Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Startflow B.V.
 Plaza 22B
NL-4782SK   Moerdijk
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.startflow.nl
www.startflow.nl

Bedrijfsvideo

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr
Dhr. Frans Voogt, Product Marketing Manager Marketing 
email
 +31 (0)88-00 44 600
Mevr. A. van Gent, Webmaster Marketing 
email
  

Bedrijfsprofiel

Met meer dan 50 jaar ervaring biedt Startflow B.V. een uitgebreid programma afsluiters en bijbehorende besturingssystemen voor de procesindustrie. Startflow richt zich hierbij onder meer op de (petro-)chemische industrie, de farmacie, de energieopwekking en de offshore.

Startflow werkt samen met gerenommeerde leveraniers zoals IMI Herion, Gemü en Kühme.Naast hoogwaardige componenten levert Startflow ook complete pneumatische en hydraulische besturingssystemen die in eigen huis geëngineerd en geassembleerd worden. Uiteraard in overeenstemming met internationale regelgeving zoals PED en ATEX.

Producten, in rubrieken

Kleppen, Kranen, Afsluiters - Hoge druk afsluiters
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Drukreduceerkleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Kogelkranen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Magneetventielen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Membraanafsluiters
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Naaldafsluiters
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Regelafsluiters
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Terugslagkleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Vlinderkleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Elektrische klepbediening
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Elektromagnetische klepbediening
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Pneumatische klepbediening
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Handbediende kleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Kleppen bediend met eigen medium
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klep-eindschakelaars
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepstandstellers
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepstandmelders
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Monstername afsluiters

Producten, als trefwoorden

Hoofdtrefwoorden   Subtrefwoorden
Componenten procesindustrie, proces, chemie, petrochemie, farmacie
Assemblage Componenten, compleet product
Engineering pneumatiek, hydrauliek, besturingskast
Afsluiters membraan afsluiters, klepafsluiters, zitting ventielen, magneetventielen, terugslagkleppen, kogelkranen, naaldafsluiters, vlinderkleppen, actuator
Steriele componenten membraan afsluiters, kogelkranen, condentspotten, monstername
Regelafsluiters drukregelaars, temperatuurregelaars, sliding gate, actuator
Meet- en regeltechniek flowmeting, druktransmittters, temperatuurtransmitters, digitale positioner
As-i componenten Switchbox, lineaire aandrijving, draaiaandrijving, controller, power supply
Stuurventielen magneetventiel, pneumatisch ventiel

Merken

Merk   Omschrijving
IMI Herion Magneetafsluiters voor de procesindustrie, proprtionaalventielen, druk- en temperatuurschakelaars, pneumatiek, ventieleilanden en bussystemen.
Hex Valve Instrumentatiekranen, naaldafsluiters
Gemü Membraanafsluiters, klepafsluiters, kunststof vlinderkleppen, flow- en niveaumeters, membraanafsluiters voor farmacie en cleanrooms.
IMI Buschjost 2/2-weg proces magneetafsluiters, motorregelventielen, filterbeluchtingsventielen.
InterApp Metalen vlinderkleppen, vlinderkleppen Teflon gelined, High Performance vlinderkleppen, actuators, kogelkranen.
Jordan Valve Sliding gate regelafsluiters, drukregelaars, temperatuurregelaars voor de procesindustrie
SteriFlow Sliding gate regelafsluiters, drukregelaars, temperatuurregelaars voor de farma.
Habonim Kogelkranen, actuators.
Kühme Pneumatisch en eigen mediumgestuurde gestuurde veiligheidsafsluiters, complete brandersystemen, speciale afsluiters tot temperaturen van 1100 °C.
FIP Kunststof kogelkranen, vlinderkleppen, terugslagkleppen en filters.

Meer informatie

Kort nieuws

Open dit bericht
07-03-2017

Open dag Startflow en Sellon / Innovation Event 2017

Uitnodiging Zoals u wellicht al weet hebben Startflow en Sellon per 1 januari 2017 gezamenlijk een nieuw pand betrokken. Dit heugelijke feit willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigen wij u uit voor onze open dag op 7 april, van 13.00 - 18.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u niet alleen ons pand bezichtigen en kennismaken met onze mensen, maar ook direct in contact komen met onze belangrijkste leveranciers. ( Gemü, IMI Norgren, Kühme Jordan Valves, Steriflow, Chesterton, Xylem Water Solutions enz. ) In het kader van het Innovation Event 2017 presenteren zij hun nieuwste producten en verzorgen op gezette tijden lezingen over de ontwikkelingen in de markt en de belangrijke applicaties. Het wordt een interessante en leuke dag.

