Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
AUGUSTUS 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Verduurzaming productieproces bio-methanol

Lees het hele artikel
  “We gaan voor een verdere vergroening van het productieproces van bio-methanol,” vertelt Paul Compagne van BioMCN. Het bedrijf beschikt over een productiecapaciteit waarmee jaarlijks circa 450 kton (bio)methanol gemaakt kan worden. De groene transportbrandstof leent zich als vervanging van (fossiele) benzine en als extra verduurzamingsstap zal nu ook CO2 worden gebruikt als grondstof.

Lees het hele artikel »

(Advertorial)

ASCO Express: als u producten snel nodig hebt
 

ASCO Express: als u producten snel nodig hebt

Of u nu aan een project werkt of een product wegens een defect dient te vervangen, ASCO Express garandeert snelle levering van een uitgebreid programma van onze meest populaire producten. De producten kunnen vanaf onze Europese productielocaties worden verzonden op dezelfde dag waarop uw bestelling wordt ontvangen.
U ontvangt uw bestelling dus sneller, waardoor uw uitvaltijd wordt verminderd en uw productiviteit wordt verhoogd. Lees meer »
Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS
 

Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS

Veiligheidskasten voor de opslag van gevaarlijke stoffen bieden de beste mogelijkheden om kleinverpakkingen in werkruimtes plaatsbesparend en tegelijk conform de voorschriften op te slaan. DENIOS biedt nu met de nieuwe serie opslagkasten voor gevaarlijke stoffen met FX-recirculatie-techniek van Asecos maximale flexibiliteit voor de gebruiker Lees meer »
PCM Dosymix met 2-in-1 technologie
 

PCM Dosymix met 2-in-1 technologie

De Dosymix dynamische mixer van PCM is speciaal ontwikkeld om twee vloeistofstromen homogeen te mengen. Deze inline mixer, die geschikt is voor de meest kwetsbare producten, is nu leverbaar in een speciale 2-in-1 uitvoering: inline mixer en buffertank in 1. Hiermee wordt het “just in time” doseren van voedingsmiddelen nog eenvoudiger en Lees meer »
Emerson breidt plantweb™ digitaal ecosysteem uit
 

Emerson breidt plantweb™ digitaal ecosysteem uit

Het nieuwe dual-mode wireless gateway biedt gebruikers van ISA100.11a de mogelijkheid geleidelijk over te stappen op WirelessHART®, het toonaangevende platform in de industrie. Emerson heeft al meer dan 10 jaar ervaring met de ontwikkeling van draadloze infrastructuren en technologieën en kondigt een nieuwe dual-mode Lees meer »
Verzamelen van weeggegevens met Penko TP-datareporter
 

Verzamelen van weeggegevens met Penko TP-datareporter

Produceren is een, weten wat er gemaakt is, waar en hoe een tweede. Op deze vraag geeft en gaf het PENKO programma TP Datareporter het antwoord, snel, adequaat en duidelijk. Iedere weegactie wordt direct met component/productinformatie, gewenst en werkelijk bruto dan wel netto gewicht, tijd en datum als CSV bestand aan een Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Magneet filtert ijzer uit industriële vloeistoffen
 

Magneet filtert ijzer uit industriële vloeistoffen

Op de Parts2clean in Stuttgart (Stand 3C69) introduceert Goudsmit Magnetics uit Waalre, Nederland een recent ontwikkeld magneetfilter dat zeer kleine ijzerdeeltjes vanaf 1 micron afvangt uit industriële vloeistoffen zoals smeerolie, oplosmiddelen en koelvloeistof. Verwijderen van ijzerdeeltjes uit genoemde producten vermindert beschadiging Lees meer »
Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo
 

Indutrade Benelux breidt uit met Tubeworkx uit Almelo

Op 16 juli jongstleden heeft Tubeworkx uit Almelo zich aangesloten bij de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Deze nieuwste telg in de Indutrade-familie is gespecialiseerd in het vervormen van middelgrote tot grote series koperen, stalen en rvs-buizen. Dit doen zij met uiteenlopende methoden (zagen, buigen, lassen en robotlassen, Lees meer »
Drie voordelen van piggable bochten
 

Drie voordelen van piggable bochten

Pigging systemen worden steeds belangrijker in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Daarom is het van belang om naast het complete pigging systeem ook aandacht te besteden aan de onderdelen die nodig zijn om een compleet pigging systeem te installeren. In dit artikel de 3 voordelen van piggable bochten. 1. Gekalibreerde Lees meer »
Ontmoet de specialisten in de Life Sciences
 

Ontmoet de specialisten in de Life Sciences

Endress+Hauser en Biotech Training Facility organiseren op vrijdag 22 september een geweldig leuke introductiedag voor mensen die werkzaam zijn, interesse hebben in de Life Sciences of die meer willen weten over procesinstrumentatie in de (Life Science)industrie. Met twee presentatie-sessies (10.00 en 13.00 uur) introduceert Biotech Training Lees meer »
VTB Valves S216D nu ook leverbaar in DN 125 en 150
 

VTB Valves S216D nu ook leverbaar in DN 125 en 150

Na vragen van klanten en eindgebruikers heeft Vapo Techniek haar assortiment van de S216D Flenskogelkraan groter gemaakt met de maten 125 en 150. Deze hebben ook de montageflens om direct daarop een aandrijving te bouwen. Leverbaar uit voorraad. Voor vragen kunt u met ons contact opnemen. Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
Camozzi Benelux zoekt binnendienst medewerker
Camozzi zoekt Sales Engineer Noord Brabant
Dahlman zoekt Technisch Commercieel Medewerker
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hydrochemie-Conhag zoekt junior tekenaar/werkvoorbereider
PENKO Engineering zoekt account manager
Polem zoekt Monteur Technische Dienst
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady
 

De vijf nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen al bij Brady

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft 5 nieuwe ISO 7010-veiligheidspictogrammen gepubliceerd. De nieuwe pictogrammen zijn nu al verkrijgbaar bij Brady op kwalitatieve materialen voor optimale duurzaamheid in diverse industriële omgevingen. 5 nieuwe ISO 7010-pictogrammen De nieuwe, uitgebreide ISO 7010-lijst met Lees meer »
Nieuwe norm waterstoftransport
 

Nieuwe norm waterstoftransport

Het lijkt er op dat waterstofauto’s toch langzaam maar zeker hun plek gaan veroveren. De eerste (serieproductie)auto’s op waterstof (brandstofcel) zijn al op de markt en er is een infrastructuur van waterstoftankstations benodigd, aldus NEN. Vandaar dat zij wijzen op de mogelijkheid om tot 24 augustus 2017 commentaar in te dienen op de EN 17127 Lees meer »
Pumps & Valves: de ontmoetingsplek voor procestechnologen
 

Pumps & Valves: de ontmoetingsplek voor procestechnologen

Dit jaar vindt de 4e editie van vakbeurs Pumps & Valves plaats in het hart van de industrie. Op 4 & 5 oktober 2017 staat Rotterdam Ahoy in het teken van componenten voor de verwerking van vloeistoffen en gassen. Bezoekers komen samen om de nieuwste innovaties en technische oplossingen in de liquids processing industrie te ontdekken. Lees meer »
Vijf manieren om verontreinigingsrisico’s te reduceren
 

Vijf manieren om verontreinigingsrisico’s te reduceren

Deze handleiding biedt u informatie voor het optimaliseren van de reinigingsprocedures van uw weegschaal. Waar kunt u bijvoorbeeld rekening mee houden bij de selectie van een weegschaal die ingezet wordt in een hygiënisch gevoelige werkomgeving? Maar ook hoe u uw weegschaal zo grondig mogelijk reinigt om de kwaliteit van Lees meer »
Composiet opslagtanks geleverd voor innovatief bedrijf
 

Composiet opslagtanks geleverd voor innovatief bedrijf

Levering van vier composiet opslagtanks voor innovatieve producent van componenten voor de diervoederindustrie Een klant in het Noord-Oosten van Nederland heeft vier composiet opslagtanks van Polem afgenomen. Het betreft een project voor de opslag van proces- en afvalwater, onderdeel van de ontwikkeling van componenten voor dierenvoering Lees meer »
MFC met Modbus
 

MFC met Modbus

De Smart Series MFC’s (Mass Flow Controllers) van Vögtlin Instruments zijn standaard voorzien van configureerbare analoge uitgangen. Standaard is ook digitale communicatie via modbus. Vögtlin’s meetconcept is gebaseerd op een MEMS-sensor, waardoor het basis-meetsignaal onmiddellijk gedigitaliseerd wordt. Samen met de Lees meer »
Bio-methanol als duurzame brandstof
 

Bio-methanol als duurzame brandstof

In diverse ‘duurzame’ nieuwsbrieven kwam ik afgelopen week waarschuwingen van deskundigen tegen. Slechts rigoureuze maatregelen kunnen ons nog helpen om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs, aldus hoogleraar Pier Velling en het nieuwste boek van Vermeend/ Koornstra aangehaald. Alternatieven zijn dus dringend Lees meer »

Easyfairs NV, Brussel

Agenda
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
13 sep  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
14 sep  Training Danfoss VLT HVAC Drives, Module 1, Gorinchem
15 sep  Cursus Danfoss HVAC MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
19 sep  Verkorte opleiding Opleiding Onderhoudsmanagement, Amsterdam
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
25 sep  Cursus Gemalenbeheer, in overleg
25 sep  Congres en Tour StartupFest ’New Materials’, Rotterdam
27 sep  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
28 sep  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.