Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Q Plus BV
 Kubus 200
NL-3364 DG   Sliedrecht
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.qplus.nl
www.qplus.nl

Bedrijfsvideo

Bedrijfsbrochure

Bedrijfsbrochure

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr

Bedrijfsprofiel

Q Plus BV is een voorraadhoudende importeur van perslucht producten zoals snelkoppelingen (Stäubli en Prevost), haspels en leidingsystemen (Sicomat) welke gedeeltelijk via de technische handel of via haar website www.qplus.nl worden verkocht.

Daarnaast is Q Plus importeur voor pneumatiek producten als cilinders (Cy.Pag, Pemaks), ventielen (YPC, AZ) en allerhande toebehoren waaronder push-in fittingen (Sang-A). Q Plus heeft alle gangbare cilinders en ventieltypen ATEX gecertificeerd op voorraad.

Producten, in rubrieken

Compressoren - Toebehoor compressoren - Filters voor compressoren
Compressoren - Toebehoor compressoren - Persluchtleidingsystemen
Slangen - Componenten, hulpmiddelen - Slanghaspels
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Kogelkranen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Veiligheidskleppen
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Pneumatische klepbediening
Kleppen, Kranen, Afsluiters - Toebehoor - Klepbediening - Kleppen met noodhandbediening
- Pneumatische cilinders - Lineair
Aandrijf- en besturingstechniek - Pneumatiek

Merken

Merk   Omschrijving
Staubli Koppelingen voor vrijwel alle denkbare toepassingen
Prevost Specialist voor al uw ARBO persluchtkoppelingen
Sicomat Q Plus is importeur het Aluminium persluchtleiding systeem van Sicomat
YPC Pneumatiek ventielen, ISO, ATEX, Specials
Turian Draaidoorvoeren voor vele toepassingen uit eigen R&D

Meer informatie

Productnieuws

Open dit bericht
video
images
27-02-2017

Prevost introduceert S1 blaaspistool serie

compacte uitvoeringen Prevost introduceert een nieuwe blaaspistool serie. U kent ongetwijfeld persluchtkoppelingen met de herkenbare gekleurde drukknoppen? De S1 serie blaaspistolen zijn standaard voorzien van een steeknippel overéénkomstig met deze serie persluchtkoppelingen. Bijvoorbeeld gele pistolen, passende op de gele ARO fitting (drukknop) koppeling. Voor ieder gangbaar profiel is er een passend pistool. Uniek aan het ontwerp is dat het pistool geen handvat heeft, maar dat in combinatie met de koppeling een mooi compact pistool ontstaat. Het ontkoppelde pistool is zeer compact en past eenvoudig in bijvoorbeeld uw broekzak. Uiteraard zijn deze pistolen ook te combineren met iedere andere koppeling overeenkomstig het juiste steeknippelprofiel.
Open dit bericht
16-11-2016

Sicomat perslucht systeem Ø110

modulair distributie systeem Sicomat komt met een Ø110 systeem als uitbreiding op de range distributie systemen Ø20, Ø25, Ø32, Ø40, Ø50 en Ø63. Het Ø110 systeem onderscheidt zich door de vierkante bouwvorm. Met de komst van deze serie, die ook leverbaar gaat worden als Ø80, kunnen nu ook projecten waarbij een grotere luchtopbrengst gewenst is, ingevuld worden. Ook dit systeem is TÜV-gecertificeerd voor gebruik bij drukken van 0.8 bar tot 12.5 bar. Het systeem laat zich goed combineren met andere Sicomat systemen.
Open dit bericht
01-12-2015

ATEX gecertificeerde blaaspistolen

explosiegevaarlijke omgeving conform ATEX Q Plus B.V. heeft het pakket blaaspistolen uitgebreid met de ATEX blaaspistolen van Sicomat. Hiermee kunt u in explosiegevaarlijke omgeving conform ATEX (groep II, catagorie 2G IIB T6) veilig werken. De blaaspistolen van Sicomat zijn leverbaar in vier verschillende uitvoeringen, stalen blaasmond of kunststof blaasmond. Neem voor meer informatie over de producten en de Sicomat verkooppunten contact met ons op.
Open dit bericht
26-10-2015

