All information on processing and handling of liquids and gasses

FluidsProcessing.nl
Search

     

     

Stay on top of the news!

Stay informed!
Read our monthly newsletter.

Your address will never be given to third parties.
See our privacy policy.

23-11-2017

Een kijkje in de keuken van Endress+Hauser

Print version
Send per email
Tweet this item
Share on LinkedIn

Een kijkje in de keuken van Endress+Hauser

Begin november zijn 53 instrumentatie-enthousiastelingen uit verschillende industrieŽn afgereisd naar Bazel voor de engineeringcursus van Endress+Hauser. Deze 3-daagse cursus brengt de theorie en praktijk van instrumentatie dichter bij elkaar. Bazel (Zwitserland) vormt het epicentrum van deze operatie. Rond deze plaats liggen 4 productiecentra van Endress+Hauser. Elk productiecentrum heeft een eigen procesgrootheid als specialisatie. Selectie van de juiste instrumenten is het centrale thema van deze cursus. Een groot deel van de antwoorden is terug te vinden in de constructie van het instrument. Een kijkje in de keuken helpt dan om deze antwoorden te vinden.

Een vroege vliegtuigvlucht bracht de hele groep op maandag naar Bazel om de eerste productielocatie aan te doen, Endress+Hauser Flowtec. In dit competentie- en productiecentrum staat de coriolis massaflowmeter centraal. Het thema van de training was; welke procesparameters beÔnvloeden de nauwkeurigheid van de meter en wat is daar aan te doen. Een kort bezoek aan Systemworld, het competentiecentrum voor Fieldbus van Endress+Hauser Proces Solutions, sloot de cursusdag af.

Dinsdag was de locatie in Maulburg (Duitsland) aan de beurt. Dit oudste competentie- en productiecentrum staat in het teken van niveau- en drukinstrumentatie. 113GHz radar of beter gezegd 113GHz aan radars is hier uitvoerig aan bod gekomen. Voor drukmeten was mechanical seals het thema van de volgende training. Temperatuur oefent een behoorlijke invloed uit op de nauwkeurigheid van deze opstelling. TempC membraantechnologie beperkt deze temperatuurinvloed aanzienlijk.

Woensdag was alweer de laatste dag maar niet minder interessant. In Cernay (Frankrijk) ligt het productiecentrum van Endress+Hauser Flowtec waar de Magnetisch Inductieve flowmeters met een doorlaat van 2 tot 2400 mm geproduceerd worden. Het ligt niet direct voor de hand maar het onderwerp van de ochtend was temperatuur meten. Zowel pt100 als thermokoppels zijn aan de orde gekomen. Flowmeterselectie en sizing was het laatste thema van de cursus. Na 3 intensieve dagen weer op de terugreis met een heleboel informatie en indrukken. Met dank aan alle klanten die mee zijn geweest.

Endress+Hauser organiseert regelmatig evenementen waar u uw kennis kunt verbreden. Mocht u hierin geÔnteresseerd zijn, abonneer u dan op onze nieuwsbrief dan bent u altijd op de hoogte van alle activiteiten die wij organiseren.

Contact: Chantal Rijkeboer

  News in brief Placed: 23-11-2017     Latest update: 27-11-2017       Views: 2600x  Printversion: 269x  

More information

Reaction per email
  ► Reaction per email

Company information

 
 .
 .
 .