Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Pompberekening (centrifugaalpomp)

Stuur per email
Twitter dit bericht
Pompberekening (centrifugaalpomp), Cursus, , Naaldwijk
 

Cursus met een duur van 1 dag, vindt plaats

op 24-02-2017 in Naaldwijk
op in NaaldwijkToegang: betaald

In deze cursus ligt de nadruk op het selecteren van de juiste centrifugaalpomp voor
een bepaalde toepassing. Hierbij wordt een zijstap gemaakt naar noodzakelijke
aanverwante onderwerpen. Nadat het principe van een centrifugaalpomp is uitgelegd, worden de onderwerpen stromingen, pompkarakteristiek en cavitatie behandeld.
Aan de hand van opdrachten wordt veel aandacht besteed aan het begrip NPSH. Daarna is er nog ruimte voor de berekening van drukval in leidingen en kennismaking met de verschillende waaieruitvoeringen die in centrifugaalpompen gebruikt worden.

Na afloop van deze eendaagse cursus zijn de deelnemers tot het volgende in staat:
- op de juiste manier een pompsysteem configureren
- afhankelijk van het medium tot een juiste pompkeuze komen
- rekening houden met leidingverliezen op de pompberekening
- NPSH berekeningen uitvoeren
- het verschil aangeven tussen laminaire en turbulente stroming
- cavitatie in een pomp berekenen, herkennen en oplossen
- drukverlies in leidingen bepalen op verschillende manieren

Bestemd voor:
Deze cursus is interessant voor ontwerpers, verkopers en inspecteurs van pomptechnische systemen. Ook monteurs en servicemonteurs kunnen veel baat hebben bij het verbreden en verdiepen van hun kennis.
De juiste instelling is belangrijker dan de vooropleiding.

Meer informatie

Organisator

Ga naar de bedrijfspagina van de organisator

Oveducon

Berichten

Ga naar dit bericht
Kort nieuws
26-01-2014

Leer zelf cavitatie herkennen en gevolgen berekenen

Cavitatieschade voorkomen? In alle jaren dat ik nu al meeloop in de pompenbranche, heb ik al veel schadegevallen mogen onderzoeken die onterecht geclaimd werden als garantie. Om er zeker van te zijn dat een ingediende claim al dan niet terecht is, is het aan te raden om samen met de betrokken installateur op locatie een onderzoek in te stellen naar de mogelijke oorzaak van de ontstane schade. Op deze manier kunnen eventuele vragen/oplossingen direct geuit worden en kan de installatie digitaal vastgelegd worden. Dit is altijd handig als er nog vervolgonderzoek nodig blijkt te zijn en om meningsverschillen in een later traject voor te zijn. Dat cavitatie belangrijk is, blijkt wel uit het feit dat er om de 3 jaar een wereldcongres over dit onderwerp gehouden wordt, waar veel praktijkvraagstukken ingediend worden die dan in deze dagen onderzocht worden. In vele pomptechnische installaties is de schade veroorzaakt door cavitatie onnodig groot, doordat de symptomen door de desbetreffende medewerkers
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
08-01-2011

NPSH - zo belangrijk en zo onbekend

technische cursus voor pompgebruikers Behoort u tot die kleine groep pompgebruikers die bekend is met het begrip NPSH en onderkent u het belang van dit facet in de pompberekening, dan is dit bericht niet voor u bestemd. Blijven we over met ongeveer 90% van de pompgebruikers waar, als het tegenzit, onnodig veel pompen defect raken, veroorzaakt door een verkeerde selectie van de centrifugaalpomp. Bijna niemand zal het in haar/zijn hoofd halen om als bestuurder met de auto de snelweg op te gaan zonder rijlessen en rijbewijs. Daar komen ongelukken van met soms een slechte afloop als gevolg. Zo gaat dit ook met het selecteren van de juiste pomp voor een bepaald systeem. Zonder de juiste kennis en ervaring is de kans dat de pomp op het ideale werkpunt staat te draaien < 25%. Daar hebben we ook de NPSH berekening bij nodig. Voor degene die zich willen bekwamen in de vele facetten rondom pompselectie en pomptechniek, hebben wij diverse praktijkgerichte technische cursussen in ons programma. De cursus Pompberekening
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
03-12-2010

Energie besparen door een juist ontwerp.

In de praktijk blijkt dat veel pompsystemen onnodig veel energie gebruiken. Veel van deze onnodige energieconsumptie is te herleiden naar een verkeerd ontwerp van de installatie. Door in de ontwerpfase van de installatie de benodigde informatie op te vragen en berekeningen uit te voeren kunnen de systemen beter aansluiten bij de gebruikstoepassing. Veelal zijn de leidingsystemen niet juist berekend of worden stromingtechnische missers gemaakt. Vele van u herkennen de problemen veroorzaakt door cavitatie in een gesmoorde klep of dat een systeem altijd op halve kracht draait. Veel van deze problemen zijn door een juiste berekening te voorkomen. Wilt u weten hoe, neem dan vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden in onze praktijkgerichte technische cursussen. Wij maken de theorie direct toepasbaar bij u in de praktijk.
 
 .
 .
 .