Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Klay Instruments bv
 Postbus 13
NL-7990 AA   Dwingelo
Nijverheidsweg 5
NL-7991 CZ   Dwingelo
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.klay.nl
www.klay.nl

Bedrijfsbrochure

Klik op de afbeelding om de PDF-brochure te openen.

Bedrijfsbrochure

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr
Dhr. K. Zandberg, Verkoop NL     

Bedrijfsprofiel

Klay Instruments is een Nederlandse producent van Proces Instrumentatie, waaronder Druk- en niveauzenders, PT-100 temperatuursensoren en druk- en niveauschakelaars. Alle produkten zijn geheel in RVS uitgevoerd.
De druk-en niveauzenders zijn leverbaar met RVS, Hastelloy C of keramisch membraan en in `Intelligente` uitvoering met HART protocol of Profibus-PA. Alle industriële procesaansluitingen zijn standaard leverbaar. Tevens wordt een compleet programma onderdompelbare `kabelniveauzenders` geproduceerd.
Alle druk- en niveauzenders zijn leverbaar met de Intrinsiek veilige keur volgens ATEX II1G EEx ia.

De Niveauschakelaars zijn leverbaar in diverse meetprincipes, waaronder capacitief, conductief of op basis van het `trilvork` principe. Alle industriële procesaanslutingen zijn leverbaar.

Het leveringsprogramma omvat tevens: een compleet programma ultrasone en capacitieve niveauzenders, flowmeters en analyse apparatuur voor geleidbaarheid.

Producten, in rubrieken

Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - Drukmeters
Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - Flow/ doorstromingsmeters, -testers
Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - Niveaumeters, -transmitters
Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - Temperatuurmeters
Procesbesturing, instrumentatie - Transmitters

Producten, als trefwoorden

Hoofdtrefwoorden   Subtrefwoorden
Drukmetingexternal link druktransmitter, verschildruktransmitter
Niveaumetingexternal link Niveautransmitter, onderdompelbaar, niveauschakelaar, ultrasoon
Temperatuurmetingexternal link temperatuursensor, temperatuuropnemer, temperatuurtransmitter, Pt100
Flowmetingexternal link flowmeter
Analysemetingexternal link geleidbaarheidsmeting, pH meting, troebelheidsmeting
Indicatorsexternal link Lokale aflezing, paneelmeter, display
Signaalomvormersexternal link omvormer, transmitter, converter, DIN-rail

Merken

Merk   Omschrijving
Klay Instruments Druk- en niveauzenders in Geheel RVS uitvoering
LTH Geleidbaarheids sensoren en transmitters
Sfere Digitale paneelmeters

Meer informatie

Productnieuws

Open dit bericht
10-06-2015

“Volledig RVS” verschildruktransmitter

standaard met RVS behuizing Klay instruments introduceert een nieuwe verschildruktransmitter op de ACHEMA 2015. De nieuwe DP-4000 heeft standaard een RVS behuizing. Dit unieke kenmerk maakt het instrument zeer geschikt voor de voedingsmiddelen-, (petro)chemische- en offshore industrie. De DP-4000 heeft een grafisch meertalig display met backlight. Programmering is eenvoudig met een unieke “one touch programming button” en het display. De nauwkeurigheid is 0,075% en zowel HART protocol als een square root functie voor flowmeting zijn standaard aan boord. Het laagste meetbereik is 10 mBar en zoals bij alle Klay druktransmitters heeft ook de DP-4000 actieve temperatuurcompensatie.
Open dit bericht
01-10-2014

Nieuwe "High End" druk- en niveautransmitter van Klay Instruments

Klay Serie 4000 Klay Instruments heeft een nieuwe intelligente druk- en niveautransmitter ontwikkeld. Meest opvallende kenmerk is de unieke “One Touch Programming Button” en het grafisch display. Hiermee kan de transmitter gemakkelijk zonder testdruk worden ingesteld. De serie 4000 is microprocessor gestuurd en heeft een ruim grafisch display met bargraph en backlight. Hierop kan de druk in vele eenheden worden aangegeven. Ook de procestemperatuur kan worden afgelezen. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor tanklinearisatie bij niveaumetingen. De transmitter kan zelfs als tankvolume meting worden gebruikt. De Serie 4000 heeft een volledig rvs behuizing en een actieve temperatuur compensatie. De transmitters zijn leverbaar met alle in de procesindustrie genormeerde procesaansluitingen. Nauwkeurigheid is 0.075% van de ingestelde span. Meetbereiken vanaf 0-50 mBar tot 0-100 bar met een turn down van 20:1.
Open dit bericht
04-03-2014

