Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Frank GmbH
 Starkenburgstraße 1
D-64546   Mörfelden Walldorf
Duitsland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.frank-gmbh.de
www.frank-gmbh.de

Bedrijfsvideo

Bedrijfsbrochure

Bedrijfsbrochure
Vraag per post

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr
Dhr. Hans van Arnhem, Technisch Adviseur   
email
 +31 622 103811

Bedrijfsprofiel

Frank GmbH is een toonaangevende producent van kunststofleidingsystemen voor de industrie. Naast de productie van leidingen en appendages, vertegenwoordigd Frank GmbH op de Nederlandse markt het kunststof appendages programma van Asahi Ltd.

Producten, in rubrieken

Opslagsystemen - Tanks - Types, soorten - Kunststof tanks
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Drukreduceerkleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Kogelkranen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Magneetventielen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Regelafsluiters
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Vlinderkleppen
Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - Flow/ doorstromingsmeters, -testers
Milieu en energiebesparing - Energiebesparing - Warmteterugwinning

Producten, als trefwoorden

Hoofdtrefwoorden  
Ventielenexternal link membraanventiel terugslagventiel drukregelventiel
Kleppenexternal link vlinderklep smoorklep terugslagklep
Afsluitersexternal link kogelkraan schuifafsluiter
Tanks, opslagexternal link polyethyleen kunststof wikkelbuis

Merken

Merk   Omschrijving
Frank Flowmeters, lekdetectiesysteem
Asahi Kunststof appendages membraanventielen, vlinderkleppen, kogelkranen, dymatrix, schuifafsluiter, terugslagklep
Exner Kalkmelk-regelventielen

Meer informatie

Productnieuws

Open dit bericht
07-11-2015

Drukreduceerventiel V82 Pvdf uhp

Verbeterde uitloogwaarden en minder partikelvorming Ons nieuwe drukreduceerventiel V82 Pvdf uhp biedt door het nieuwe design met afdichtingen van ePTFE alsmede witte FFKM en PTFE verbeterde uitloogwaarden en minder partikelvorming. De stelschroef van roestvrij staal, de gecoate manometer alsmede de volledig geplastificeerde veer beschermen tegen corrosie. De nieuw ontwikkelde membraan biedt nog meer zekerheid tegen lekkage. Alle met het medium in contact komende delen worden homogeen uit een High-Purity geschikt materiaal geproduceerd. Zoals al onze High-Purity buizen en fittingenreinigen wij het reduceerventiel V82 Pvdf uhp in UP-water en monteren in een cleanroom klasse 5. Het ventiel doorstaat de dichtheidstest met stikstof en wordt u HP conform verpakt geleverd. Kwaliteit. - alle delen worden voor montage 100% visueel gecontroleerd - alle delen worden met UP-water en de ventielen worden in een cleanroom klasse 5 samengebouwd - na het samenbouwen ondergaan alle ventielen een dichtheidstest met stikstof -
Open dit bericht
14-05-2014

Kunststof vlinderkleppen in grote diameters

Asahi heeft PP vlinderkleppen tot en met DN600 Als specialist op het gebied van kunststof appendages produceert Asahi vlinderkleppen in PP tot en met DN600. Hiermee staat een complete range vanaf DN40 t/m DN600 ter beschikking. Met behuizingen in PVC, PP of PVDF en manchetten van EPDM, NBR, CSM (hypalon) en FKM (viton) en bediening door middel van een handhevel met 13 voudige arretering, handwiel met gearbox en electrische- of pneumatische actuator is voor iedere behoefte de geschikte vlinderklep samen te stellen. De opbouw van de bediening kan in overleg uitgevoerd worden waardoor een 100% integratie in uw bestaande systeem gegarandeerd mogelijk is. Bij de electrische- en pneumatische bediening is een ATEX uitvoering leverbaar, waardoor de vlinderkleppen in een explosieve omgeving toegepast kunnen worden. De flensboringen zijn te leveren in DIN en ANSI. Kunt u met deze mogelijkheden niet voldoende uit de voeten met de behoeften voor uw vlinderkleppen vraag ons dan naar de mogelijkheden voor maatwerkoplossingen.
Open dit bericht
images
22-04-2014

