Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

KNF Verder BV
 Postbus 122
NL-3450 AC   Vleuten
Utrechtseweg 4A
NL-3451 GG   Vleuten
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.knf-verder.nl
www.knf-verder.nl

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr
Dhr. Wim Broers, Directeur   
email
  

Bedrijfsprofiel

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine.
• Chemische industrie
• Meet- en analysetechniek, laboratoria
• Levensmiddelentechnologie
• Reprotechnologie
• Zuiveringsindustrie
• Medische technologie, research en milieutechnologie


KNF membraan gas- en vloeistofpompen, doseerpompen en systemen voor met name gebruik op het laboratorium.
• Universiteiten
• Chemische industrie
• Medische industrie
• Research
• Voedingsmiddelenindustrie


KNF membraan gas- en vloeistofpompen voor toepassingen in met name de chemie en petrochemie.
• Chemisch bestendige pompen
• Pompen voor hoge gastemperatuur
• Explosiebeschermde pompen volgens ATEX
• Dubbel membraansysteem voor extreem gevaarlijke- en/of dure gassen

Producten, in rubrieken

Pompen - Type, techniek - Membraanpompen
Pompen - Toepassingsgebied - Doseerpompen
Pompen - Toepassingsgebied - Luchtdrukpompen
Pompen - Toepassingsgebied - Procespompen
Pompen - Specialiteiten - Miniatuur pompen
Pompen - Specialiteiten - Draagbare pompen
Pompen - Specialiteiten - Verwarmbare pompen
Pompen - Specialiteiten - Inbouwpompen
Pompen - Componenten, toebehoor - Pomp onderdelen
Pompen - Componenten, toebehoor - Pomp revisie
Compressoren - Vacuümpompen
Compressoren - Gascompressoren
Compressoren - Olievrije compressoren
Compressoren - Service, onderhoud en verhuur van compressoren
Compressoren - Toebehoor compressoren - Pulsatiedempers
Laboratorium - Laboratorium-apparatuur

Producten, als trefwoorden

Hoofdtrefwoorden  
Membraanpomp Membraangaspomp
Vacuumpomp Membraanvacuumpomp
Vloeistofpomp Membraanvloeistofpomp

Merken

Merk   Omschrijving
KNF Membraanpomp
Flodos Vloeitstofpomp
Laboport Laboratorium vacuumpomp
Liquiport Laboratorium vloeistofpomp
Stepdos Laboratorium doseerpomp

Meer informatie

Productnieuws

Open dit bericht
15-03-2017

Vacuümpomp voor vochtige gassen

Uitbreiding van de KNF vacuümpompen range met type N936 Vele toepassingen vereisen een betrouwbare vacuümpomp met een aanzienlijke capaciteit en een specifiek eindvacuüm. Met name als het vochtige gassen betreft. Type N936.3ANE heeft een capaciteit van 36 Nl/min. en een eindvacuüm van 35 mbar abs. Stoomsterilisatie door middel van een gefractioneerd vacuüm en vacuüm drogen vereist maximale prestaties van membraan gaspompen. Type N936.3 is speciaal ontwikkeld voor klasse B autoclaven. Type N936.1.2ANE, waarvan de pompkoppen parallel zijn gekoppeld, heeft een capaciteit van 66 NL/min. en een eindvacuüm van 200 mbar. Hierdoor leent deze zich uitstekend voor medische toepassingen zoals secreetafzuiging. Overige kenmerken N936: - Geschikt voor gastemperatuur 70 °C, kortstondig 100 °C - Compacte afmetingen - Onderhoud vrij - Geoptimaliseerde pompkopmaterialen voor verbeterde condens afvoer.
Open dit bericht
03-11-2016

NMP03 - de kleinste membraanpomp

KNF Verder introduceert de nieuwe micro-membraangaspomp type NMP03 Met een lengte van slechts 24,2 mm zet KNF een nieuwe standaard op het gebied van compact ontwerpen. Met z’n gewicht van slechts 11 gram is het ook echt een lichtgewicht. Gezien zijn kleine afmetingen en lage gewicht is de prestatie die de pomp levert indrukwekkend. De pomp kan vanaf een paar milliliters tot 500 ml/min. transporteren. Doordat de pomp ook extreem weinig geluid maakt leent deze zich uitstekend voor medische toepassingen waarbij de pomp dicht naast de patiënt geplaatst staat, zoals bijvoorbeeld voor wondtherapie en het monitoren van de patiënt. Maar ook voor toepassingen op het laboratorium zoals voor pipetten leegzuigen is de NMP03 ideaal. Of voor allerlei draagbare apparaten waarbij de pomp op een batterij draait zoals bijvoorbeeld voor gasanalyse is dit een uitstekende pomp.
Open dit bericht
03-06-2016

KNF Rotatiefilmverdamper type RC600

Optimaal voor dagelijks gebruik Speciaal voor gebruik op universiteiten heeft KNF een nieuwe rotatiefilmverdamper ontwikkeld. Ook deze vormt, net als de RC900, in combinatie met het bestaande vacuümpompsysteem SC920/SC950 en de Koeler C900 een perfect op elkaar afgestemd geheel dat u dagelijks ondersteunt op het laboratorium. Kenmerken: -Direct gereed voor gebruik: Centrale bediening voor alle functies met tiptoetsen en daardoor zeer eenvoudig . -Stevige constructie: Het apparaat is ontworpen voor intensief gebruik. -Compact en veilig: Waterbad zonder kabels en voorzien van schenktuit, eenvoudig wisselen van de kolf, traploze hoekverstelling van de condensator met draaiknop. -Als totaalpakket: Samen met een KNF vacuümsysteem en Koeler ontstaat een perfect op elkaar afgestemd geheel.
Open dit bericht
09-11-2015