Geremd oprollende slanghaspel Sicomat R533 bij Q Plus

Veilig en gecontrolleerd oprollen Q Plus B.V. introduceert de geremde slanghaspel R533 van Sicomat met als doelstelling nog veiliger werken mogelijk te maken. Dankzij het geïntegreerde remsysteem zal de haspelslang wanneer hij losgelaten wordt tijdens het oprollen niet versnellen maar rustig in de haspel worden getrokken. Door het gecontroleerd oprollen van de slang kan de gebruiker de slang door de slanghaspel laten oprollen zonder meelopen. Ook zal er geen schade meer ontstaan door rondslaande slangen, en de gebruiker zal de slang vaker opruimen voor meer veiligheid omdat dit nu geen extra handeling meer kost. De haspels met draaibare beugel zijn voorzien van een slijtvaste, oliebestendige PU slang welke ook bij koude soepel blijft. verkrijgbaar met slanglengtes van 10, 12 en 15 meter in slangdiameters van Ø8 en Ø10mm.
Open dit bericht
images
21-05-2015

Slangklemmen Mikalor opgenomen in pakket Q-plus

We hebben het pakket slangklemmen gestandaardiseerd op één leverancier. En niet de eerste de beste: Mikalor uit Spanje. Uit voorraad leverbaar zijn: * Eén en twee-oor klemmen met en zonder binnenring * In zowel staal als RVS * Wormschroefklemmen * Zwaardere breedbandklemmen in meerdere materiaalsoorten Op verzoek ook leverbaar: * De rubber geïsoleerde leidingklem * Clip-klem * Slangklem met schotelveren voor automatisch na-spannen * RVS tie-wrap Spreek ons aan en laat u ons uw inkoopprijzen verbeteren.
Open dit bericht
12-12-2012

Introductie Prevost ASG06

betaalbare en veilige persluchtkoppeling voor Orion profiel Speciaal voor de Nederlandse markt, heeft het Franse Prevost een nieuwe veiligheidssnelkoppeling geïntroduceerd. De Prevost ASG06 is een persluchtkoppeling geschikt voor het veel voorkomende Orion /Aro profiel. De ASG06 is vervaardigd van een licht gewicht en zeer sterk technisch kunststof. De snelkoppeling heeft een goede doorlaat en een laag drukverlies waardoor een lager energieverbruik wordt gerealiseerd. De verplichte veiligheid conform de ARBO wet is gegarandeerd doordat afkoppelen in twee stappen gaat en alleen drukloze slangen uit de koppeling te nemen zijn. In combinatie met de Prevost gehard stalen steeknippels heeft u op de snelkoppeling 5 jaar garantie en wordt dure persluchtlekkage voorkomen. De hoogwaardige en toch scherp geprijsde Prevost ASG06 is leverbaar met binnendraad-, buitendraad- en slangpilaar aansluiting en wordt gedistribueerd via de technische handel.
Open dit bericht
20-06-2012

Steiner premium haspels

slanghaspels met geheel vrije doorlaat Q Plus B.V. introduceert de nieuwe Premium serie metalen slanghaspels van de Deense haspel producent Steiner A/S. De open slanghaspels hebben nieuw ontwikkelde swivels met geheel vrije doorlaat. Hierdoor zijn de drukverliezen ongeëvenaard laag hetgeen met de oplopende energiekosten aantoonbaar lagere gebruikskosten oplevert. De haspels zijn verkrijgbaar met slijtvaste PU slangen of soepele rubberen kwaliteitsslang voor slijptoepassingen. Slanglengtes zijn 15 meter met slangdoorlaten van 10 mm, 13 mm of 16 mm en geschikt voor -30°C. Optioneel zijn 170° draaibare muurbeugels beschikbaar. Deze zeer concurrerend geprijsde Europese slanghaspels hebben een garantieperiode van 5 jaar.
Open dit bericht
22-05-2012