Frank doorstroomarmatuur type 12

Temperatuurmeting. Ph-waarde meting. Geleidbaarheidsmeting. De nieuwe Frank doorstroomarmatuur type 12 maakt het mogelijk meerdere sensoren op een centrale plaats te installeren en biedt flexibiliteit en zekerheid voor uw meetinstrumenten. Toepassingsgebieden: - waterbereiding - levensmiddelenindustrie - chemische industrie Voordelen van de Frank doorstroomarmatuur type 12: - grote flexibiliteit, tot 5 electroden met uiteenlopende meetaansluitingen op klantspecificatie uitvoerbaar - kalibratie van de electroden mogelijk door afschroeven van de meetbeker - eenvoudige bemonstering met de naaldafsluiter mogelijk tijdens het lopende proces - geintegreerde adapter voor montage aan de wand of schakelpaneel - wartelverbinding met PE/PP of PVC las-/lijmspie voor makkelijke buisverbindingen Technische gegevens type 12 Nominale diameter: DN20 Temperatuurbereik: 0°C tot 80°C Toelaatbare werkdruk: PN10 Huismateriaal: PP Afdichtingsmateriaal: EPDM, FKM, PTFE Meetaansluitingen: 3 st. PG 13,5 Inbouwlengte:
Open dit bericht
images
16-10-2013

Kijkglas type 28 voor snelle inbouw in de leiding

Frank GmbH brengt uw proces duidelijk in beeld Met het nieuwe kijkglas type 28 kunt u de volumestroom eenvoudig en betrouwbaar optisch bewaken. Het kijkglas bestaat uit slagvast en chemisch-resistent borosilicaatglas. De aansluitdelen zijn standaard in PP, PVC en PVDF verkrijgbaar. Om de dichtheid naar buiten resp. de procesveiligheid te garanderen, beschikt het kijkglas type 28 over dubbele O-ring afdichtingen in EPDM of FKM. Hierdoor zijn er geen loze ruimtes waarin bijv. mikro-organismen aanhechten kunnen. De aansluiting geschiedt middels flensverbindingen volgens DIN EN 1092-1 PN10. De inbouwlengte is overeenkomstig DIN EN 558 Bijzondre kenmerken: - dubbele afdichting, daardoor hoge en betrouwbare procesveiligheid - geen flow verstoringen - geen loze ruimte - grote flexibiliteit in de materiaalkeuze (maatwerkoplossingen mogelijk)
Open dit bericht
images
03-01-2013

Flowmeters type M 335 & M 350

met nieuwe meetwaardesensor Z60KS (corrosiebestendig) De flowmeters type M 335 & M 350 werken volgens het vlotterprincipe en dienen voor het meten van het debiet in een leidingsstelsel. Het medium stroomt door de vertikaal ingebouwde flowmeter van onder naar boven, de vlotter wordt daarbij door de opwaartse kracht tot een evenwichtsniveau omhoog gedrukt en toont daarmee de actuele flow op de aangebrachte meetschaal aan. De flowmeters zijn standaard uitgevoerd met een volume- en een procentuele-schaal voor water en 2 verstelbare grenswaarde indicatoren. De meetbereiken lopen van 50 – 60.000 l/h. Een tweede geintegreerde geleider aan de meetbuis maakt de opbouw mogelijk van toebehoren, zoals verdere grenswaarde indicatoren, grenswaarde-kontakten of de meetwaardesensor Z60 met analoge uitgang 4-20 mA. Nieuw is de meetwaardesensor Z60KS, in een speciale corrosiebestendige uitvoering met kabelboom.
Open dit bericht
14-08-2012

