FluidsProcessing.nl https://www.fluidsprocessing.nl/NL/newsitem6166.html


INSIGHT

12-10-2018

 

 

Tilhulpmiddel spaart rug bij sjouwen van slangen en pijpen

John Sassen, specialist slangtechniek bij Hitma Groep.

Als zestienjarige jongen ging ik aan de slag bij een bedrijf gespecialiseerd in verwarmings- en bewateringssystemen. Regelmatig mocht ik mee ‘op klus’. Aan ons de taak om pijpen voor de bewateringssystemen van bijvoorbeeld kassencomplexen in aanbouw op de juiste plekken neer te leggen.

Bij de eerste paar pijpen is dit nog een leuk klusje. Dan neem je stoer niet 2 maar zelfs 3 pijpen op je schouders. Dit waren echter geen klussen van een paar uur, maar van meerdere dagen. Je wilt niet weten hoeveel spierpijn ik daaraan over hield. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je in je loopbaan veel sjouwwerk doet, dit funest is voor je rug.

Als ik toentertijd had geweten dat er hulpmiddelen zijn voor het tillen van pijpen en slangen, had ik dat zeker bij mijn baas aangekaart. Het verbaast me eigenlijk dat in Nederland nog zo weinig tilhulpen worden gebruikt. Er zijn handige ergonomische hulpmiddelen die het werk een stuk makkelijker maken. Niet langer zeulen met een pijp of slang op je schouder. Zo’n tilhulp klik je er heel makkelijk als een soort handvat omheen.

In Afrika, waar de Arbo-omstandigheden mijns inziens toch een stuk minder gunstig zijn dan in Nederland, vindt bijvoorbeeld de Handle Tech-tilhulp gretig aftrek. Elke bouwvakker die op een plant wil werken, is zelfs verplicht zijn eigen set mee te nemen. Waarom hebben servicediensten in Nederland niet standaard tilhulpmiddelen in de gereedschapskist? Wat zeg ik: productiemedewerkers in fabrieken kunnen ze gebruiken, ze zijn handig bij melkwagens, op scheepswerven, bij het transporteren van gevaarlijke stoffen, bij extreem lage tot hogere temperaturen (-40°C tot + 50°C) en ga zo maar door. En het allerbelangrijkste; ze helpen je bij het sparen van je rug!

Proces Media

  Marktplein 2
NL-1421 AC   Uithoorn
  tel: +31 297 22 34 62
fax: +31 84 756 26 88

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. Vincent Hentzepeter redactie +31 6 20 59 24 36
Dhr. Erik ten Haaf sales manager +31 6 10 03 17 81
Mevr. Debbie van den Dool sales binnendienst +31 316 22 71 55
Mevr. Marion van Sinderen sales binnendienst +31 316 22 71 55
Dhr. Piet van der Kooi website, nieuwsbrief +31 53 434 45 66
Mevr. Doreen ten Haaf abonnementen magazine +31 297 22 34 62
Mevr. Ingrid Vorselaars administratie website +31 53 434 45 66

Bedrijfsprofiel

Proces Media onderscheidt zich met een multimediale filosofie, waarbij gedrukte én digitale magazines, een webportaal en digitale nieuwsbrieven elkaar versterken. Vakspecialistische content is hiermee vrij beschikbaar voor professionals.

Specialistische kennis was nooit zo toegankelijk voor zo’n brede doelgroep in print én online. Communicatie was nooit directer.

Wij bieden toeleveranciers als enige in de markt een eigen plek op ons platform waar zij hun producten, diensten en expertise aan hun afnemers kunnen presenteren.

Zo worden leveranciers en gebruikers aan elkaar gekoppeld en aangemoedigd kennis te delen en uit te wisselen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor contentmarketing.

De leveranciersmarkt kan zijn producten en diensten gericht communiceren en klanten via diverse media benaderen.

Waardevolle content is voor de hele markt op elk moment online opvraagbaar en zit niet achter een betaalde portal. Dit levert de leveranciersmarkt op communicatiegebied een ongekend bereik op.

Met uw multimediale strategie kunt u de hele doelgroep bereiken en u draait zelf aan de knoppen.