FluidsProcessing.nl https://www.fluidsprocessing.nl/NL/newsitem6303.html


KORT NIEUWS

09-01-2019

 

 

Polyfluor FEP tubing verwerkt in Circadian Chandelier

FILM: http://vimeo.com/306847866

Met trots presenteerden WoWt Product Design en LED-ART de “Circadian”, een kinetische kroonluchter, op de Dutch Design Week (DDW 2018) in het Piet Hein Eek gebouw te Eindhoven.

Deze bijzondere kroonluchter bloeit ritmisch, of in reactie op toeschouwers, op van knop tot bloem.

Na overleg met één van onze engineers is de ontwerper tot de juiste materiaalkeuze gekomen. Hierbij was, naast het optische aspect, een soepele geleiding zeer belangrijk. Voor deze toepassing kwam de fluorkunststof FEP het meest in aanmerking. FEP tubing staat onder andere bekend om de hoge temperatuurbestendigheid (-200°C tot +205°C), transparantie, slijtvastheid en zeer lage wrijving.

Heeft u advies nodig voor uw specifieke toepassing, dan staan onze engineers graag voor u klaar. Neem contact op met onze verkoopafdeling.

Polyfluor Plastics bv

  Minervum 7006
NL-4817 ZL   Breda
  tel: +31 76 7920000
fax: +31 76 7920030

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
   076 792 00 00

Bedrijfsprofiel

Reeds meer dan 35 jaar heeft Polyfluor Plastics bv ervaring op het gebied van verkoop en advies van duurzame, corrosiebestendige en hoogwaardige fluorkunststof producten aan de industrie.

Onze productspecialisten en engineers geven u optimaal advies over de mogelijkheden van slangen, hogedruk(gas)slangen, cleanroom tubing, PTFE/glas tapes & banden, corrosiebestendige bekleding/coating alsmede halffabrikaten en gemachineerde delen volgens uw specificatie uit fluorkunststof materialen als PTFE, FEP, PFA, PEEK, ECTFE en PVDF.

Toepassingsgebieden van onze producten zijn zeer uiteenlopend en bevinden zich ondermeer in de proces- en Electrotechnische industrie, de Medische industrie, Farmacie, het Gastransport, de Automobiel industrie, alsmede Verpakking&Voedingsindustrie en de Lucht- en Ruimtevaart.

Polyfuor Plastics levert aan een palet van gerenommeerde (inter)nationale bedrijven die ieder hun wensen hebben op een specifiek terrein van de diverse fluorpolymeer technieken.