Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

11-01-2016

Rivm co÷rdineert Reach en CLP met nieuwe website

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Rivm co÷rdineert Reach en CLP met nieuwe website

Volgens een persbericht van het Rivm kunnen ondernemers die chemische stoffen gebruiken, produceren, importeren of verhandelen, nu eenvoudig zien aan welke verplichtingen zij moeten voldoen op een speciale website (zie externe link hieronder). Zij kunnen hier ook online vragen stellen over de Reach en CLP Verordeningen. Met deze nieuwe website is naast de Reach-Helpdesk ook de CLP-Helpdesk in beheer bij het Rivm.

Om veilig met chemische stoffen om te gaan, zijn er wettelijke kaders: registratie van chemische stoffen (Reach), indeling, etikettering en verpakking (CLP) en veilig werken (Arbo). De regelgeving voor Reach en CLP is door het Rivm vertaald naar een helder stappenplan op de website www.chemischestoffengoedgeregeld.nl.
Ondernemers kunnen aanvinken welke activiteiten zij uitvoeren met chemische stoffen of producten. Vervolgens komen zij via actiepunten tot een stappenplan dat hen helpt aan alle verplichtingen te voldoen. Na maximaal acht clicks weten zij precies hoe te handelen.

  Kennisbijdrage Geplaatst: 11-01-2016       Getoond: 2542x  Printversie: 15x  

Meer informatie

Externe link
  ► Externe link

Bedrijfsinformatie

Ga naar de bedrijfspagina

Proces Media (vh Vezor Media)

Fluids Processing verschijnt zes maal per jaar, en bevat een uitgebalanceerde waaier van artikelen, waarvan wij hopen dat concept en invulling u zullen aanspreken. Het vaktijdschrift informeert over techniek en technologie, maar zal daarnaast ook interessante visies en opinies brengen. U zult regelmatig informatie aantreffen over pompen en gascompressoren, over leidingsystemen en appendages, en ook instrumentatie, procesbeheer en automatisering van processen behoren tot de inhoud van dit blad. Onderhoud, veiligheid en logistiek komen aan de orde. En natuurlijk zijn er bedrijfsreportages om interessante praktijktoepassingen te belichten.Wij kozen bewust voor deze wat bredere formule omdat er in de fluids-industrie heel veel boeiende onderwerpen aan de orde zijn. Daarbij kiezen wij voor een toegankelijke schrijfstijl en een dito vormgeving. Tekst is belangrijk, maar ook aan beeld hecht Fluids Processing grote waarde.

Onderwerppagina's

Veiligheidsrichtlijnen

Veiligheidsrichtlijnen

ATEX, CE, EH, HACCP, P.E.D., UN / ADR / RID / IMDG, REACH ATEX, ; CE, ; EH, ; HACCP, ; P.E.D., ; UN / ADR / RID / IMDG, ; Op deze pagina vindt u actuele en achtergrondinformatie over Veiligheidsrichtlijnen , en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
 
 .
 .
 .