Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JUNI 2017
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws over gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 
 
 

Procesindustrie flirt met keramische membranen

Lees het hele artikel
  Keramische membranen zijn er niet alleen voor een efficiënte proces-waterzuivering. Ze ontpoppen zich als cutting edge-technologie voor zware scheidingsklussen, zoals het filtreren van oplosmiddelen.
Ook niet onbelangrijk: in steeds meer toepassingen zijn ze niet of nauwelijks duurder dan conventionele kunststofmembranen.

Lees het hele artikel »
 

(Advertorial)

Proportionele regeling biscuit- en crackerdeegmixer
 

Proportionele regeling biscuit- en crackerdeegmixer

Een van de grotere fabrikanten van snacks wenste een proportionele regeling van een biscuit- en crackerdeegmixer om de hoeveelheid water in zijn producten nauwkeuriger te regelen. In het verleden, had het bedrijf de hoeveelheid water geregeld door het openen en sluiten van een kogelkraan.
De upgrade naar proportionele regeling omvatte ook de installatie van nieuwe ventielen, debietmeters, een temperatuursonde en een programmeerbare logische regelaar Lees meer »
 
EHEDG monsternamekranen van Rieger
 

EHEDG monsternamekranen van Rieger

Rieger biedt een volledige reeks aseptische en hygiënische sanitaire monsternamekranen die naadloos kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande proces. Deze monsternamekranen van Rieger zijn EHEDG gecertificeerd en zijn ontworpen volgens een compact ontwerp voor een eenvoudige bemonstering. De BioCheck is het meest Lees meer »
 
Zuiglanzen van elobau met geïntegreerde niveaumeting
 

Zuiglanzen van elobau met geïntegreerde niveaumeting

Voor het gecontroleerd verwijderen van vloeistoffen. Eigenschappen: procesbetrouwbaarheid; laag-niveauwaarschuwing om drooglopen te voorkomen; optionele kleurcodering van zuigpijp voorkomt onjuist gebruik van reinigingsmiddelen of chemicaliën; onbuigbare zuiglans en filter-element zorgen voor betrouwbaarheid van de doorstroming Lees meer »
 
De validatie van een vochtmeting
 

De validatie van een vochtmeting

De eigenschappen van een watermolecuul bieden uitdagingen bij online metingen van vocht in processen. De fysieke eigenschappen bieden nog grotere uitdagingen als de verificatie en kalibratie van de meettechniek in het veld is gewenst of verlangd. Tijdens de Instrumentatie & Analyse Dagen op dinsdag 20 juni 2017 geeft Narge Sparages van GE Lees meer »
 

Drinktec 2017

 
Kansen voor gas?
 

Kansen voor gas?

‘De 25 grootste containerschepen stoten net zoveel zwavel uit als alle auto’s op aarde’ kopte het FD eind mei 2017. Dus er moet iets gebeuren. Maar Parijs lijkt ‘ze vergeten’ te hebben en dus bestaan er geen ‘harde’ verplichtingen om het gebruik van stookolie te verminderen.Een kans voor de gasindustrie en een bedreiging voor de olie-industrie? Er Lees meer »
 
Pcm hycare hygiënische excentrische wormpomp
 

Pcm hycare hygiënische excentrische wormpomp

De EHEDG-gecertificeerde Hy-Care Moineau pompen van PCM zijn uitgevoerd met een unieke Duraflex flexishaft overbrenging. De pompen bieden hierdoor het hoogste niveau van hygiëne en reinigbaarheid voor excentrische wormpompen. Bovendien zijn de Hy-Care pompen, dankzij de Duraflex flexishaft, de kortste hygiënische mono-pompen Lees meer »
 
A-B-T bv nieuwe distributeur van Vögtlin Instruments
 

A-B-T bv nieuwe distributeur van Vögtlin Instruments

Met het Zwitserse Vögtlin Instruments breidt flowspecialist A-B-T bv het programma uit met thermische gas massaflowmeters en –controllers. Deze instrumenten zijn bij uitstek geschikt voor gasflowmetingen en –regelingen van 0,0005 tot 500 NLPM (Normaal Liter Per Minuut). Voor relatief lage gasstromen is dit type flowmeter verreweg de beste Lees meer »
 
Op maat gemaakte zeef- en filtratieoplossing
 

Op maat gemaakte zeef- en filtratieoplossing

Een toonaangevend industriële bakkerij ontdekte inefficiënties in hun bestaande voedselverwerkingsmethode en zocht naar een nieuwe oplossing. Bij de productie van op deeg gebaseerde producten worden producten eerst gekookt voordat ze worden gebakken. Tijdens het kookproces vielen overmaatse materialen zoals deeg, Lees meer »
 
Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima
 

Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima

Handelsbedrijf Surplus Select uit Swifterbant is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde handelaar in gebruikte machines voor de bulkindustrie. Eigenaar Rick Soepenberg heeft veel goede ervaringen opgedaan met de schroeftransporteurs van Van Beek. “De meeste klanten uit hoogwaardige industrieën zijn bekend met Van Beek. Maar als dat Lees meer »
 
Presentatie Smart Sensing with Embedded Spectroscopy
 

Presentatie Smart Sensing with Embedded Spectroscopy

De opkomst van computers zorgde in de zeventiger jaren voor een snelle ontwikkeling van spectrometrie. Zowel online als in laboratoria werd de technologie meer toegepast. Complexe berekeningen voor chemometrie en multidimensionale kleuranalyses werden mogelijk. Computers zijn helaas weer beperkende factoren voor integratie van spectrometrie Lees meer »
 