Q Plus presenteert: meerkleurige en multilayer leidingen

kostenbesparing en efficiëntie Q Plus BV introduceert als importeur van Castello twee nieuwe leidingconcepten voor pneumatiek en automotive toepassingen. Leidingen kunnen nu in meerdere kleuren worden geëxtrudeerd waardoor een betere herkenbaarheid is te realiseren, bijvoorbeeld om onderscheid te maken tussen brandstof en ISO7628 remluchtleidingen. De leidingen kunnen natuurlijk ook nog worden voorzien van een passende opdruk. De techniek is voor meerdere materialen bruikbaar, zoals PA en PU. Multilayer leidingen worden opgebouwd uit 3 lagen van twee verschillende materialen. Zo kan een leiding worden gemaakt met een PA12 buiten- en binnenlaag en een copolymeer binnenlaag. Hierdoor zal de flexibiliteit toenemen en de kostprijs afnemen t.o.v. PA12, echter de chemische bestendigheid en mechanische eigenschappen ervan blijven behouden. Deze technologie is vooral ontwikkeld om kosten te besparen bij grootgebruikers als de automobielindustrie. Multilayer leidingen zijn ook conform de ISO7628 leverbaar
Open dit bericht
17-04-2012

Stäubli koppelingen voor elektronica koeling

nieuwe thermal management range Met de ontwikkelingen om steeds compacter te bouwen en steeds meer vermogen uit elektronische componenten te halen, is ook de behoefte aan betrouwbare koeling groter geworden. Als geen ander speelt Stäubli in op de behoefte van deze markt. Stäubli biedt dan ook een grote keuze aan snelkoppelingen toegespitst op de juiste koelbehoefte. Grote flows, compacte maatvoeringen, de juiste materialen en een scala aan oplossingen voor het opvangen van uitlijnfouten en tolerantievelden geven Stäubli een grote voorsprong. Importeur Q Plus introduceert een aantal nieuwe Stäubli koppeling modellen. Bezoek onze website, en download de documentatie. Uiteraard maken we graag een afspraak zodat we persoonlijk kunnen uitleggen waarom Stäubli met de CGD, CGO, RME, SPH/CG & SPT/CG de concurrentie net weer een stap voor is.
Open dit bericht
13-01-2012

Stäubli NSI: Krasvrije ISO 6150C koppeling

ARBO koppeling met krasvrije behuizing Importeur Q Plus B.V. introduceerde al eerder met de Stäubli RSI-serie, een nieuwe generatie ISO 6150C veiligheidsperslucht snelkoppelingen. Stäubli komt nu ook met de NSI-serie. Door een kunststof (composite) body is dit een “krasvrije” ARBO veilige persluchtkoppeling. Deze persluchtkoppeling is met name geschikt in omgevingen waarbij “krasvrij” gewerkt moet worden, zoals: spuitcabines, vliegtuigindustrie, (vracht)autofabrieken, meubelmakerijen, etc. Opvallend blijft de functie van de drukknop, die slechts éénmaal ingedrukt hoeft te worden waarna de snelkoppelingen “zelfdenkend” ontlucht. Vervolgens ontkoppelt de koppeling geheel drukloos en veilig, zonder boven de vereiste lawaaigrens van 80dB(A) uit te komen. De NSI koppelingen zijn leverbaar met 6 mm en 8 mm doorlaat. De NSI is vrij draaibaar op zijn draadaansluiting zodat de drukknop probleemloos gepositioneerd kan worden. Alle aansluitmaten zijn op de koppeling gemerkt voor eenvoudige herkenning en de buitendraad
Open dit bericht
01-11-2011