Productnieuws

Open dit bericht
26-01-2017

Gemü eSyDrive: nieuwe serie lineaire elektromotoren

Startflow B.V. levert Gemü eSyDrive® motorbediende afsluiters Gemü heeft een nieuwe serie lineaire elektromotoren ontwikkeld voor de aansturing van de membraanafsluiters (type 649) en klepafsluiters (type 549). De hoge nauwkeurigheid van deze motoren maken de afsluiters ideaal voor regeltoepassingen. De compacte motor, uitgevoerd in roestvast staal, heeft een hygiënisch design en is dus uitermate geschikt voor toepassingen in de farmacie en voedingsmiddelen industrie. De motoren, met een voedingsspanning van 24VDC, zijn leverbaar met snelheden van 2 tot 6 mm/s afhankelijk van de grootte. Snelle schakeltijden zijn dus mogelijk bij open / dicht toepassingen. De geïntegreerde webserver met de op Ethernet gebaseerde eSy-web interface maken de uitwisseling van parameters en diagnostische data tussen meerdere afsluiters mogelijk. Standaard is de eSyDrive voorzien van: • Instelbare slagbegrenzer • Mechanische positie indicator • Elektrische positie indicator • Status indicator • Handbediening Optioneel: • Noodstroom
Open dit bericht
13-07-2015

Nieuw bij Inrada Flow Controls

Nieuwe Gemü regelklep Type 536 Speciaal voor het regelen van grote mediastromingen heeft Gemü zijn programma uitgebreid met type 536. Deze klepafsluiter is uitgevoerd met een roestvast stalen onderhuis, in de maten DN65 t/m DN150. Afdichten zijn van PTFE. De 536 is leverbaar met DIN PN16 of ANSI #125/150 flenzen. Kv-waarden: 70 – 290 Ideaal te combineren met de Gemü 1436 intelligente klepstandsteller!
Open dit bericht
27-08-2013

Nieuw bij Inrada: de Victoria 480 serie van Gemü

Hoogwaardige centrische vlinderklep De Victoria (480 serie) is een hoogwaardige centrische vlinderklep met een zacht rubberen afdichting. De Victoria is voor toepassingen met gasvormige en vloeibare, neutrale tot licht agressieve media. Specificaties: •Grootte: DN25 – DN600 •Bediening: Hand, pneumatisch DW/EW, elektromotor •Aansluitingen: Wafer-, Lug- en U-type (PN10/16 – ANSI 150#) •Materiaal: huis EN-GJS-400-15 (GGG40) Epoxycoating120µm •Klepschijf: rvs 1.4408; GGG40 met Epoxy, Halar of Rilsan;Super Duplex •As: rvs 1.4021 •Manchet: EPDM, EPDM met DVGW of ACS/KTW, NBR (max 10 bar), FPM (max 10 bar) •Manchet fixatie: Los, gelijmd, gevulkaniseerd (DN350 – 600) •Medium temp.: -10°C – 150°C afhankelijk van manchet •Medium druk: max. 16 bar (afhankelijk van grootte en manchet) •Optioneel ATEX, “labsfrei” Type 487 Type 481
Open dit bericht
17-07-2012

Nieuw bij Inrada: High Performance Magneetventielen van Maxseal

Hoogwaardige ventielen van Maxseal Per 1 juli 2012 heeft Inrada de vertegenwoordiging van de hoogwaardige ventielen van Maxseal voor de Nederlandse markt. Speciaal voor de zwaarste toepassingen in de Oil & Gas industrie en de offshore zijn de Maxseal magneetventielen ontwikkeld. Maxseal, onderdeel van IMI Norgren, is al vele jaren de toonaangevende producent van ventielen voor dit marktsegement. De compleet in rvs uitgevoerde ventielen zijn zeer robuust en garanderen een jarenlange probleemloze werking. De ventielen, leverbaar in 1/4" en 1/2" uitvoering, bieden een grote doorstroming en zijn inzetbaar voor drukken van 12 of 20 bar. Er zijn zelfs specials voor 414 bar. De ventielen zijn directwerkend en bieden de hoogste graad van veiligheid en betrouwbaarheid. Vaak worden zij dan ook ingezet in kritische ESD toepassingen. Indirect werkende laagvermogen uitvoeringen zijn beschikbaar voor Ex ia toepassingen. Temperatuurbereik: -55 tot +90°C (-60°C optie verkrijgbaar) Functie:
Open dit bericht
01-04-2011