Klay transmitters SIL gecertificeerd

Onlangs zijn de onderstaande druk- en niveautransmitters van Klay Instruments SIL 2 gecertificeerd. - Serie 8000(SAN) - Hydrobar - Serie 2000(SAN) - Hydrobar S en Hydrobar I Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de functionele veiligheid van procesinstallaties. Onze instrumentatie vormt een belangrijke schakel in de beheersing van deze installaties. SIL staat voor Safety Integrity Level. Dit is gebaseerd op twee IEC-normen. Doel is het realiseren van functionele veiligheid door een betere beheersing van de risico’s. Het veiligheidsniveau wordt uitgedrukt in niveaus van SIL 1 t/m SIL 4.
Open dit bericht
02-01-2014

EHEDG gecertificeerde aansluiting Klay Instruments

Druk- en niveautransmitters series 8000-SAN en 2000-SAN De standard Klay sanitaire procesaansluiting type W is ook leverbaar met een O-ring afdichting. Dit ontwerp is recentelijk EHEDG gecertificeerd. Optie code is G150. Voordeel: het instrument kan in dezelfde lassokken worden gebruikt als de standaard code W aansluiting.
Open dit bericht
11-09-2012

Hydrobar niveautransmitter nu leverbaar met afsluiter

Hydrobar-VALVE: hydrostatische niveaumeting met afsluiter De Hydrobar niveautransmitter van Klay Instruments is ook leverbaar in een uitvoering met afsluiter. De opnemer kan eenvoudig tijdens bedrijf uit de afsluiter worden genomen. Het instrument is zeewaterbestendig en beschermd tegen waterslag. Zeer geschikt voor diepgangmeting op schepen. De Hydrobar-VALVE is BV gecertificeerd en is leverbaar in een standaard uitvoering (serie 8000) en een intelligente uitvoering met HART protocol.(serie 2000). Procesaansluitingen o.a. inlasflens, DIN en ANSI flens.
Open dit bericht
10-01-2012

Nieuwe Indicator Serie 8000

makkelijk instelbaar Er is een volledig nieuwe indicator beschikbaar als optie voor de serie 8000 druk- en niveautransmitters van Klay Instruments. De nieuwe indicator is een intelligent 2-draads digitaal LCD display met een 16 Bit ADC MCU. Het nulpunt, bereik, eenheid, decimaal punt en demping kunnen eenvoudig worden ingesteld d.m.v. drie druktoetsen. Dit betekent meer mogelijkheden en meer gebruiksgemak! Het display kan ook prima toegepast worden in onze pt100 sensoren.Deze indicator kan alleen worden gebruikt op transmitters zonder ex- certificering.
Open dit bericht
09-11-2011

HydroCer

Kabelniveauzender met kapacitieve keramische meetcel De “Hydrocer” van Klay Instruments is een hydrostatische niveauzender met kabelverlenging, voor niveaumeting d.m.v. topmontage in drinkwater, oppervlaktewater, afvalwater, slib, etc. De “Hydrocer” is leverbaar met een vast meetbereik (type VM) en een instelbaar meetbereik d.m.v. HART® Protocol, type Hydrocer I (nauwkeurigheid 0,1%). Alle druk-opnemers zijn voorzien van een sterke capacitieve keramische meetcel en zijn geheel temperatuur gecompenseerd. Dit alles zorgt voor een perfecte lange termijn stabiliteit.
Open dit bericht
30-09-2011

Nieuwe brochure serie 8000

complete brochure met alle types Voor de serie 8000 druk- en niveautransmitters van Klay Instruments zijn reeds verschillende brochures beschikbaar, ieder specifiek voor een bepaalde industrie. Echter er bleek behoefte aan een complete brochure gelijk aan die van de serie 2000 transmitters. De nieuwe serie 8000 brochure met daarin alle types is vanaf nu beschikbaar in PDF en als hardcopy. U kunt deze downloaden vanaf de downloadpagina op onze website of via onderstaande link.
Open dit bericht
25-07-2011

MXD70 serie: nieuwe geleidbaarheidsmeters

De innovatieve MXD70 serie opent een nieuwe dimensie in analytische procesmetingen met een modulair systeem dat aangepast kan worden aan vele proces omstandigheden. Kenmerken van de MXD70 zijn o.a. tot 3 parameters gelijktijdig afleesbaar, SD card interface, geschikt voor meten van geleidbaarheid, pH en redox. Standaard modules hebben 2 relais uitgangen en een 4-20mA uitgang, uit te breiden tot 6 contacten en 6 stroomuitgangen.
 
 .
 .
 .