Flowmeter voor eenvoudige energiekostenbeheer

KDMM-2 flow en druksensor Om het gebruik, of erger nog de verspilling, van peperdure perslucht of neutrale gassen beter te kunnen monitoren heeft Q Plus een flowmeter toegevoegd aan haar Futura programma FRL’s. Hiermee kunt u eenvoudig uw verbruik zichtbaar maken en zo de basis leggen onder uw energiebesparingsprogramma. Deze onderhoudsvrije verschildrukmeter geeft u niet alleen een real-time druk en flowmeting van uw perslucht met een nauwkeurigheid van ±3% FS, maar ook gecumuleerde waarden. Vanzelfsprekend worden druk en temperatuurcorrecties op de meting toegepast. Door het gekozen meetsysteem zijn de meetwaarden direct en zonder stabilisatietijden uit te lezen, ook laminair aanstromen is onnodig. De instellingen, beveiligd achter uw PIN code, zijn in vele eenheden mogelijk en de compacte (IP65) flowmeter is zowel stand-alone, als in combinatie met de andere Futura luchtbehandelingscomponenten te gebruiken. Er zijn twee meetbereiken beschikbaar van 150-2000 l/min en 200-5000 l/min.
Open dit bericht
21-10-2011

Prevost introduceert ESI07 - RVS316 uitvoering

corrosievrije persluchtveiligheidskoppeling De bekende Prevost persluchtveiligheidskoppeling ESI07 met Euro 7,2/7,4 profiel is nu ook leverbaar in RVS316L. Het huis van de koppeling is nog steeds van kunststof (Heavy duty composite) en zal geen krassen veroorzaken op kwetsbare oppervlakken. Het binnenwerk en de buitenaansluiting zijn van RVS316L. Ook de steeknippels zijn nu verkrijgbaar in RVS316L. Met de ESI07/HE serie heeft Prevost een ARBO veilige snelkoppeling die goed geschikt is voor bijvoorbeeld de Voeding-, Pharmaceutische-, en Off & On-shore industrie. Met deze serie heeft u een koppeling die zeer geschikt is voor toepassingen in een vochtige omgeving. De ESI07/HE kenmerkt zich door een lage drukval (dP van 0,6 Bar bij 1750 Ntr/min). U krijgt op de koppeling 5 jaar garantie
Open dit bericht
20-04-2011

Nieuwe brochure persluchtsnelkoppelingen

Compleet overzicht Stäubli en Prevost Bij de aanschaf of vervanging van persluchtsnelkoppelingen is het niet altijd even helder wat nou de juiste keuze is. Wat voor profiel gebruikt u nu? Gebruikt u al veiligheidskoppelingen? Wat voor soort profiel is de juiste keuze? Een goed gekozen koppeling/steeknippel doorlaat zal veel energie besparen en zorgen voor een optimale flow en lage drukval. Kies voor een lekvrije en veilige koppeling! Om de keuze eenvoudiger te maken heeft Q Plus een brochure gemaakt waar alles voor u op een rijtje gezet wordt. Met Prevost en Stäubli heeft Q Plus B.V. al ruim 15 jaar zeer compleet pakket perslucht veiligheidssnelkoppelingen in huis. Laat u goed informeren over de `ins and outs` over veiligheidspersluchtkoppelingen. Vraag de complete documentatie aan of download de PDF vanaf onze website.
Open dit bericht
03-02-2011

Nieuwe Prevost perslucht veiligheidskoppeling

De Prevost ASI voor Orion en ARO210 profielen Q Plus introduceert de Prevost ASI veiligheidspersluchtsnelkoppeling, als opvolger van de wel bekende “gele drukknop” ASC koppeling. De ASI snelkoppeling is geschikt voor het veel gebruikte Orion ofwel Aro210 profiel en heeft een aantal opmerkelijke eigenschappen: De speciale drukknop die slechts één maal ingedrukt hoeft te worden waarna de snelkoppelingen automatisch ontlucht en geheel drukloos veilig afkoppelt. De buitendraad is voorzien van een O ring afdichtingen voor snelle en lekvrije montage. Vanwege het gepatenteerde klepsysteem koppelt de snelkoppeling lichter aan. De drukval over de snelkoppeling bijzonder klein hetgeen tot flinke energiebesparingen leidt ten opzichte van andere koppelingen. (ΔP 0.6 bar: 780 Nl/min)
Open dit bericht
31-05-2010

