Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

13-08-2015

Risico’s te laag olieniveau in hydraulische systemen

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Zorg dan u op tijd wordt gewaarschuwd

De sensor moest in het blauw omcirkelde gat worden geschroefd  (G 3/4”).

De sensor moest in het blauw omcirkelde gat worden geschroefd (G 3/4”).

Oliebewaking in hydraulische systemen houdt veel bedrijven bezig. In dit expertartikel gaan we dieper in op een applicatie bij een hydraulische powerpack die gebruikt wordt voor het bedienen van een scheepskraan. Het betreffende bedrijf zocht niveausensoren om een alarm te geven bij een te laag olieniveau.

De klant gaf aan dat de sensor in het blauw omcirkelde gat (zie afbeelding) moest worden geschroefd (G 3/4”). Bij een bepaald niveau moet de niveausensor een contact verbreken (dus NC). Deze applicatie werd in Atex EXI uitgevoerd, dus ook de niveauschakelaar moest EXI zijn.

Voor deze toepassing was de passende oplossing om een UNS1000-EXI niveauschakelaar van Barksdale boven in de tank te installeren. Deze multi-vlotterschakelaars kunnen op iedere gewenste lengte worden gemaakt, met het schakelpunt op de door de klant opgegeven plaats. De procesaansluiting was in dit geval geen probleem. Deze kon de klant kiezen tussen 1/2” en 2”. In een messing of RVS-uitvoering

Dit type niveauschakelaars kan flexibele oplossingen bieden. Ze zijn geschikt voor alle applicaties waar men motor- en aandrijfolie moet bewaken en monitoren, zoals hydraulische powerpacks, brandstoftanks, dieselaangedreven powerpacks, noodstroomaggregaten of de noodstroomvoorziening van een datacenter.

Ook als er rekening moet worden gehouden met een EX-omgeving of toepassingen binnen de scheepvaart, zijn er volop mogelijkheden voorzien van de benodigde certificaten zoals, EXD, EXI of GL.

Het is ook mogelijk de sensor uit te voeren met een temperatuurcontact. Zo heeft u niveau- en temperatuurbewaking in dezelfde sensor.

Contact: Ronald Vonk

  Kennisbijdrage Geplaatst: 13-08-2015       Getoond: 2859x  

Meer informatie

Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .