Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JULI 2017
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 

Stromingssoftware brengt manco’s aan het licht

Lees het hele artikel
  “Het is van belang om al in de ontwerpfase van LNG-installaties mogelijke problemen als gevolg van stromingsfluctuaties te voorkomen en voor een betrouwbare installatie te zorgen.” Dat stelt Jesper van der Putte, werkzaam bij TNO in Delft als consultant en projectleider bij de afdeling Heat Transfer and Fluid Dynamics. Hij houdt zich bezig met stromingsleer van gassen en vloeistoffen in procesinstallaties.

Lees het hele artikel »
Onderzoek naar internationale normen voor hergebruik CO2
 

Onderzoek naar internationale normen voor hergebruik CO2

Sinds 2012 werkt ISO aan internationale normen voor het afvangen, trans-porteren en opslaan van koolstofdioxide (CO2). Beter bekend onder de naam ’carbon capture and storage (CCS)’. De ISO commissie die verant-woordelijk is voor deze normen heeft recentelijk een ad-hoc groep opgericht om te onderzoeken of het toepassingsgebied moet worden Lees meer »

(Advertorial)

ASCO Controls verhuist naar Ede
 

ASCO Controls verhuist naar Ede

Met de verhuizing, die deze week plaatsvindt, worden alle activiteiten die voorheen in de fabriek in Scherpenzeel werden uitgevoerd, verplaatst naar de Emerson Automation Solutions faciliteit in Ede, ca. 12 km ten oosten van Scherpenzeel. De reden van de verhuizing is om het team van ASCO Controls BV te laten profiteren van de geavanceerde apparatuur en omvangrijke kantoor-, productie- en opslagcapaciteit die de locatie in Ede biedt. Daarmee kan de kwaliteit Lees meer »
Herziene normen buisleidingen beschikbaar
 

Herziene normen buisleidingen beschikbaar

Er zijn voor NEN 3650-1 en NEN 3650-2 correctiebladen verschenen. Deze zijn apart beschikbaar, maar ook geconsolideerd in de bestaande normen: NEN 3650-1:2012+C1:2017 nl Eisen voor buisleidingsystemen Deel 1: Algemene eisen NEN 3650-2:2012+C1:2017 nl Eisen voor buisleiding-systemen Deel 2: Aanvullende eisen voor leidingen van staal Lees meer »
Mondiaal forum voor gasanalyse komt bijeen in Rotterdam
 

Mondiaal forum voor gasanalyse komt bijeen in Rotterdam

Rolf Brouwer, algemeen directeur van Gate Terminal, heeft vandaag de 9e editie van het GAS Analysis evenement geopend in het World Trade Center Rotterdam. GAS Analysis 2017 is het toonaangevende internationaal evenement op het gebied van analyse van gassen, waar de laatste ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden op het gebied Lees meer »
Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe
 

Snel en makkelijk vloeren markeren met PaintStripe

Brady’s nieuwe PaintStripe-sjablonen voor vloermarkering zijn ontworpen om nauwkeurig geverfde lijnen aan te brengen om werkplaatsen snel te organiseren en de efficiëntie te verhogen. Meer efficiëntie in de werkplaats Duidelijke visuele markeringen, zoals veiligheidspictogrammen en vloermarkering, communiceren belangrijke informatie Lees meer »
Serie hydraulisch gedempte weegopnemers uitgebreid
 

Serie hydraulisch gedempte weegopnemers uitgebreid

Eénpunts opnemers hebben de bijzondere eigenschap ongevoelig te zijn voor een moment. Dit maakt meting van excentrisch gepositioneerde lasten mogelijk. Weegopstellingen met oppervlaktematen tot 600 x 600 mm kunnen zo met slechts een sensor gerealiseerd worden. Aan deze eigenschap voegen de hydraulisch gedempte opnemers Lees meer »
Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden
 