Multifunctioneel aluminium persluchtsysteem

dé oplossing voor een efficiëntere werkplek Q Plus introduceert een aluminium perslucht wandsysteem als uitbreiding op het huidige pakket Sicomat perslucht systemen. Was een muurplaat tot voorkort het “eindstation” van uw leidingsysteem, nu niet meer, het wandsysteem van Sicomat brengt nu vele extra voordelen. Waarom meerdere zakleidingen als u met één systeem een efficiëntere oplossing heeft ? Voor een opgeruimde productie ruimte, kunt u kiezen voor toepassing van het wandsysteem. De aluminium koker (leverbaar als 6 meter lengte), wordt eenvoudig aan elkaar verbonden d.m.v. kunststof koppelstukken. Het geëxtrudeerde systeem bestaat uit twee diameters Ø16 en Ø25, die u zeer flexibel naar eigen inzicht kunt toepassen. Perslucht en stikstof vanuit één systeem ? nu kan het. De zeer eenvoudige montage en oneindige combinatie mogelijkheden maken het tot een uniek systeem. Voor informatie over de prijs, accessoires en toepassing voorbeelden kunt u de Q Plus website raadplegen
Open dit bericht
29-03-2010

Prevost ISI: een écht veilige ISO6150 B persluchtkoppeling

veilig, ergonomisch en energie besparend De ISI veiligheidsnelkoppeling is de opvolger van de Prevost ISC (ISO6150B) koppelingen die jarenlang succesvol zijn verkocht. Met de ISI geven we u een nog betere flow en een volledig automatische afkoppeling met één druk op de knop. De Prevost ISI geeft u de volgende voordelen: * Altijd foutloos afkoppelen door de unieke zelfdenkende ontgrendeling! Eén druk op de knop en de koppeling ontlucht automatisch voordat er afgekoppeld kan worden. * Extreem goede flow eigenschappen. * Absoluut veilig, óók bij ondeskundig gebruik. * Geheel conform de ARBO wetgeving. * Buitendraadverbinding is voorzien van O-ring voor een snelle en lekvrije montage. * De koppeling is vrij draaibaar over zijn draadaansluiting voor eenvoudig positioneren van de drukknop. * Aansluitmaten staan op de koppeling gegraveerd. * Robuust en lichtgewicht huis voorkomt kostbare krassen op uw werkstukken of voertuigen. * Maatvoering conform de ISO 6150/B en dus uitwisselbaar met: (6mm)
Open dit bericht
12-11-2009

Nieuwe generatie ARBO perslucht veiligheidkoppeling

De Euro-koppeling met de laagst drukval in zijn soort Q Plus introduceert de veiligheid perslucht snelkoppeling ESI als opvolger van de ruim 12 jaar oude ESC. De ESI snelkoppelingen is geschikt voor het veelgebruikte Euro ofwel het 7,2/7,4 mm profiel en heeft een aantal opmerkelijke eigenschappen waaronder de speciale drukknop die slechts 1 maal ingedrukt hoeft te worden waarna de snelkoppelingen zelfdenkend ontlucht en pas geheel drukloos veilig afkoppelt zonder hierbij boven de vereiste lawaaigrens van 80dB(A) uit te komen. De ESI is lichter van gewicht en heeft kleinere afmetingen dan zijn voorganger en is vrij draaibaar op zijn draadaansluiting zodat de bekende groene drukknop probleemloos gepositioneerd kan worden. Alle aansluitmaten zijn op de koppeling gemerkt voor eenvoudige herkenning en de buitendraad is voorzien van een O ring afdichtingen voor snelle en lekvrije montage. Door het ontbreken van een veer in de koppeling vanwege het gepatenteerde klepsysteem koppelt de snelkoppeling lichter aan, en ook
 
 .
 .
 .