SVC- / SHC-serie sanitaire terugslagkleppen van Steriflow

De eerste die voldoen aan ASME BPE 2009 De nieuwe terugslagkleppen van Steriflow zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de farmaceutische industrie. De kleppen zijn toepasbaar met gassen en vloestoffen en zijn geschikt voor CIP en SIP. De elastomeer- en RVS-klepschotels zijn geschikt voor autoclaveren. Het ontwerp kenmerkt zich door de afwezigheid van een veer, scharnier of ander mechanisch hulpmiddel voor het sluiten van de klep. Hierdoor zijn er geen loze ruimtes, waardoor vaste deeltjes zich niet in de klep kunnen ophopen, en is de klep 100% leegloopbaar. Door deze eigenschappen zijn dit de eerste terugslagkleppen die voldoen aan de eisen van ASME BPE 2009. Toepassingen: - WFI, bij de pompuitlaat in reinwater leidingen - Condensaat aftap in proces systemen met schone stoom, fermentoren, bioreactoren, SIP-systemen en sterilisatie-apparatuur - Veiligheid voor sanitaire pompen tegen het optreden van drukpieken - Monstername systemen in WFI en reinwater-voedingssystemen - Perslucht voorziening
Open dit bericht
14-02-2011

Metal Seated Kogelkranen voor extreme toepassingen

Zware applicaties en hoge temperaturen: 650°C De Habonim kogelkranen met metallische afdichting zijn ontworpen voor de zwaarst denkbare procescondities, zoals een combinatie van extreme temperaturen, hoge drukken en abrasieve media. Het superieure ontwerp en de robuuste constructie maken Habonim metal seated afsluiters de beste keuze voor zware industriële toepassingen: - Oil & Gas - Raffinage en Petrochemie - Chemie - Energieopwekking - Papierindustrie Eigenschappen: - Standaard volle doorlaat ontwerp geeft hoge doorstroomcapaciteit en minimaliseert turbulentie. - De nauwkeurige oppervlakte afwerking van de kogel en de zitting (leppen) garandeert volledige afsluiting. - Fire Safe. - Diverse oppervlaktebehandelingen en -coatings zijn beschikbaar voor zeer hoge corrosie- en slijtbestendigheid: LTPN, DHN, Cr3C2, WC-Co en Stelliet. - Constante druk op de kogel en de zittingen door Inconel 718 schotelveren in het huis. - Spindelverlengstuk voor extreme temperaturen. Specificaties: - Doorlaat:
Open dit bericht
21-09-2010

M600 blokken van Gemü nu ook in kunststof uitvoering

Betrouwbare oplossing voor complexe afsluiter-combinaties De eisen die worden gesteld aan componenten voor de procesindustrie, worden steeds zwaarder. Het gewicht moet zo laag mogelijk zijn, ze moeten zo min mogelijk plaats innemen, ze moeten eenvoudig te installeren zijn en ze moeten zeer betrouwbaar zijn.   Het M600-programma voldoet aan deze eisen. De compacte bouw maakt veel leidingwerk overbodig.   Sinds kort is het M600 programma ook verkrijgbaar in kunststof! Net als bij de roestvast stalen blokken voor de farma, zijn hier de mogelijkheden bijna onbeperkt. Met name voor systemen waarbij gewerkt wordt met gevaarlijke zuren of basen, bieden de M600 kunststof blokken een compacte, veilige oplossing voor gecompliceerde leidingsystemen, bijvoorbeeld de M600 07-06.C (zie de illustratie):   Functie: 1 centrale invoer, 6 verschillende afvoeren. Materiaal blok: PVC-U Membranen: EPDM Aandrijving: 6 x 690 NC Aansluiting: wartels   Materialen: - PVC-U, PP, PP natuur, PVDF, PEEK, TFM (Teflon) - Ander materiaal op
Open dit bericht
03-09-2010