Excursie CONO Kaasmakerij voor Machevo-leden

Tijdens Machevo Connect 2016 beloofde CONO het al: bij hoge uitzonde-ring zijn leden van de Machevo & Bulk Vereniging welkom om de duurzame kaasmakerij van CONO in De Beemster te bezichtigen. Op 5 september a.s. is het dan zo ver en opent deze ongekend moderne fabriek de deuren exclusief voor Machevo-leden. In de lezing Lees meer »
PA, PE, PVC, PU, EVA, Siliconen nu ook bij Polyfluor
 

PA, PE, PVC, PU, EVA, Siliconen nu ook bij Polyfluor

Polyfluor Plastics staat bekend om haar leveringsprogramma hoogwaardige kunststoffen zoals PTFE, PFA, FEP, THV, PEEK en PCTFE. Vanwege de groeiende vraag naar overige kunststoffen (voor minder kritische toepassingen) hebben wij o.a. in juli 2016 het bedrijf Breeflex, gespecia-liseerd in niet-fluorkunststof slangen, overgenomen zodat Lees meer »

ASCO, Ede

De Gorman-Rupp Roto Prime®
 

De Gorman-Rupp Roto Prime®

De Gorman-Rupp Roto Prime® zelf aanzuigende centrifugaal pompen zijn specifiek ontworpen voor petroleum producten, petrochemie en oplos-middelen. Roto Prime® pompen zijn beschikbaar als end suction centrifugaal pompen of als het unieke Roto Prime® ontwerp. In dit ontwerp is achter de waaier een schottenpomp rotor geplaatst welk Lees meer »
Laboratorium roerwerk / Lab menger op perslucht
 

Laboratorium roerwerk / Lab menger op perslucht

Pneumatische mixer voor laboratorium toepassingen Deze kleine labora-torium-menger is geschikt voor het mengen, homogeniseren of in suspensie brengen van vloeistoffen in Erlenmeyer cups, Bekerglazen en ander laboratorium glaswerk. Door middel van het statief kunt u de gewenste hoogte van het roerwerk instellen. Dit persluchtaangedreven Lees meer »
Bronkhorst nieuwe revolutionaire ultrasone flowmeter
 

Bronkhorst nieuwe revolutionaire ultrasone flowmeter

De ES-FLOW™ Flow Meter is een revolutionaire en unieke ultrasone flowmeter. Het onderscheidend vermogen van deze flowmeter is dat het in staat is om de werkelijke actuele geluidsnelheid te meten. Door deze technologie is de ES-FLOW™ vloeistofonafhankelijk en herkalibratie niet nodig bij gebruik van wisselende vloeistoffen. Belangrijke Lees meer »
ESI Technologies opent vestiging in Nederland
 

ESI Technologies opent vestiging in Nederland

Sinds kort is ESI Technologies B.V. actief in de Benelux markt. ESI Technologies Group is een van oorsprong Iers bedrijf, met vestigingen in Ierland en Engeland. Op basis van het succes van ESI in de Life Science markt, is de expansie naar de Benelux markt een logische stap in de groeistrategie. ESI is een gezonde onderneming met een Lees meer »

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
Eskens zoekt Junior Field service engineer
Hydrochemie-Conhag zoekt junior tekenaar/werkvoorbereider
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over
 

Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over

Kin Pompentechniek in Rijen, dochteronderneming van Indutrade Benelux, heeft 5 juli jl. de aandelen van Corode B.V. in Boxtel overgenomen. Indutrade ondersteunt haar technische (handels)bedrijven bij actief ondernemerschap. Deze uitbreiding van Kin Pompentechniek is daarvan een mooi voorbeeld. Centrifugaalpompen en filtersystemen Lees meer »
Scandinavian Automation lanceert de slim line afvullijnen
 

