All information on processing and handling of liquids and gasses

FluidsProcessing.nl
Search

     

     

Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

08-06-2018

Danfoss Drives 50 jaar

Print version
Send per email
Tweet this item
Share on LinkedIn

Save the date: 25 september 2018!

2018 is een special jaar voor Danfoss Drives en een mijlpaal in onze geschiedenis.
Vijftig jaar geleden was Danfoss het eerste bedrijf dat in serie geproduceerde frequentieregelaars op de markt bracht. Vier het gouden jubileum met ons op 25 september 2018!

Sindsdien is Danfoss een voorloper in aandrijftechnologie en digitale oplossingen waarmee klanten zich onderscheiden in een snel veranderende wereld.

Save the date
Op dinsdag 25 september vieren we dit gouden jubileum met een bijzonder evenement.
Meld u aan voor de Danfoss nieuwsbrief (drives) en ontvang binnenkort meer informatie (link onderaan deze pagina).

AVG / GDPR
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming ofwel de General Data Protection Regulation van toepassing. Zoals u weet gaat Danfoss altijd al zeer zorgvol om met uw gegevens.
Om u te informeren over (nieuwe) producten, service, training, evenementen en andere relevante onderwerpen kunt u zich aanmelden voor de Danfoss nieuwsbrief die wij ca. twee keer per maand versturen.

VLT5, de eerste in serie produceerde frequentieomvormer ter wereld

• In 1966 werd de beslissing genomen om een ​​5 pk frequentieomvormer te ontwerpen om de snelheid en het koppel van asynchrone elektrische motoren te regelen.
• In 1968 werd een proefproductiepartij van 10 VLT’s verzonden naar geselecteerde klanten.
• Om voldoende koeling van de vermogenscomponenten te garanderen, werd het onderste deel van de omvormer ondergedompeld in een tank gevuld met olie. De printplaten met de besturingselektronica waren gemonteerd in een afgesloten ruimte boven de tank.
• De gevoelige elektronische componenten waren dus volledig afgesloten van de buitenomgeving. Dit ontwerp maakte het mogelijk om de drive te gebruiken in zeer stoffige en zware industriële omgevingen. Dit was een belangrijke oorzaak voor het succes in deze vroege jaren en een benchmark voor de volgende generatie drives.
• Deze 1e generatie VLT werd geproduceerd tot 1973, waar een tweede generatie op basis van hetzelfde basisontwerp werd geïntroduceerd. Het ontwerp was nu beter geschikt om te worden geproduceerd in serieproductie van grote hoeveelheden.

Contact: Sylvia Heije

  News in brief Placed: 08-06-2018       Views: 1513x  Printversion: 306x  

More information

Reaction per email
  ► Reaction per email

Company information

Trade fair

Other items

 
 .
 .
 .