Mark 934 Ultra Capacity Sanitaire Condenspot

Apart bypass systeem niet nodig tijdens opwarmen De Mark 934 van Steriflow is speciaal ontworpen voor gebruik bij het steriliseren van sanitaire (druk-)vaten waaronder fermentoren, bioreactoren en autoclaven, zonder daarbij een SIP Heat up bypass systeem nodig is. De MK 934 bestaat uit een high flow sanitaire condenspot en een sanitaire condenspot met standaard capaciteit in het zelfde huis. Deze gecombineerde condenspot kan overweg met de grote flows condensaat en lucht tijdens het opwarmen van het systeem, waardoor aparte bypass­leidingen niet meer nodig zijn. De standaard condenspot behandelt de kleinere condensaat flow als het systeem op SIP temperatuur wordt gehouden. De MK 934 beschikt over genoeg capaciteit (9934 kg/h) om de hoeveelheden lucht en condensaat, die gepaard gaan met het opwarmen van bioreactoren en fermentoren, efficiënt te verwerken. Voordelen: - Significante besparing op kapitaalgoederen: Bypassleidingen en -afsluiters zijn niet nodig. - Kostenvermindering op het gebruik: Het opwarmen
Open dit bericht
31-08-2010

Vernieuwde productenlijn van Hex Valve

Instrumentatiekranen Hex Valve, onderdeel van Richards Industries uit de VS, heeft zijn programma instrumentatieafsluiters vernieuwd en uitgebreid. Zo is de vormgeving van de behuizingen veranderd, wat resulteerde in minder materiaalgebruik en dus lager gewicht. Ook zijn afmetingen veranderd, waardoor de afsluiters beter passen bij de in Europa gangbare maatvoering. Ook de afdichtingen zijn aangepast aan wat in Europa gebruikelijk is. Het leveringsprogramma omvat onder andere: -`Gewone` naaldafsluiters. - Block & Bleed afsluiters, al of niet voorzien van een aansluiting voor een meetinstrument, zoals een manometer. - Complexe afsluiter-manifolds met 2, 3 of 5 kranen en aansluitingen. Specificaties: Materialen : RVS 316, Monel, Hastelloy C Aansluitingen : ¼`, ½` NPT binnen- of buitendraad, flenzen Afdichtingen : TFE- of Grafietpakking Rating : 6000 psi bij 450 °F (414 bar bij 232 °C) De producten van Hex Valve worden o.a. toegepast bij de olie- en gaswinning, in raffinaderijen
Open dit bericht
30-08-2010

H24 serie Kogelkranen nu met Fire-Safe Certificaat

Habonim kogelkranen voor hoge druk en hoge temperatuur De H24-serie hogedruk afsluiters is specifiek ontworpen voor instrumentatie toepassingen in de Olie en Gas industrie. Het certificaat is toegekend na uitbereide tests, die zijn uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Applus RTD Meettechniek. De 2-delige H24 kogelkraan wordt geproduceerd uit rond stafmateriaal. Dat maakt de H24 robuust. De nominale druk is 413 bar (6000 psi). Voordelen - Het robuuste, 2-delige ontwerp maakt lekkage onmogelijk - De spindel kan niet uit het huis worden geblazen - Een veiligheidspin voorkomt het onbedoeld verdraaien van de aansluitingen Kenmerken - De werktemperatuur varieert van -28°C tot 260°C (14°F - 500°F) - Verkrijgbaar met veel verschillende schroefdraad-aansluitingen - Handbediening is standaard, optioneel met actuator. - Media: Lucht, Aardgas, Agressieve (zure) gassen Een speciale uitvoering die voldoet aan de NACE-specificaties voor corrosiebescherming is verkrijgbaar De H24 kogelkraan is een
Open dit bericht
06-08-2010

Mark 94 high flow sanitaire condenspot

Betrouwbaarheid voor veeleisende toepassingen De Mark 94 van Steriflow Valve is een thermostatische condenspot, speciaal ontwikkeld voor gebruik in systemen met grote flows schone stoom, waarbij steriele condities in stand moeten worden gehouden. Het ontwerp van de condenspot garandeert 100% leegloop. Inwendig en uitwendig gepolijst tot Ra ~ 0,5 µm. Hiermee wordt de kans op achterblijvend medium en bacteriegroei geminimaliseerd. De Mark 94 kan worden toegepast met: - Condensaat-afvoer van grote leidingsystemen met schone stoom. - Condensaat-afvoer uit grote procesystemen: fermentors, bioreactoren, opslagvaten, enz. - Sterilisatie-apparatuur en autoclaven. De Mark 94 is ontworpen voor de hoge condensaat flow-rates tijdens het opstarten van het SIP-proces, waardoor vaten en andere procesapparatuur snel op bedrijfstemperatuur kunnen worden gebacht. De balg en de doorlaat zijn zodanig ontworpen dat de klep al opent bij er een minimale subcooling, waardoor snelle drainage van het condensaat wordt verkregen. De
Open dit bericht
16-09-2009