Scandinavian Automation lanceert de slim line afvullijnen

Scandinavian automation, de Deense fabrikant van afvulinstallaties voor vloeistoffen die sinds begin dit jaar door Eskens Process Solutions wordt vertegenwoordigd, lanceert nu ook in de Benelux het modulaire Slim line afvulsysteem. Deze Slim line afvullijnen zijn opgebouwd uit afzonderlijke units die aan elkaar gebouwd kunnen worden. Lees meer »
Bornemann i-Alert 2 pump health monitoring tool
 

Bornemann i-Alert 2 pump health monitoring tool

Spin Pompen introduceert de i-ALERT 2® monitoring tool met Bluetooth technologie van Bornemann. Met dit ultra-moderne systeem voor monitoring en onderhoud wordt een pomp 24 uur per dag nauwkeurig in de gaten gehouden. Eventuele afwijkingen worden gesignaleerd en kunnen dan preventief worden verholpen, voordat er kostbare technische Lees meer »
Drie GVK zoutoplostanks geleverd aan Evides Industriewater
 

Drie GVK zoutoplostanks geleverd aan Evides Industriewater

Plasticon the Netherlands heeft drie zoutoplostanks samen met drie pekelbuffertanks geleverd bij een industriewaterplant van Evides in de Botlek. Polem was verantwoordelijk voor de productie van de tanks in haar fabriekshallen te Lemmer, Friesland. Het project betreft de levering van een drietal verticale zoutoplostanks met een opslagcapaciteit Lees meer »
Een totaalsysteem voor een nauwkeurig continu proces
 

Een totaalsysteem voor een nauwkeurig continu proces

Speciaal voor IAMS – producent van honden- en kattenvoer – ontwikkelde Suurmond een doseerunit waarmee het bedrijf in een continu proces nauwkeurig kleine hoeveelheden suikersiroop kan toevoegen aan zijn diervoeders. De suurDOS® Quadruple. Met deze totaaloplossing, waarin onder meer MAAG tandwielpompen zijn toegepast, kan Lees meer »
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk
 

Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk

Industriële klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om silo’s en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beant-woorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en silo’s met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en silo’s tot een diameter van 15 meter Lees meer »
Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over
 

Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

Voor de tweede keer in deze nog jonge maand maakt Indutrade Benelux een overname binnen haar organisatie bekend. Dochteronderneming ATB Automation in Mijdrecht neemt Bönnekamp B.V. over. Dit bedrijf uit Maarn heeft zich in haar 75-jarig bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN, lagers en industriële specials zoals Lees meer »
Stromen in kaart
 

Stromen in kaart

TNO Delft heeft een speciale afdeling ‘Heat Transfer and Fluid Dynamics’ waar ze al jaren ervaring hebben met computermodellen en troubleshooting rondom stroming. Zo hebben ze software ter verificatie van het voldoen aan de API 618/674 norm; een systeem om de operator tijdens het proces met de meest optimale strategie te souffleren, kunnen ze Lees meer »
Plum lanceert nieuwe EVHI - MacBAT IV
 

Plum lanceert nieuwe EVHI - MacBAT IV

De MacBAT IV is een multifunctionele volume corrector voor ijkwaardige toepassingen en kan in combinatie worden gebruikt met alle typen flowmeters met een actueel volume puls-uitgang zoals turbine, rotor en ultrasone flowmeters. De ingebouwde druksensor kan in 5 meetbereiken geleverd worden met een volle schaal van 2,5 tot 100 bar(a) Lees meer »

Agenda
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
13 sep  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
14 sep  Training Danfoss VLT HVAC Drives, Module 1, Gorinchem
15 sep  Cursus Danfoss HVAC MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
18 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Verkorte opleiding Opleiding Onderhoudsmanagement, Amsterdam
19 sep  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
20 sep  Cursus Biologische Agentia, Regio Zeist
25 sep  Cursus Gemalenbeheer, in overleg
27 sep  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
28 sep  Training Project Control, Utrecht
28 sep  Praktijk/netwerkdag Maintenance of Aging Assets, Vlaardingen
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.