Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

25-05-2016

Magneetafscheiders dragen bij aan voedselveiligheid

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Verwijdering verontreinigingen vraagt geëigende apparatuur

 
Hogedruk filters
Liquid filter
Filter voor heetwatersystemen, CV systemen

Bij productie van voedingsmiddelen staat voedselveiligheid voorop. Een bekend risico is het gevaar op verontreiniging door metalen. Om dit te voorkomen, kan gebruik gemaakt worden van een scala aan magneetafscheiders; elk met een specifieke toepassing
De strijd tegen verontreiniging begint bij de inname van de grondstoffen. Hierbij kunnen bijvoorbeeld metaal, kunststof, papier of hout ongewenst in de productie worden meegenomen. Om dit tegen te gaan kunnen de grondstoffen simpel en effectief worden geschoond met een controlezeef. Deze installatie kan eenvoudig contaminaties groter dan 20 micron uitzeven. Uit vloeistoffen kan men deeltjes groter dan 5 micron verwijderen met behulp van membraanfilters. Om ijzerdeeltjes tot in het sub micron bereik te verwijderen, is meer nodig: magneten.

Magneten zijn ideaal omdat ze effectief zijn, zonder het productieproces te onderbreken of te hinderen. Ook bij hoge doorvoersnelheden. Een ander voordeel is dat er geen product verloren gaat. Moderne magneten van Neodymium zijn tot zesmaal krachtiger dan conventionele magneten. Ze kunnen behalve sub micron-deeltjes ook roestvaststalen deeltjes (zoals RVS316-draadjes) uit een productstroom verwijderen.

De diversiteit aan magneetafscheiders maakt het mogelijk om het systeem volledig aan te passen aan de wensen en mogelijkheden. Handmatige of automatische reiniging bijvoorbeeld. Voor elke ontijzeringstoepassing bestaat een specifieke magneetafscheider. Hierbij wordt gekeken naar de volgende aspecten:
• Is het systeem geëigend voor het verwijderen van een specifieke verontreiniging?
• Kan het systeem in-line worden geïnstalleerd?
• Bevindt het systeem zich op het kritische controlepunt?
• Heeft het systeem een negatieve invloed op de productiecapaciteit?
• Is het systeem toegankelijk voor reiniging en inspectie?
• Moet het systeem explosieveilig zijn uitgevoerd?

  Kennisbijdrage Geplaatst: 25-05-2016       Getoond: 1931x  Printversie: 11x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

Ga naar de bedrijfspagina

Adbulco Trading BV

Adbulco is een specialist in afsluiters voor vloeistoffen en gassen. Meer dan 30 jaar ervaring met vloeistoffen, slurries, gassen, hete uitlaatgassen en staat garant voor inventieve en bewezen oplossingen. Adbulco biedt componenten als schuifafsluiters, vlinderkleppn, kogelkranen, ontwatering- en transportwormen en magneetfilters. Speciale uitvoeringen in verschillende materialen, die in de door u gewenste uitvoering gebouwd worden. Afhankelijk van de toepassing worden de uitvoeringen naar de gewenste normen, ATEX, voedingmiddelen/FDA farmaceutische industrie gecertificeerd.

Onderwerppagina's

Metaaldetectoren

Metaaldetectoren

Metaaldetectie, Magneetscheiders, Non-ferro scheiders Op deze pagina vindt u actuele en achtergrondinformatie over Metaaldetectoren, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
 
 .
 .
 .