Frank GmbH presenteert de kunststof gearbox

De kunststof gearbox is uitermate geschikt toepassing in een breed scala van toepassingen, zoals agressieve chemicalien en zeewater. Gemaakt van composiet kunststof met urethaan coating, hierdoor zal de gearbox niet corroderen of oxyderen als gevolg van blootstelling aan agressieve chemicalien. De gearbox is voorzien van de nieuwste industriestandaarden, zoals NAMUR aansluiting voor accessoires, en de wereldwijd erkende ISO 5211 normen (F07, F10 en F14) voor de uitwisselbaarheid van de meeste industriële afsluiters. Kenmerken: - composiet kunststof gearboxhuis voor optimale corrosiebestendigheid - toepasbaar op de meeste gangbare kunstsof of metalen vlinderkleppen - duidelijke kunststof positie-indicator - NAMUR aansluiting voor accesoires - kunststof handwiel - instelbaar aanslagpunt voor open en dicht positie
Open dit bericht
02-08-2012

Exner regelventielen voor abrasieve media

met speciaal kleplichaam Voor abrasieve media, zoals bijv. kalkmelk, is een speciale regelventiel van 1.4571 met CrN gecoate regelgarnituur in de nominale maten DN 25 – 80 ontwikkeld. Het belangrijkste toepassingsgebied is waterbehandeling, bijvoorbeeld in de papier-industrie en energiecentrales. De voordelen liggen in de uitwisselbare kegel-zitting garnituur en de te kiezen curve (lineaire of equiprocentueel). Het speciaal voor deze toepassing ontwikkelde kleplichaam wordt aangevoerd van uit de zittingzijde en voert tot een gedwongen spoeling door het medium. Zodoende wordt het neerslaan van het medium in het ventiel voorkomen of verminderd.
Open dit bericht
06-07-2012

Asahi profielflenspakkingen

De meest bedrijfszekere afdichting bij flensverbindingen De profielflenspakking type 52 bestaat al sinds 1972. En sindsdien heeft het wereldwijd vaste voet gekregen: de uitsluitend positieve ervaringen maken het tot een product van topkwaliteit. Onze aanbeveling, wanneer het om een zekere afdichting van flensverbindingen gaat. Verkrijgbaar vanaf DN15 tot en met DN400, voorzien van markeringslip voor materiaalidentificatie. De voordelen: - Tweezijdig geprofileerde afdichting voor flensverbindingen. - Exacte centrering door flensboring. - Boorpatroon conform DIN EN 1092-1-PN10, (andere flensstandaards op aanvraag). - In de materialen EPDM, PTFE/EPDM*, PVDF/EPDM*, CSM en NBR verkrijgbaar.

Productbeschrijvingen

Open dit bericht
images
22-10-2015

Asahi In-line mixer voor optimale menging

Homogene menging zonder druk- of temperatuurverlies De Asahi AVTDM Mixer is een aandrijvingsloze lichtgewicht en ruimte besparende menger welke een homogene menging levert zonder druk- of temperatuurverlies. Door de ”3 in 1” constructie zijn verdere apparaten zoals tank en mengapparaat overbodig geworden. Door de in-line montage middels gewartelde flenzen is een makkelijke de- en montage bij onderhoud gewaarborgd. De Asahi AVTDM Mixer werkt zonder externe aandrijving waardoor een besparing op energie gerealiseerd wordt. Alle met het medium in contact staande delen zijn vervaardigd uit corrosie bestendige thermoplastics. Afmetingen van DN15 t/m DN100, druk PN10.
Open dit bericht
images
08-04-2013

Asahi Y-strainer: grootste filteroppervlak in zijn soort

Mechanisch filteren van fijne vuildeeltjes uit vloeistoffen Kunststof Y-strainers voor het mechanisch filteren van fijne vuildeeltjes uit vloeistoffen. Behuizing is vervaardigd uit PVC, PP of PVDF. Leidingmontage d.m.v. schroef-, lijm/las- of flensverbinding, zowel horizontaal als verticaal te monteren. Diverse filterfijnheden leverbaar en dichtingen van EPDM of FKM leverbaar. Beschikbaar diameterbereik van DN15 t/m DN 250. Deze Y-strainers kenmerken zich door een volledige doorlaat en de transparante behuizing, waardoor geen flowbeperking optreedt en in een oogopslag de vervuilingsgraad te controleren is.
 
 .
 .
 .