FluidsProcessing.nl https://www.fluidsprocessing.nl/NL/newsitem6160.html


PRODUCTNIEUWS

10-10-2018

 

 

Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D

Ideaal voor de zwaarste toepassingen

Turbimax CUS50D troebelheidsensor van kunststof en rvs

 

Turbimax CUS50D troebelheidsensor in industriele afvalwaterzuivering

 

In de industrie is de troebelheid/drogestofconcentratie van vloeistoffen een veel voorkomende parameter. Vaak is dit niet zo’n makkelijke toepassing als het lijkt. Bijvoorbeeld omdat in een laag meetbereik van mg/L gemeten moet worden of omdat de vloeistof chemisch aggressief is of een hoge temperatuur heeft. Juist hiervoor is de nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D van Endress+Hauser ontworpen. Dankzij het lichtabsorptie principe en de mogelijkheid van een geheel kunststof uitvoering (geschikt tot 85°C), zijn ook deze toepassingen voortaan eenvoudig te meten. Vanzelfsprekend communiceert de sensor via het Memosens protocol en daardoor te gebruiken op bestaande Liquiline CM44x transmitters.

Ideaal voor chemisch aggresieve vloeistoffen en hoge temperaturen
Vaak zit in industrieel afvalwater chlorides. Dit zorgt ervoor dat de RVS troebelheidsensor niet bestendig zijn. Helemaal als die chlorides in afvalwater met een hogere temperatuur zitten. In dergelijke toepassingen waren voorheen dure hastelloy of titanium troebelheidsensoren nodig. Nu dus niet meer. De standaard kunststof uitvoering van de Turbimax CUS50D is geschikt tot 85°C en dus ook voor chemisch aggressieve vloeistoffen.

Ook voor het lage meetbereik
De Turbimax CUS50D meet troebelheid en onopgeloste drogestof nauwkeurig en betrouwbaar, zelfs in donkere vloeistoffen. Het meetprincipe is bijzonder: in plaats van de veelvoorkomende lichtreflectie meet deze sensor de lichtabsorptie in de meetspleet. Hierdoor wordt eenvoudig een (lineair) verband gelegd in een laag meetbereik (bv. 0-1.000 mg/l) tussen de lichtabsorptie en drogestofconcentratie. De kalibratie is zeer eenvoudig: een één-punts kalibratie is voldoende voor de meeste toepassingen. Uiteraard is de sensor ook goed te gebruiken in slib of slurries, de sensor is al succesvol in gebruik in meetbereiken van 0-100 g/L.

Zeer weinig last van vervuiling
De sensorkop van de Turbimax CUS50D is gemaakt van PCFTE. Dit is een materiaal dat net als bijvoorbeeld teflon, zeer glad is. Vuil heeft daardoor moeite om te hechten op het sensoroppervlak. Dit, gecombineerd met optionele luchtreiniging, zorgt ervoor dat een nagenoeg onderhoudsvrije troebelheids meting gerealiseerd wordt. Er is dus géén kwetsbare wisser nodig op deze sensor.

Endress+Hauser BV

  Postbus 5102
NL-1410 AC   Naarden
  tel: +31 35 695 8611
fax: +31 35 695 8825

Contactpersonen

persoon, functie afdeling doorkiesnr
Dhr. W. Boerenkamp, E-marketingcoördinator webredacteur Marketing 035-6958708

Bedrijfsprofiel

Endress+Hauser

Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau. Met het maximaal haalbare aan kwaliteit, veiligheid en efficiëntie helpen onze producten en diensten het concurrentievermogen van de klant te verbeteren. Endress+Hauser staat voor continuïteit, kennis van zaken en een duurzame relatie met zijn klanten.