Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Festo BV
 Schieweg 62
2627 AN   Delft
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.festo.nl
www.festo.nl

Bedrijfsbrochure

Klik op de afbeelding om de PDF-brochure te openen.

Bedrijfsbrochure

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ”Motion in Control”-processen in verschillende industrieën en wordt wereldwijd vertegenwoordigd in 176 landen. De ambitie van Festo is om als innovatieve partner, klanten in staat te stellen hun concurrentiekracht te verhogen door verregaande samenwerking op het gebied van re-engineering van bestaande machines en bij het ontwerpen van nieuwe machines. Door continue innovatie heeft Festo een assortiment van ruim 30.000 catalogus producten en biedt zij automatiseringsoplossingen op maat voor meer dan 200 industriële sectoren. Het uitgebreide dienstenpakket varieert van advies en dienstverlening op ontwerpgebied tot en met logistieke en technische ondersteuning, en van services voor installatie en onderhoud tot en met training en opleiding van operators en technici.

Meer informatie

Productnieuws

Open dit bericht
images
02-11-2015

Het Festo Solenoid VSNC ventiel is de nieuwe Namur generatie

Maak kennis met de nieuwe generatie Namur ventielen via de serie VSNC solenoid ventielen van Festo. Op basis van het IEC-EX certificaat zijn de componenten van het ventiel wereldwijd toepasbaar in explosiegevaarlijke omgevingen. Verder verandert het 3/2-weg ventiel eenvoudig in een 5/2-weg variant voor het draaien van de afdichting. Zo is één ventiel toe te passen voor zowel enkelvoudig als dubbelwerkende actuatoren.
Open dit bericht
23-09-2015

EXCH portaalaandrijving, snel en dynamisch

Maximale productiviteit door snelle en dynamische aandrijving met een compacte bouw De EXCH portaalaandrijving levert een maximale productiviteit door een snelle en dynamische aandrijving met een compacte bouw. Ideaal voor testopstellingen in een laboratorium of in assemblagecellen. Door een slimme constructie, geoptimaliseerde geleidingen en aandrijvingen en een bijpassende besturing is de efficiëntie zomaar met 30% te vergroten. Efficiënt omgaan met ruimte is een belangrijk aandachtspunt voor veel machine- en apparatenbouwers. De compacte portaalconstructie EXCH vult deze behoefte in met een maximale werkruimte die, in de uitvoering EXCH-60, de werkruimte van maar liefst twee SCARA robots overtreft. Daarbij is de portaalconstructie een standaard catalogusartikel dat eenvoudig en snel kan worden besteld. Opbouw De eenvoudige gantryconstructie bestaat uit twee vaste X-assen die beiden voorzien zijn van een krachtige EMMS servomotor met absoluut encoder. Door toepassing van twee vaste motoren verlaagt de EXCH de onderhoudskosten, traagheidsmomenten
Open dit bericht
images
28-10-2013

Clean design cilinder DSBF

Eenvoudig goed te reinigen ISO-cilinder Door toepassing van corrosievaste materialen, gladde oppervlakken, grote afrondingen en geen randjes of dode ruimtes waarin vuil kan achterblijven kunnen we deze cilinder echt “clean design”noemen. Hierdoor is de DSBF cilinder goed te reinigen en voldoet aan de eisen die gelden in onder meer de voedingsmiddelenindustrie, zoals de EC 1935/2004. De voordelen van de DSBF cilinder: • Bestand tegen uitvoerige reiniging door pakking keuze opties • Snelle integratie door de automatische einddemping PPS • Modulair op te bouwen dus direct inzetbaar in iedere applicatie
Open dit bericht
08-07-2013

VZ afsluiterserie - een klep voor ieder medium

Om een medium goed en betrouwbaar te schakelen heb je de juiste functie en fysische eigenschappen nodig. Dit heeft Festo samengevoegd in de VZ-serie. Verschillende functies en afdichtingsmogelijkheden zijn gecombineerd in deze serie. Eenvoud en gemak staat voorop bij Festo in deze serie.
Open dit bericht
06-03-2013

Festo MPA-ventieleiland

Nieuwe generatie: slim en kosten-efficiënt Festo MPA-ventieleilanden is de nieuwe generatie van slimme en kostenefficiënte ventieleilanden. Het MPA-L ventieleiland biedt meer functionaliteit dan elk ander ventieleiland. Het overtuigt door zijn compactheid, functionaliteit, gewicht, levensduur, uitvoering en is gemakkelijk in gebruik. Leverbaar tot IP65-uitvoering, uitbreidbaar tot 32 ventielfuncties per eiland en zeer geschikt voor centrale en decentrale aansturing. Tevens is het MPA-L ventieleiland naadloos integreerbaar met een CPX CEC ‘CoDeSys’ controller. Op onze website ziet u de functies van het Festo MPA-ventieleiland gedemonstreerd. Klik naast de foto op een onderwerp, en u krijgt een animatie van deze functie te zien.
Open dit bericht
08-02-2013

Robuuste VOFC- & VOFD-ventielen van Festo

Ventielen voor speciale omgevingen Deze stuurventielen hebben een stevige constructie, zijn corrosiebestendig en zijn speciaal ontwikkeld om in veeleisende en risicovolle omgevingen als chemie en petrochemie hun werk te doen. Ze zijn niet alleen gecertificeerd voor ATEX zone 1 en 21, maar ook voor SIL-4: met één enkele afdichting zijn ze perfect geschikt voor de aansturing van ESD- (Emergency Shutdown) functies. Kortom een reeks ventielen met vele mogelijkheden.
Open dit bericht
10-09-2012

DFPI - Lineaire actuator en regelaar in 1

De lineaire actuator uit de nieuwe DFPI serie kan de afsluiter nauwkeurig regelen, maar brengt hierbij de noodzakelijke systeemcomponenten onder op één locatie. In de behuizing van de DFPI zijn zowel de wegsensor, het ventielenblok als de positioner opgenomen. Zo reduceer je de montagetijd en bescherm je de regelelektronica. De alles-in-één oplossing wordt aangestuurd met 4-20mA en is hiermee eenvoudig te integreren in bestaande regelarchitecturen. Ga naar onze website voor meer informatie

Productbeschrijvingen

Open dit bericht
07-09-2015

VZQA-kleppen voor betrouwbaar afsluiten mediumstromen

Ideaal alternatief voor membraanafsluiters of kogelkleppen VZQA-kleppen van Festo komen tot hun recht in toepassingen die afhankelijk zijn van lineaire mediumstromen en betrouwbare afsluiting. In veel toepassingen vormen ze een ideaal alternatief voor conventionele kleppen zoals membraanafsluiters of kogelkleppen, omdat ze dankzij de open design bijzonder gemakkelijk te onderhouden, flexibel in gebruik en kostenbesparend zijn. De VZQA-kleppen worden geleverd met verschillende soorten aansluitingen, behuizingsmaterialen en afdichtingscomponenten voor een verscheidenheid aan configuratieopties.
 
 .
 .
 .