Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Proces Media (vh Vezor Media)
 Buitenhof 23
NL-1421 LA   Uithoorn
Nederland
Klik hier voor telefoon en faxnummer

Neem contact op met dit bedrijf
www.procesmedia.nl
www.procesmedia.nl

Contactpersonen

persoon, functie afdeling email doorkiesnr
Mevr. Christien Nuboer, Hoofdredacteur redactie 
email
 +31 0650238311
Dhr. Erik ten Haaf verkoop 
email
 +31 6 10 03 17 81
Dhr. Piet van der Kooi website, nieuwsbrief 
email
 +31 53 434 45 66
Mevr. Doreen ten Haaf abonnementen vakblad 
email
 +31 297 22 34 62
Mevr. Ingrid Vorselaars admin website 
email
 +31 53 434 45 66

Bedrijfsprofiel

Fluids Processing verschijnt zes maal per jaar, en bevat een uitgebalanceerde waaier van artikelen, waarvan wij hopen dat concept en invulling u zullen aanspreken.
Het vaktijdschrift informeert over techniek en technologie, maar zal daarnaast ook interessante visies en opinies brengen.
U zult regelmatig informatie aantreffen over pompen en gascompressoren, over leidingsystemen en appendages, en ook instrumentatie, procesbeheer en automatisering van processen behoren tot de inhoud van dit blad. Onderhoud, veiligheid en logistiek komen aan de orde.
En natuurlijk zijn er bedrijfsreportages om interessante praktijktoepassingen te belichten.Wij kozen bewust voor deze wat bredere formule omdat er in de fluids-industrie heel veel boeiende onderwerpen aan de orde zijn. Daarbij kiezen wij voor een toegankelijke schrijfstijl en een dito vormgeving.
Tekst is belangrijk, maar ook aan beeld hecht Fluids Processing grote waarde.

Producten, in rubrieken

Producten, als trefwoorden

Hoofdtrefwoorden  
Vakblad fluids processing vloeistoffen liquids, gassen, engineering, automatisering, maintenance, onderhoud
 

Meer informatie

Kennisbijdragen

Open dit bericht
11-01-2016

Rivm coördineert Reach en CLP met nieuwe website

Volgens een persbericht van het Rivm kunnen ondernemers die chemische stoffen gebruiken, produceren, importeren of verhandelen, nu eenvoudig zien aan welke verplichtingen zij moeten voldoen op een speciale website (zie externe link hieronder). Zij kunnen hier ook online vragen stellen over de Reach en CLP Verordeningen. Met deze nieuwe website is naast de Reach-Helpdesk ook de CLP-Helpdesk in beheer bij het Rivm. Om veilig met chemische stoffen om te gaan, zijn er wettelijke kaders: registratie van chemische stoffen (Reach), indeling, etikettering en verpakking (CLP) en veilig werken (Arbo). De regelgeving voor Reach en CLP is door het Rivm vertaald naar een helder stappenplan op de website www.chemischestoffengoedgeregeld.nl. Ondernemers kunnen aanvinken welke activiteiten zij uitvoeren met chemische stoffen of producten. Vervolgens komen zij via actiepunten tot een stappenplan dat hen helpt aan alle verplichtingen te voldoen. Na maximaal acht clicks weten zij
Open dit bericht
images
10-01-2010

Eenvoudig en praktisch afloopschema ATEX richtlijn

Van de Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie De Vereniging FME-CWM en de Koninklijke Metaalunie hebben de handen ineen geslagen om de ATEX richtlijn eenvoudiger toepasbaar te maken voor de aangesloten bedrijven. Daartoe is de ATEX richtlijn vertaald naar een eenvoudig en praktisch afloopschema voor de implementatie van de ATEX in de eigen bedrijfsvoering. De introductie uit het rapport: Wat is ATEX? De ATEX-richtlijnen komen uit Brussel en zijn van toepassing op arbeidsplaatsen waar een explosieve atmosfeer kan ontstaan. Er zijn twee delen: * De ATEX 95 geldt voor de fabrikant van apparatuur die gebruikt wordt in een explosiegevaarlijke omgeving. * De ATEX 137 geeft voorschriften voor de werkgever van een bedrijf waar een explosieve atmosfeer kan ontstaan. Doel hiervan is dat de werknemers veiIig kunnen werken. Wanneer is de ATEX 95 van toepassing op uw bedrijf? De ATEX 95 heeft zoals gezegd, betrekking op de gebruikte apparatuur in een ruimte waar een ontplofbare atmosfeer aanwezig
 
 .
 .
 .