Nieuwe krachtige KNF micro-membraangaspomp

Micro gaspomp met hogere en regelbare capaciteit De nieuwe micro-membraangaspomp type NMS030 heeft een zeer compacte bouw door de intern met elkaar gekoppelde pompkoppen. Met zijn afmetingen van slechts 79x75x30 mm is deze eenvoudig in te bouwen in een apparaat en met een capaciteit van 12 l/min. is daarmee een zeer krachtige pomp ontstaan. Daarnaast is de pomp goed regelbaar door de regelbare DC-motor en kan zo een zeer laag geluidsniveau bereikt worden. De pomp leent zich uitermate goed voor toepassingen in de medische industrie of als gasmonsterpomp bij gasanalyse toepassingen waarbij afmetingen en geluidsniveau een belangrijke rol spelen maar ook voor industriële toepassingen biedt deze pomp vele mogelijkheden. Eigenlijk overal waar afmetingen, gewicht en stroomverbruik een rol spelen en de pomp in een apparaat ingebouwd moet worden. KNF membraangaspompen zijn onderhoudsvrij, hebben een hoge gasdichtheid en kunnen in iedere positie gemonteerd worden. Voor de delen die in contact komen met het medium zijn
Open dit bericht
19-05-2015

NFB lijn KNF membraanvloeistofpompen

Soepele pompprestatie en kostenbesparend KNF breidt het progamma van de NFB-lijn uit met 2 compacte en krachtige modellen. De NFB 5 en NFB 25 zijn OEM membraanvloeistofpompen die met weinig pulsatie de vloeistof gelijkmatig verpompen tot een capaciteit van 300 ml/min.. NFB pompen hebben 2 pompkoppen die met één motor worden aangedreven wat grote voordelen oplevert. Als de pompkoppen parallel geschakeld zijn ontstaat een soepele flow met weinig pulsaties. Hierdoor is het niet meer nodig speciale pulsatiedempers te installeren. Als de pompkoppen separaat worden aangesloten kan men twee verschillende vloeistoffen tegelijk verpompen. Hierdoor is een tweede pomp overbodig. Samengevat betekent dit, dat in beide gevallen een kostenbesparing wordt gerealiseerd. Het compacte design van de pomp zorgt voor meer flexibiliteit in uw systeem en door de regelbare borstelloze motor kan de capaciteit van de pomp ingesteld worden op de juiste parameters. Door de KNF membraantechnologie wordt het medium zuiver verpompt
Open dit bericht
30-10-2014

KNF membraanvloeistofpomp NFB100

Dubbele capaciteit, de helft aan pulsaties De nieuwe dubbelkops membraanvloeistofpomp van KNF levert 2 x zoveel flow ( 2 x 1,3 l/min.) als de reeds bestaande enkelkops uitvoering maar realiseert ook de helft aan pulsaties. De KNF membraanvloeistofpompen zijn zelfaanzuigend en verpompen het medium 100% zuiver. Door toepassing van verschillende medium contactmaterialen is de pomp breed inzetbaar voor vele verschillende vloeistoffen. De standaard 4-draads borstelloze dc-motor maakt het mogelijk de flow eenvoudig te regelen met behulp van een PWM regeling. Ook is het mogelijk om de 2 pompkoppen te gebruiken voor 2 verschillende vloeistoffen. De NFB100 vindt zijn toepassing in o.a. analyse apparaten, filtratie op het laboratorium, het reinigen van cuvetten, inkjetprinters maar ook voor toepassingen in de medische markt en voedingsmiddelenindustrie.
Open dit bericht
19-01-2013

Micro-Membraangaspomp bij KNF Verder

Kleine inbouwgaspomp De kleine membraan gaspomp type NMS010 van KNF Verder heeft een capaciteit van 0,75l/min. en een eindvacuum van 600 mbar abs.. Hij is 13,2 mm breed en heeft een gewicht van slechts 20 gram. Dit pompje leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een portable gasdetector.
Open dit bericht
07-05-2009

Gecontroleerd vacuümsysteem met draadloze afstandsbediening

KNF heeft een geheel nieuw vacuümsysteem ontwikkeld met intelligente regeling KNF heeft een geheel nieuw vacuümsysteem ontwikkeld voor met name toepassingen in combinatie met een rotatie filmverdamper op het laboratorium. Dit nieuwe vacuümsysteem heeft als basis de bestaande membraanvacuümpomp type N920 (traploos regelbaar). Het nieuwe vacuümsysteem KNF SC 920, bestaat uit de betrouwbare KNF N920 vacuümpomp, een condensor, een separator en een vacuümcontroller. Bovendien heeft het vacuümsysteem SC 920 een afstandbediening. U kunt alle programma’s en de programmeringen via de afstandbediening in werking zetten. Het SC 920 vacuümsysteem van KNF heeft vier verschillende programmakeuzes. • Afpompen Het SC920 vacuümsysteem evacueert een recipiënt met instelbare pompcapaciteit. • Regelen van systeemdruk Het vacumeersysteem regelt de systeemdruk op de ingestelde waarde (op constante druk). • Automatische afloop Het vacuümpompsysteem zoekt zelfstandig de dampdruk van het gas en regelt de procesdruk automatisch volgens de gevonden waarden. •
 
 .
 .
 .