Het nieuwe EPDM 17 membraan

De nieuwe standaard voor toepassingen met stoom Speciaal voor toepassingen in de farmacie waarbij gewerkt wordt met hoge temperaturen en stoom heeft Gemü een nieuw EPDM membraan ontwikkeld. De vernieuwde samenstelling is FDA conform, volgens USP class VI gecertificeerd, vrij van dierlijke bestanddelen en ROHS-conform. Testen in het Gemü laboratorium en de vele praktijktesten stellen een 3 x hogere levensduur vast ten opzichte van het vorige membraan (code 13). Het nieuwe EPDM membraan heeft de code 17 gekregen en wordt nu standaard geleverd in alle membraanafsluiters van het farma programma. Het EPDM 17 membraan biedt ook een goed en prijstechnisch interessant alternatief voor hoge temperatuur applicaties waar voorheen PTFE de enige keuze was. Het EPDM membraan is bestand tegen een bedrijfsdruk van 10 bar. De verbeterde geometrie van het membraan garandeert een langdurige en optimale afdichting. * Temperatuur bereiken: • -20°C - + 90°C continu met vloeibare media • + 140°C continu met stoom • + 150°C
Open dit bericht
27-07-2009

Triple Offset Vinderkleppen

Lekdicht onder de zwaarste omstandigheden Met gepaste trots introduceert Inrada de high performance vlinderkleppen van Hobbs Valve uit Engeland. Hobbs Valve is een jonge firma die zich volledig heeft toegelegd op de ontwikkeling en productie van zeer hoogwaardige 3-voudig excentrische vlinderkleppen. Deze afsluiters worden met name ingezet indien 100% afdichting moet worden gegarandeerd bij media met zeer hoge temperaturen waarbij zachte afdichtingen niet meer toegepast kunnen worden. Hobbs heeft een ISO 9001:2000 kwaliteitssysteem geïmplementeerd dat ruimschoots voldoet aan de zeer zware eisen die gesteld worden in de petrochemie en de offshore. Specificaties: Grootte: 2` - 42` Design: API 609 Aansluiting: Flenzen (lugtype); dubbelflenzen (kort & lang patroon) Drukklasse: 150#, 300# Materialen: WCB, RVS, Duplex, Titanium, Alubrons, 6 Moly Fire safe: BS EN ISO 10497 : 2004 Certificaten: PED, ATEX Ook beschikbaar in double block & bleed uitvoering Zero Leakage!
Open dit bericht
01-04-2009

Nieuwe inline sanitaire regelafsluiter

voor veeleisende toepassingen De Mark 978 regelafsluiter van Steriflow is ontworpen voor de zwaarst denkbare sanitaire toepassingen in de farmaceutische industrie, de biotechnologie, bij de fabicage van cosmetica en in de voedings- en genotmiddelenindustrie. De Mark 978 is uitstekend inzetbaar met vele stromende media, zowel in het besturings- als in het procesgedeelte van sanitaire en aseptische systemen. De Mark 978 voldoet aan ASME BPE. Door het nieuwe Inline ontwerp hoeven procesleidingen niet meer onder een hoek te staan. Dat geeft u veel meer flexibiliteit bij het ontwerpen van uw proces. De MK978 is verkrigbaar in de maten 1`, 1½` en 2`. Eenvoudig te installeren. Het huis heeft compacte afmetingen en heeft een uiterst laag gewicht. Het huis en de trim zijn geheel vervaardigd uit 316L, waardoor proces-compatibiliteit wordt verzekerd. Het FDA/USP Class VI Jorlon membraan, dat bestand is tegen agressieve proces media, is geschikt om continu met stoom te werken. De coating
Open dit bericht
02-09-2008

