All information on processing and handling of liquids and gasses

FluidsProcessing.nl
Search

     

     

Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

11-06-2018

Memosens CCS50D chloordioxide sensor

Print version
Send per email
Tweet this item
Share on LinkedIn

Endress+Hauser introduceert de eerste desinfectie sensor van het nieuwe platform

Endress+Hauser start met de eerste desinfectie sensor van het nieuwe platform. De Memosens CCS50D chloordioxide sensor helpt bij een efficiŽnte en betrouwbare desinfectie van (onder andere) was-, spoel-, koel- en proceswater.

Desinfectie van water en procesonderdelen is een belangrijke processtap in allerlei industrieŽn en toepassingen. Het voordeel van chloordioxide ten opzichte van vrij-chloor is bijvoorbeeld de pH-onafhankelijkheid maar ook het feit dat een biofilm niet alleen gedood wordt, maar zelfs volledig wordt afgebroken. Zo worden zelfs de sporen afgebroken waardoor het opnieuw groeien van de bacteriecultuur sterk wordt tegengegaan.

Geen vervuiling meer op het membraan
De Memosens CCS50D chloordioxide sensor is voorzien van een bol membraan, gemaakt van hoogwaardig PVDF kunststof dat zeer bestendig is tegen vervuiling. Dankzij het ultrasoon gelaste membraan op de sensorkop is lekkage een probleem uit het verleden. Dit zorgt er voor dat de sensor maar eens per jaar gekalibreerd moet worden. En het mooie is: dankzij de Memosens technologie is de sensor af fabriek al gekalibreerd en dus direct gebruiksklaar.

Minimaliseer waterverlies tijdens meting
De Memosens CCS50D sensor wordt veelal geplaatst in het, tevens nieuwe doorstroomarmatuur Flowfit CCA151. Dit doorstroomarmatuur heeft slechts een doorstroming van 5 liter/uur nodig. Zo wordt het waterverbruik sterk geminimaliseerd.

Contact: Bart KŁpers, Product Manager

  Product news Placed: 11-06-2018       Views: 1539x  Printversion: 299x  

More information

Reaction per email
  ► Reaction per email

Company information

 
 .
 .
 .