Fluids Processing Maintenance in Processing  
    Info     Contact     Nieuwsbrief     Statistieken     Disclaimer     Privacy     Bedrijven log-in     Adverteren 
 
 
Laat alle banners tegelijk zien..  
logo FluidsProcessing.nl
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kort nieuws

BioBuis: 100% biologisch afbreekbare peilbuis

printversie Stuur iemand dit bericht Tweet this

VRM ontwikkelt peilbuis uit organisch materiaal

BioBuis: 100% biologisch afbreekbare peilbuis VRM ontwikkelt peilbuis uit organisch materiaal 

Het Apeldoornse VRM ontwikkelde de laatste 2 jaren een geheel nieuw en revolutionair product voor toepassing in de milieumarkt. Binnenkort wordt deze innovatie gepresenteerd waarmee het uniek product beschikbaar komt voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met milieukundig bodemonderzoek.

Hun innovatieafdeling VRMdevelopment is er in geslaagd om uit 100% organisch materiaal een buis te ontwikkelen die - na gebruik voor onderzoeksdoeleinden - in de bodem kan achterblijven en aansluitend volledig composteert.

Onder de naam BioBuis gaat dit product binnen afzienbare tijd toegepast worden op al die locaties waar tijdelijk milieukundig onderzoek plaatsvindt.
De buis, samengesteld uit het organische bioplastic ‘Solanyl’, zal onder invloed van bodemwater en micro-organismen op een natuurlijke manier worden afgebroken. Na verloop van tijd zal dienen als voeding voor de bodem. Met deze compostering is de cirkel weer rond.

Het basismateriaal waaruit de BioBuis gemaakt wordt is afkomstig uit de aardappelverwerkende industrie. In het proces van basisproduct tot buis wordt ook nog eens een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd in vergelijk met het produceren van conventionele kunststof buis. Hiermee is er sprake van een beperking van de CO2 uitstoot.

VRM heeft slim gebruik gemaakt van nieuwe technische mogelijkheden en verwacht dat haar biobuis een grote toekomst tegemoet gaat. Het nieuwe product gaat onder KIWA-certificaat geleverd worden waarmee het eindgebruiker de hoogste zekerheid biedt om met verantwoord en volledig zuiver materiaal te werken.

Meer informatie:

VRM

Geplaatst: 05/07/2013 Getoond: bericht 425 x, printversie 148 x