Norgren-Herion serie 97105 toepasbaar t/m SIL 4

Veiligheid in gevaarlijke omgevingen Sinds juni 2008 zijn de magneetafsluiters serie 97105 van Norgren-Herion TÜV-gecertificeerd voor SIL 3 en kunnen ze worden toegepast in SIL 4 applicaties. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor toepassingen in de procesindustrie (chemie, petrochemie) waarbij bedrijfszekerheid en/of veiligheid belangrijk zijn. De 97105 is een indirect werkende magneetafsluiter, voor veiligheids­systemen t.m. SIL 4 (IEC 61508). De ventielen zijn toepasbaar in de beschermingsklassen Ex me, Ex md, Ex m, Ex ia voor zones 1 en 2 (gassen), 21 en 22 (stof), ATEX cat. II 2GD. De afsluiters kunnen in de buitenlucht worden geplaatst, mits voorzien van de bijbehorende magneet. Internationale certificaten voor o.a. IECEx, FM, CSA De ventielen zijn er in NAMUR en INLINE uitvoering. Monostabiel, bistabiel en 5/3-weg met gesloten middenstand, geschikt voor enkelwerkende en dubbelwerkende aandrijvingen. Specificaties: Functie: 3/2-weg, 5/2-weg, 5/3-weg Medium: Gefilterde, niet gesmeerde
Open dit bericht
12-08-2008

Waterdesinfectie met UV-straling

Desinfectie tot beter dan 5 log De technologie van Atlantium is een doorbraak in het desinfecteren van water. Deze hypermoderne technologie heet Hydro-Optic Disinfection(TM), afgekort HOD. Patenten zijn verleend of aangevraagd. Deze technologie werkt met UV-straling. Grote volumestromen water worden real-time gedesinfecteerd met extreem goede resultaten. Dit is in het bijzonder van belang bij de behandeling van water waarin ziekteverwekkers voorkomen zoals Cryptosporidium en Giardia. Voor deze organismen werken conventionele waterbehandelingsmethodes gewoonweg niet. In tests, uitgevoerd door afnemers en gecertificeerde EPA- en FDA-laboratoria, scoorde de HOD-techniek van Atlantium steevast een indrukwekkende 5 log reductie bij alle onderzochte pathogenen, waaronder de meest resistente ketens van bacteriën, gisten, schimmels, superresistente sporen en het MS2-virus. Atlantium`s Hydro-Optic Disinfection(TM) systemen kunnen worden gebruikt in de aquacultuur, de voedings- en drankenindustrie,
Open dit bericht
09-05-2008

HermetiX Spindelafdichting voor kogelkranen

Habonim cryogene kogelkranen in niet-brandveilige toepassingen De unieke geometrie van de HermetiX asafdichting (een patent van Habonim) garandeert dat de afdichting lekdicht is en blijft gedurende de hele levensduur van de afsluiter en dus onderhoudsvrij is. Door de flexibele X-vorm van de HermetiX past de afdichting zich aan aan de gevolgen van slijtage en als er belastingen op de spindel ontstaan. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld klepzitting afsluiters, die door de schuivende beweging van de spindel gevoelig zijn voor lekkage en daardoor regelmatig onderhoud behoeven. Dat is kostbaar en veroorzaakt productieverlies. Dit nieuwe ontwerp maakt de Habonim Cryogene Kogelkranen ongeëvenaard als het gaat om betrouwbaarheid, stabiliteit en, het meest belangrijk, veiligheid. De kogelkranen zijn onder andere toepasbaar in de petrochemische industrie, en bij de opslag, transport en distributie van LNG. Het materiaal is austenitisch roestvast staal 316 / 316L. Ze zijn verkrijgbaar in de maten in ¼` - 6` (DN6
Open dit bericht
26-02-2008

Nieuw Type Klepzittingafsluiters: GEMÜ 530 - 534

GEMÜ heeft twee geheel nieuwe typen pneumatisch bediende klepzitting-afsluiters ontwikkeld, de GEMÜ 530 en 534, met aandrijvingen van roestvast staal resp. kunststof. De twee nieuwe typen afsluiters hebben hetzelfde huis, verkrijgbaar in de afmetingen DN15 - 50. De afsluiterhuizen zijn gemaakt van gegoten RVS 1.4408 en nodulair gietijzer GGG 40.3. Door het geheel nieuwe ontwerp van de afsluiterhuizen is een aanzienlijke materiaal- en gewichtsbesparing bereikt, zonder concessies te doen aan de sterkte. Tegelijkertijd zijn de Kv-waarden, vergeleken met het bestaande type 512, tot 40% verbeterd. De maximale bedrijfsdruk voor de maten DN 15 – 40 bedraagt 25 bar, voor DN 50 is dat 16 bar. De afsluiters kunnen in de normale uitvoering worden ingezet bij temperaturen tot 180 °C. De nieuwe standaard PTFE-afdichting van de 530-serie is stoombestendig en geschikt voor vacuümtoepassingen. Uitvoeringen voor hogere temperaturen en met andere afdichtingen zijn op aanvraag leverbaar. De
 
 .
 .
 .