drukvariaties
 

Digitale VA-meter ongevoelig voor drukvariaties

VA-meters (variable area, variabele doorlaat) voor gassen kunnen, inherent aan de meettechniek, al heel makkelijk tientallen procenten onzekerheid hebben bij beperkte drukvariaties. De Compact van Vögtlin Instruments is een interessant alternatief. Deze thermische gasmassafowmeter is niet gevoelig voor drukvariaties. Immers, dit instrument Lees meer »
Actemium Automation Award 2017 - Let’s get moving
 

Actemium Automation Award 2017 - Let’s get moving

Zonder beweging staat alles stil. Niet alleen in de industrie, of binnen het vakgebied industriële automatisering. Ook voor het motiveren van technisch talent moeten bedrijven zelf in actie komen. Daarom geven wij HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen van ons dynamische netwerk. Tijdens de tiende Actemium Automation Lees meer »
Memosens COS81D optische O2 sensor voor de industrie
 

Memosens COS81D optische O2 sensor voor de industrie

De nieuwe Memosens COS81D optische (opgelost) zuurstofsensor van Endress+Hauser is ontworpen voor industriële toepassingen. Deze nieuwe sensor is geschikt voor zowel vloeistoffen als gassen. Denk aan aerobe of anaerobe fermentatie in de lifescience industrie, maar bijvoorbeeld ook aan het meten van afwezigheid van zuurstof in stikstofdekens Lees meer »

Vacatures
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hydrochemie-Conhag zoekt tekenaar/werkvoorbereider
PENKO Engineering zoekt account manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt Monteur Technische Dienst
Startflow B.V. zoekt Project Engineer Flow Controls
Startflow B.V. zoekt Sales engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Versterking managementteam Envicontrol NV
 

Versterking managementteam Envicontrol NV

Sinds juni dit jaar is het managementteam van Envicontrol NV versterkt met dhr. Henry Willems, als eindverantwoordelijke voor de business unit Noord en Oost Europa. Henry heeft een achtergrond in verschillende management functies bij technische verkoop en service organisaties en zal zich met name bezighouden met het stroomlijnen en begeleiden Lees meer »
HTH/ADER 600°C: innovatie verwarmingskabel voor pilotplants
 

HTH/ADER 600°C: innovatie verwarmingskabel voor pilotplants

De standaard HTH/Ader is een Mica en glaskous geïsoleerde verwarmingskabel met omvlechting, welke al jaren door Huikeshoven geleverd wordt. Door zijn hoge mate van flexibiliteit in combinatie met een temperatuur bestendigheid tot 450°C wordt deze kabel in tal van toepassing ingezet. Daarbij moet vooral gedacht worden aan pilotplants in Lees meer »
Retraction tool voor thermische flowmeter
 

Retraction tool voor thermische flowmeter

Model FT-1 van Fox Thermal Instruments is nu leverbaar met een ”retraction tool”. Met deze oplossing kan een insteek thermische flowmeter in een leiding geplaatst worden welke onder druk staat (tot 150 PSI / 10 bar). Het proces hoeft dan niet onderbroken te worden, hetgeen betekent dat er geen productieverlies hoeft plaats te vinden. Lees meer »
Polyfluor fluorkunststof films en folies
 

Polyfluor fluorkunststof films en folies

Polyfluor levert een breed gamma aan fluorkunststof films en folies. Deze folies kunnen toepast worden in veel applicaties in diverse industrieën; waaronder medische-, farmaceutische-, elektrische- en composietvorming industrie. Geëxtrudeerde Fluoropolymeer film/folie * PFA, ETFE, FEP, PVDF, ECTFE * Dikte van 0,0127 mm tot 0,254 mm Lees meer »
Direct bediende 2/2 magneetventielen
 

Direct bediende 2/2 magneetventielen

Camozzi heeft binnen de bestaande Serie K een nieuwe range direct bediende magneetventielen ontwikkeld met nieuwe flowkarakteristieken. De range van al beschikbare diameters is uitgebreid met diameters van 0,6 mm tot 1,4 mm. Om een perfecte integratie binnen de bestaande reeks te garanderen zijn dezelfde elektrische aansluitingen en footprint Lees meer »
M.I.P. plaatst  tank voor de opvang van regenwater
 

M.I.P. plaatst tank voor de opvang van regenwater

M.I.P. plaatste in opdracht van een trouwe klant een tank voor de opvang van regenwater. De plaatsing gebeurde op een terrein voor de opslag van chemische container. Het volume van de tank bedraagt 50m³ en de tank heeft een diameter van Ø2.500mm. Het regenwater van het terrein komt in de tank en wordt na controle geloosd op het riool of naar Lees meer »

Easyfairs NV, Brussel

Agenda
15 sep  Cursus Danfoss HVAC MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
19 sep  Verkorte opleiding Opleiding Onderhoudsmanagement, Amsterdam
19 sep  Masterclass Safety Process Safety, Rotterdam
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
22 sep  Introductiedag Life Sciences, Leiden
25 sep  Congres en Tour StartupFest ’New Materials’, Rotterdam
25 sep  Cursus Gemalenbeheer, in overleg
27 sep  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
28 sep  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
28 sep  Opleiding Training preventie agressie-incidenten (GAIA), Regio Zeist
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.