Nieuw Metpoint flm sf13 en SF53 volume-flowsensoren
 

Nieuw Metpoint flm sf13 en SF53 volume-flowsensoren

De Metpoint flm flowmeter meet perslucht volumeflow, die de basis vormt van nauwkeurige verbruiksanalyses voor kostenbeperking en effectief energiebeheer. Metpoint flm sensoren detecteren op betrouwbare wijze lekkages, overbelastingen en storingen. Met de data-analyse kunnen de persluchtcomponenten worden aangepast voor optimale efficiëntie. De Lees meer »
 
Fluids Processing houdt u de hele zomer op de hoogte
 

Fluids Processing houdt u de hele zomer op de hoogte

Op 2 juni 2017 verschijnt Fluids Processing nr. 3 met nieuws, technische informatie en interviews, natuurlijk geënt op ontwikkelingen en innovaties in de vloeistoffen- en gassenmarkt. Zoals instrumentatietrends aan de vooravond van de bijeenkomst daarover in de Kuip in Rotterdam later deze maand. Hoorde u al van de opmars van het keramisch Lees meer »
 
M.I.P. produceert tankinstallatie voor ontzwaveling stortgas
 

M.I.P. produceert tankinstallatie voor ontzwaveling stortgas

Eind 2016 kreeg een internationaal bedrijf dat opereert op het gebied van waterbehandeling, productie van duurzame energie en bescherming van het milieu de opdracht om stortgas te ontzwavelen. Voor de volledige productie en levering van de tank heeft de klant M.I.P. ingeschakeld. M.I.P. is namelijk de leverancier van duurzame opslagsystemen Lees meer »
 
Bronkhorst op de Instrumentatie & Analyse dagen
 

Bronkhorst op de Instrumentatie & Analyse dagen

Bronkhorst geeft op de Instrumentatie & Analyse Dagen onder andere een presentatie over haar Coriolis massaflow-meters. Daarin zal duidelijk worden hoe het Coriolis meetprincipe met zeer hoge precisie in batchprocessen toegepast wordt, door middel van een pomp, die direct vanuit het instrument wordt aangestuurd. Met de modernste Lees meer »
 
Nu online uw huurpomp reserveren bij Gorman-Rupp
 

Nu online uw huurpomp reserveren bij Gorman-Rupp

Het online reserveren van uw verhuur pomp bij Gorman-Rupp is geheel vrijblijvend. Wat wij van u nodig hebben, zijn enkele gegevens zoals genoemd in het online formulier. Behalve enkele gegevens waarmee we contact met u kunnen opnemen, hebben we wat technische project informatie nodig. Hoeveel vloeistof wilt u met de Lees meer »
 

Vacatures
Altermij-De Gouwe zoekt project engineer/tekenaar
Bedu Pompen zoekt Sales Engineer Binnendienst (m/v)
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
Denios BV zoekt assistent service- & onderhoudsmonteur
Hydrochemie-Conhag zoekt junior tekenaar/werkvoorbereider
Inventech zoekt Service engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Zestal composiet tanks (8m DN) voor Bela Group in Venlo
 

Zestal composiet tanks (8m DN) voor Bela Group in Venlo

Polem heeft zes grote composiet (glasvezelversterkte kunststof, GVK) geleverd aan BELA Group. De tanks hebben een afmeting van wel 8 meter diameter en zijn geplaatst in Venlo voor de opslag van verschillende producten die corrosieve eigenschappen hebben. Al eerder heeft Polem acht stuks composiet tanks geleverd aan dezelfde plant, Lees meer »
 
Special design pomp voor dubbele doorvoer
 

Special design pomp voor dubbele doorvoer

Een klant ondervond kwaliteitsproblemen bij de productie van lijmstiften. Het systeem waar onze klant gebruik van maakte kenmerkte zich door een instabiele output van hot-melt, een relatief laag-viskeus product. Bovendien had men te maken met te lage capaciteit. Men dacht de problemen zelf op te kunnen lossen door de hot-melt stroom te splitsen. Lees meer »
 
Serie DCMX conische kunststof mengtank met roerwerk
 

Serie DCMX conische kunststof mengtank met roerwerk

Nieuw bij Frank Berg is serie DCMX, een conische mengtank van kunststof met een elektrisch roerwerk. De tanks hebben een een open top en een conische bodem met uitloop. De tank in contact met het medium is van kunststof, het frame kan worden uitgevoerd in staal of roestvaststaal. Optioneel uitgerust met wielen Leverbaar in capaciteiten Lees meer »
 
Over kansen en kosten van membranen
 

Over kansen en kosten van membranen

Keramische membranen zijn er niet alleen voor een efficiënte proceswaterzuivering. Ze ontpoppen zich als cutting edge-technologie voor zware scheidingsklussen, zoals het filtreren van oplosmiddelen. Ook niet onbelangrijk: in steeds meer toepassingen zijn ze nauwelijks duurder dan conventionele kunststofmembranen. In Fluids nummer 3 Lees meer »
 

Agenda
 9 jun  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
12 jun  Cursus Werken met valbeveiliging, Alblasserdam
13 jun  Beurs FVG Select 2017, Keulen
13 jun  Cursus Wat u moet weten over de Arbowet, Regio Zeist
13 jun  Cursus Redden op hoogte , Alblasserdam
19 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
19 jun  Cursus Werken in een besloten ruimte , Alblasserdam
20 jun  Congres Instrumentatie & Analyse Dagen, Rotterdam
13 sep  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
13 sep  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle ad IJssel
14 sep  Training Danfoss VLT HVAC Drives, Module 1, Gorinchem
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.